Evet kaldırıldı dostum.
sayın site yöneticileri seri ilanlar bölümü kaldırıldımı?
Evet kaldırıldı dostum.
Araştırmak ön sevişme gibidir!

site için en hayırlısı bu demek..hayırlısı olsun...
neden acaba sizlere açıklayıcı bir bilgi geldimi?bana gelmedi? nasipleniyorduk?
Bazı akıllı kişiler burda paylaşılan devreleri yapıp kendi adını vererekten satışa çıkarıyormuş ve bazı şikayetlerden sonra kaldırılmış.
Açıkçası forumu diğer forumlardan üstün görüyordum, yavaş yavaş onlara benzemeye başladı.
Ben bir devre paylaşacaksam, paylaştığım devrelerin yapılması beni mutlu eder, ben o devreyi internette paylaştıysam insanların öğrenmesi ve bunu kullanarak gerektiğinde para kazanması için yaparım. Zaten kimsenin nasıl yapıldığını öğrenmesini istemediğim projelerimi internette paylaşıpta, birileri bundan nasiplenerek iş yaptığında neden benim devremi yaptınız diye sitem etmem.
Yapılmasını istemiyorsan paylaşma kardeşim. Hem paylaşıyorsun hem ağlıyorsun?
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
Bu söz çok ağır oldu kardeşim. Şahsi fikrimdir. Söylediklerinden sadece paylaşma yönüne bilgi yönüne katılıyorum. Diğer dediğin hiç bir söze katılmıyorum.Bu saatten sonra bende artık tesir etkisi dahi göstermez.
Yapılmasını istemiyorsan paylaşma kardeşim. Hem paylaşıyorsun hem ağlıyorsun?
Beni üzen en son kısım burası.... 5 SENEDEN beri ben ağlıyoşum hüngür hüngür haberimde yokmuş.İYİ niyetli hayır severin suçu ne şimdi
Cevapların için gerçekten çok teşekkür ederim. ÇOK SAOL...VAROL...EYVALLAH

slm arkadaşlar haddim olmadan giriyorum aranıza kusura bakmayın. Kavga etmeye biribirimiz kımaya hiç gerek yok bunlar gerçek hayatta olan şeyler kaldırılan kaldırılmış olan olmuş demek ki böyle uygun görülmüş gerçek hayatta da böyle oluyor çinliler saolsun en önde yapıyor bu işi o yuzden bizimkiler yapmışta ne olmuş satışa çıkarmışta ne olmuş siteden devre satabiliyor musunuz ? bence hayır zaten adam kendi yapıyordur gerçek hayattada maliyet çıktığı için çinlilerle rekabete girilmior. Bu yüzden yapan yapmış olan olmuş yapsada ne kadar satış yapabilmiş bilemem.Devre olarak değilde elindeki fazla malzemelerin satış işi bence mantıklıydı. Benim elimde de çok malzeme var ama ben ne atabiliyorum ne satabiliyorum yatıp duruyorlar. Burası paylaşım haricinde çok iyi bir arkadaşlık siteside sayılır. Gün gelicek hepimiz birbirimize danışıcaz. Burasını bir şirket olarak düşünün herkez farklı bilgilere sahip ve odak noktada toplanıldığını düşünün. İnternet gibi bir güzelliğimiz olmasa hangimiz bu işi yapıyor olurduk orası meçhul. Bu yüzden hiç kırılmaya alınmaya gerek yok.
a.s
estağfirullah
Ben anlıyacağımı anladım kimseden özürde beklemiyorum.....Gerekte yok
Ağabeyim seni kıracağımı bilsem inan yazmazdım. Bu konuyla alakalı olduğunu bile düşünmemiştim. Demek istediğim internette birşeyler paylaşılacaksa birilerinin bunu yapıp satacağını bilerek paylaşmak eğer bunu istemiyorsak paylaşmamak. Seri ilanlar bölümünü şimdiye kadar kullanmadım hiç yani bu bölümden bir karım yok benim. Sadece objektif bakıyorum. Devresi birileri tarafından yapılıp satıldığı için forumdan ayrılanlar bile oldu. Dünya malına bu kadar değer verip küsüp gitmeye ne gerek vardı? Ayrıca adam o devreyi satmayacak da evde süs niyetine mi kullanacak?
arkadaşlar forumumuzda sorulan-açıklanan-yayınlanan konuların çoğu ticari konular. soran öğrenci bile olsa sonuçta başardıktan sonrada ticari olarak kazanç elde edebilirmiyim diye düşünebiliyor. kendince haklıda. buna kimsenin alınmaması gerekiyor bence. burada sorun aynı forumda belkide noktasına dokunmadan kendisi yapmış gibi hele birde aynı sitede satışını-reklamını yapmaya çalışmaktır bence. kimse doğuştan bilgilerle donanmış olarak doğmuyor. okulunu okusada (okullardaki eğitim malesef çok yetersiz ve çoğunlukla sadece teoriye dayalı) kendi çabasıyla bişeyler öğreniyor. Forumlarda bu konuda gerçekten çok faydalı ve kısa zamanda bilgiye ulaşma açısından doğru yerler.(tabiki herzaman nokta atışı olmuyor. yanlış yönlendirme denemeden %100 olur gibi açıklamalar bazan sorun oluyor ama yapacak bişey yok)
burada kimsede kimseden mecbursun, yardım edeceksin gibi yaklaşımlardada bulunmuyor. birleri bişeller soruyor birileride allah rızası için yardım ediyor. veya evvleden takıldığı bir konuyu çözdüğünde - yardımcı olacağını düşündüğü bişeyi paylaşıyor. Bunuda allah rızası için yapıyor.
yoksa ben paylaşıyım - cevap vereyim başardığında bana dönsün karşılığını versin diye yapmıyor.
ben olsam sevinirim paylaştığım bir konunun hayata geçtiğini duyarsam (aynı forumda bile olsa ama kimin faydası dokunmuşsa adının geçmesi de gerekli ) sevinirim.
kimseyi kırmak istemem. ama kısaca bu konular çoğunlukla ticari konular. yapan da ticari kazanç bekleyebilir. burda önemli olan tanıtımındaki tutumu.
EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..
@meftun beni halen anlamadın!...
Ya kardeşim şöyle düşün ben senin yaptığın örneğin dmx kontrollü projeni burda satayım senden bir helallik almadan iznini almadan rızanı göstermeden satayım sende bana bırak satsın diceksin ben böyle hadiselere inanmam....
EN basit örnek ETE abi müstesna bir zaat bile ilim zekatını verdi.Peki forumda bir kaç kişi ne yaptı ETE abinin projesini rıza göstermeden iznini almadan şu fiyata verdi. Peki ETE ne yaptı kendini bilmezler yüzünden forumdan ayrıldı...
Şimdi ETE ABİ Dünya malına heves etttiği içinmi küsüp gitti.....
Herşeyin bir kuralı var.Hakkını yerine getirmek var...
Şimdi hala söylediğin sözlerde ısrarcımısın....Bak forumdan biri bana şunu dedi bana bir animasyon projesi lazım tamam şu özellikte bu özellikte dedim ne yapacan satacam dedi....Benim emeği satacakmış.....Daha ileri gitmek istemiyorum. Sabrım sınanmaya başlandı...
Bu saatten sonra ben sizin gibi iyi niyetli düşünmüyorum.
Projeyi satacaksan kendi emeğin olacak. Bazı bilgiler şurdan burdan olur. AMA KOPYALA YAPIŞTIR YAPARAK BU İŞLER YÜRÜMEZ. ALLAH HAKKINI ZAYİ ETTİĞİN İNSANIN İŞİNİDE BAŞARIYA ULAŞTIRMAZ...........
son sözüm budur. Siz böyle hadiselerde iyi niyetli olmaya devam edin.....Başarılar SİZE
Ağabeyim benim aklımdan öyle düşünceler geçtiği için bende öyle yazdım ama şahsen, bir başkasının yaptığı projeyi hiç bir şekilde satmam. Konu aslında iyi niyetlede alakalı ama benim demek istediğim şu paylaşım yaparken dikkatli olalım illaki birileri bunu yapıp satacaktır ki bazen biz internette görmesek bile başka yerlerde satabilir, bu yüzden her projeyi paylaşmayalım.
Ağlama sözü için hakkını helal et lütfen, ağır olmuş.
MEFTUN EN BASİT LED YAKMAYI BİLE FORUMLARDA PAYLAŞMICAM Hiç bir bilgide artık vermicem. Bu mantığa göre bu efdal.....
HERKESİN KODU KENDİNE
kendi yağımızda kavrulalım.
Helallik konusu muallakta çok zoruma gitti....
Ağabeyim diyecek bir şey bırakmıyorsun ki. Ben, sen kırılasın diye mi yazdım.
Tartışmaya gerek yok. Tamam meftun biraz ağır konuşmuş fakat forumda o diyor bişi paylaşmıcam bu diyor bişi paylaşmıcam o zaman forum diye bir şey kalmaz ki. Meftun özür dilemiş helallik istemiş Aykut bey. Affetmek büyüklüktür.
Kolay gelsin.
bitmiş bir proje verilmesine hep karşıyımdır. ister öğrenci olsun ister başka bişey.
bu foruma girdiğimden beri bu forum sayesinde ufak tefek harçlığımı çıkardım çok şükür. ama ben allaha şükür kimsenin devresini alıp yapıp satmadım. bana özelden ulaştılar, kardeşim şöyle bir devre istiyorum ücreti karşılığında yaparmısın dediler ben de yaparım dedim. baskı devresiyle yazılımıyla tamamen bana ait devreler kullandım ha niye paylaşmadın diyeceksiniz, ben bu olayları önceden hissettim ve paylaşmadım. biliyorum burda paylaşsam benim rızkıma göz dikecek çakallar var. yok demeyin herkes gördü. ticari amaç gütmeyen devrelerimi de paylaştım. ha bu seri ilanlar kaldırılmadan önce niyetim çizimlerimi devreye döküp onları satmaktı. ama bu kendinibilmezler bu rızkımada mani oldu ve birçok devrem elimde patladı. kapatılmakla iyi mi oldu? gayet iyi oldu varsın o devreler elimde patlasın. forumda yüzlerce temiz arkadaşım var lütfen üzerinize alınmayın. benim lafım burdaki malum olan birkaç kişiyedir çok ağır konuştuysam affola
Sonuç; Tatlıya bağlandı
Böyle durumların bir daha yaşanmaması ise TEK TEMENNİMİZDİR.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)