Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

tr 1 tusla acip kapama

Merheba arkadashlar. Sizden bir ricam olacak bana bir tane devre gerekiyo 1 tane botona 1 defa bastigimda 1-ci role cekecek 2 saniye sonra ayrilacak(yaniki geri donecek) 2-ci defa bastigimda ikinci role cekecek 2 saniye sonra ayrilacak. yaniki RFID den bir kere komut geldiyinde kapatacak roke kapiyi ikinci defa komut geldiyinde acacak kapiyi. Devra picklede ola bilir role ilede ama esas olan devamli calishmasi

Simdiden tesekkur ederim

forum üyesi

Standart Cevap: 1 tusla acip kapama

Alıntı svurguns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merheba arkadashlar. Sizden bir ricam olacak bana bir tane devre gerekiyo 1 tane botona 1 defa bastigimda 1-ci role cekecek 2 saniye sonra ayrilacak(yaniki geri donecek) 2-ci defa bastigimda ikinci role cekecek 2 saniye sonra ayrilacak. yaniki RFID den bir kere komut geldiyinde kapatacak roke kapiyi ikinci defa komut geldiyinde acacak kapiyi. Devra picklede ola bilir role ilede ama esas olan devamli calishmasi

Simdiden tesekkur ederim

Dediğiniz devreyi tasarladım.teoride çalışması lazım.gerçek hayatta denemedim.proteusta çalışıyor.yalnız butona basma aralıkların biraz fazla olmalı (2sn de bir gibi)değilse proteus hata veriyor.rolenin çekili kalma süresi tam iki saniye oldumu bilmiyorum ama 100 mikrofaradlık kondansatörün değeriyle oynayarak süreyi ayarlayabilirsin.inşallah işine yarar.
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

Veli dayi konuyla ilgilendiyin ve yardimin icin cook tewekkur ederim. o proje bir az buyuk oldugu icin bir az daha basit bir sey hazirladim birde istersen buna bak lutven. Ama burda yapamadigimsa ilk bastigimda rolelerin ikiside cekiyo. geri akimi kesmek icin capasirotun + tarafina ne diod koyacagimi bulamiyorum bazi didodlarda da bazen dugun calishiyo bazende ikinci komut kayboluyo bir bakarmisin hocam
    4017 kullanan arkadashlarda baksin lutven

Moderator
    Nereden
    samsun

pic kullanmak istersen,picle daha basit yapılabilir bilgine.
    Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
    TB6CKG

forum üyesi

Veli dayi konuyla ilgilendiyin ve yardimin icin cook tewekkur ederim. o proje bir az buyuk oldugu icin bir az daha basit bir sey hazirladim birde istersen buna bak lutven. Ama burda yapamadigimsa ilk bastigimda rolelerin ikiside cekiyo. geri akimi kesmek icin capasirotun + tarafina ne diod koyacagimi bulamiyorum bazi didodlarda da bazen dugun calishiyo bazende ikinci komut kayboluyo bir bakarmisin hocam
    4017 kullanan arkadashlarda baksin lutven

devrende yanlış yerler var örneğin emitere yanlış anlamıyorsam emiter (npn transistörün) pozitif polarma alamakta değil mi?(negatif olması gerekir.)diğer kısımları pek anlayamadım ama sanki kondansatörlerin pek işlevselliği yok gibi duruyor.daha basit bir devre tasarlamaya çalışacam.
    olumlu yada olumsuz sana tekrar dönecem.

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

tr Cevap: 1 tusla acip kapama

Alıntı power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pic kullanmak istersen,picle daha basit yapılabilir bilgine.
    Picle cook basit olacagini biliyorum ama sorunum bu ki pice proqram hazirlayamiyorum atmak kolay atila bilir elimde bir tane pic proqramator var ama proqrami yazmak konusunda bir bilgim yok hep PLC lerle calishdigim icin hic picle ugrashmadim eyer pic konusunda yardim ede bilirsen sevinirim 16F628 ishi gorur bence elimdede var burda piyasadada bulunuyor ama proqram konusunda yardim edecek arkadasha ihtiyacim var. Yardim ede bilirsen sevinirim

----------

Alıntı veli dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devrende yanlış yerler var örneğin emitere yanlış anlamıyorsam emiter (npn transistörün) pozitif polarma alamakta değil mi?(negatif olması gerekir.)diğer kısımları pek anlayamadım ama sanki kondansatörlerin pek işlevselliği yok gibi duruyor.daha basit bir devre tasarlamaya çalışacam.
    olumlu yada olumsuz sana tekrar dönecem.
    Sagol veli dayi tesekkur ederim kondisatoru oraya ikinci defa 4017 nin 14 bacagini tetikleme icin bagladim o da tetikliyo simulyasyondada normal gozukuyo ama tusa ilk bastigimda kondisator direk doldugu icin rolelerin ikisinide tetikliyo.

Moderator
    Nereden
    samsun

tamam o zaman ben akşam bakarım basit bir proğram
    Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
    TB6CKG

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

tamam o zaman ben akşam bakarım basit bir proğram
    sevinirim power tesekkur ederim

Moderator
    Nereden
    samsun

.....yaniki RFID den bir kere komut geldiyinde kapatacak roke kapiyi ikinci defa komut geldiyinde acacak kapiyi. Devra picklede ola bilir role ilede ama esas olan devamli calishmasi

Simdiden tesekkur ederim
    RFID nedir onu anlamadım.Böyle daha anlaşılır cümlelerle tekrar nasıl çalışmasını istediğini yazarsan iyi olur.yapılan hata:sen nasıl bir şey yapmak istediğini biliyorsun ama ben hiç bilmiyorum,ben senin yazdıklarından ne yapılacağını anlayacağım. buna göre cümle kurarsan tek seferde eksiksiz bitirmiş oluruz proğramı.
    TB6CKG

forum üyesi

Bir de buna bakabilir misin.diğerine göre biraz daha basit.yalnız benim çizim disiplinim pek yok.bu sebeble biraz karışık duruyor.çizimi daha iyi olan birisi bu devreyi daha sade yapabilir belki.
    umarım işine yarar.

5k lık dirençlerin ve kondansatörlerin değerleriyle oynayarak süreyi istediğin gibi ayarlayabilirsin

Moderator
    Nereden
    samsun

picli devreyi ekliyorum.şimdilik 628 ile yaptım ama başka işlevi olmayacaksa pin sayısı az ve ucuz bir pic ilede yapılabilir.dene bakalım istediğin gibi olmuşmu?
    TB6CKG

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

Merheba arkadashlar hava sartlarinin kotu olmasi ile ilgili kac gundur ishe gelemiyodum. Cepden baglanip cevaplara bakdim. Yardiminiz icin cook ama cook tesekkur ederim. Veli dayi gonderdiyin proje yle bir az ugrashdim guzel calishma olmush ilgilendiyin ve yardim etdiyin icin cook tesekkur ederim. Verdigin ornegide buraya atiyorum gerekli olursa arkadashlarda yararlana bilsin diye. Ama pickle olan bana daha rahat gozukdu pickle olani deniycem ilk once. Yapmak istedigim aslinda buydu ekleyeceyim cizimde var. Veli dayi senin yaridminlada yapdim cook sagol.

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

picli devreyi ekliyorum.şimdilik 628 ile yaptım ama başka işlevi olmayacaksa pin sayısı az ve ucuz bir pic ilede yapılabilir.dene bakalım istediğin gibi olmuşmu?
    Merheba Power denedim ellerine saglik guzel olmush ama burda projede 2 tane ilave gerekiyo onun icin yardimci olmani rica edicem ki kapinin acik ve ya kapali oldugunu gosteren bir led ilave etmemiz mumkunmu ?? 4017 ile olan projede ilave etdim onu ekledigim dosyada var. senin yapdigindada ekledim ledin bacaklarinida bagladim ama hex konusunda sikintiadayim yardimini rice ediyorum. Yapmak itediyim bu ki RL1 e komuta geldiginde D1 yakili durumda kalacak RL2 ye komuta geldiyinde D2 yakili kalacak bununlada kapinin su an acik ve ya kapali oldugunu anliyacagiz. Butun yardinlarin icin simdiden tesekkur ederim

forum üyesi

Merheba arkadashlar hava sartlarinin kotu olmasi ile ilgili kac gundur ishe gelemiyodum. Cepden baglanip cevaplara bakdim. Yardiminiz icin cook ama cook tesekkur ederim. Veli dayi gonderdiyin proje yle bir az ugrashdim guzel calishma olmush ilgilendiyin ve yardim etdiyin icin cook tesekkur ederim. Verdigin ornegide buraya atiyorum gerekli olursa arkadashlarda yararlana bilsin diye. Ama pickle olan bana daha rahat gozukdu pickle olani deniycem ilk once. Yapmak istedigim aslinda buydu ekleyeceyim cizimde var. Veli dayi senin yaridminlada yapdim cook sagol.

yardımım dokunduysa ne mutlu bana.siz de devreyi ne güzel modifiye etmişsiniz.süper olmuş.iş hayatında başarılar.

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

Alıntı veli dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımım dokunduysa ne mutlu bana.siz de devreyi ne güzel modifiye etmişsiniz.süper olmuş.iş hayatında başarılar.
    SAgol veli dayi su an elimde senin projeyi yapiyorum bir arkadash gordu projeyi riva etdi kendime pickle olani yapicam arkadasha senin projeyi yapiyorum

Moderator
    Nereden
    samsun

proğrama istediğin özelliği ekledim.kolay gelsin.
    TB6CKG

forum üyesi
    Nereden
    Baku Azerbeycan

Power hocam cook guzel olmush tesekkur ederim hocam cook yardimin dokundu bana projeyi yapib bitiriyim burayada kopyalacagim isteyen arkadashlarda yararlana bilsin diye...

forum üyesi

bir tuşla 2 role kontrol devresi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)