%25 çok büyük bir değer.yinede denemek lazım.
zannımca bu cihazın yapacağı iş, belli zaman aralıklarıyla gerilimi kesmek. bu süre çok kısa tutulursa yüke bağlı cihazı etkilemez. ama işte bu yöntem %25 tasarruf sağlarmı orasını bilemem![]()
adamlar açık şema, baskıdevre, malzeme vs vermişler. %25 elektrik tasarrufu sağladıklarını iddia ediyorlar.
sadece pic in içindeki hex yok. çok basit bir devre.
ama bu söylediklerimizin doğru çıkmaması durumunda yasal sorumluluk kabul etmeyiz diyorlar.
fikirlerinizi söylermisiniz. mümkünmüdür böyle birşey.
http://www.ekoturka.com.tr/teknikds1.html
%25 çok büyük bir değer.yinede denemek lazım.
zannımca bu cihazın yapacağı iş, belli zaman aralıklarıyla gerilimi kesmek. bu süre çok kısa tutulursa yüke bağlı cihazı etkilemez. ama işte bu yöntem %25 tasarruf sağlarmı orasını bilemem![]()

bu tür ürünler benzer sitelerde daha öncede tartısıldı ama bunların gercekten enerjide tasarruf yapabileceğini mantıklı bir yolla acıklayabilen olmadı
bu olayı bilgisayarın bekleme alma konumuna benzetebiliriz. bekleme alındığı zaman enerjisini bir süre kesmeyle gereksiz elektrik gücünden kurtulmuş oluyorsunuz bu olay yazılım tarafından gerçekleştirlen bir durumdur istediğiniz zaman istemediğiniz donanımın çalışmasını engelleyebilirisniz buda güç tasarufu saglatmış olur ben bu olayı tamamen yazılıma baglıyorum umarım aklımdan geçenleri açıklayabilmişimdir ...

sanki dimmer devrelerinin pic ile yapılmış olanı...elektrigi harcayan alete fazın belli nölümlerinde elektrik vermeyerek güç tasarrufu saglayabilir..
Bu devrenin %25 elektrik tasarrufu sağlaması imkansız![]()
eğer böyle bir tasarruf cihazı var ise isterse %1 enerji tasarrufu sağlasın 100 tanesini seri bağladığımızda beleş enerji sağlarızsaçmalık bu nedemek %125 verim demek buda saçmalıktan öte bir şey değil fizik kurallarına aykırı bir kere. elektriği belli bir süre kessen bile geri verdiğinde normalde çekeceği enerjinin fazlasını çeker ve bu aralığı telafi eder. her türlü elektrik cihazı ilk anda maximun akım çeker. devrede kondansatör var ise onlar çeker ilk anda. ama adamlar yapıp satıyor iyi tasaruf yapıyorlar yani iyi kar yapıyorlar
böyle bir cihazın satılmasına ancak türkiyede izin verilir
![]()
![]()
EVET MÜMKÜN.
Ben İNOVASYON Elektrik Elektronik Otomasyon Sistemleri San ve Tic Ltd Şti nin kurucusu ve bu teknolojiyi yapan kişiyim.
Adım Hakan YILDIRIM. www.ekoturka.com.tr adresindeki teknoloji asenkron indüksiyon motorlarının tork kontrolünü yapan bir teknolojidir.
Bizzat TC Enerji Bakanlığı elektrik isteri etüt idaresi cihazı başlatma ve daimi kondansatörlü asenkron indüksiyon motora bağlayıp sabit bir yük oluşturup ( fan ) çalıştırılmıştır. önceki durumuna göre devir değişkeni olmadan (2950rpm) sabit kalmış aktif tüketim %28 oranında azalmıştır. bunun yanı sıra reaktif tüketimde azaltılmış olup bu oran %50 oranındadır.
Kendi ürünümü övmek değil ancak sitemde resmi rapor bulunmaktadır. incelrseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu cihaz soğutma aletleri içerisinde yer alan indüksiyon motorları için geliştirilmişitir.
BU cihaz dimmer değildir. dimmerler motorlar üzerinde feddback olmadan anahtarlama yaptığı için motorun ömrünü azaltırlar ve devir kaybı oluşturup motoru ani yüklemelerde güç faktörünü azalttıkları içinde olası kalkış anlarında yada sıkışma anlarında motoru yakabilirler.
Ekoturka dimmer değildir. çünkü üniversal motorlarda işlem yapmaz.
Ekoturka devredeyken asla standart devir değişmez.
Aktif Elektrik ve Reaktif tüketim azaltılır. güç faktörü cosf değeri de artış yapar.
Ekoturka sisteme paralel bağlanan bir kompanzasyon cihazı da değildir.
Paralel bağlantılı kompanzasyon cihazları ile karıştırılmamalıdır.!!!!!
Hakan YILDIRIM
şimdi şöyle anlatıyım ben sana sahtekar demiyorum ölçüm cihazların bozuk olabilir. sen o cihazda yükü kontrol etmek için yarı iletken (triyak, tristör, v.b.) kullanıyorsun bir kere o iletkenin ne kadar sıfıra yakın olsada iç direnci vardır mutlaka tel gibi olamaz hiç bir zaman bundan dolayı devirde azda olsada düşme olur. bu kesin kime sorarsan sor. belgelerine gelince. biri patent her tasarlanan devrenin ne işe yararsa yarasın patenti alına bilir. yani bu patent senden önce bu devreyi yapan olmadığına delildir. sonra diğeri tasarım belgesi buda bu cihazın elektrik tasarufu yaptığını kanıtlamaz. anlatmama bile gerek yok marka tescil belgesi desen yine aynı. yani bu cihazın tasarruf yaptığı hangi belgede yazıyor? hangi noter bunun bu özelliğini tastiklemiş. eğer yaptıysan böyle bir şey senin şu an dün yanın en zengin adamı olman gerekli sadece devlet dairelerine satsan köşeyi dönersin fakat devlet halk gibi değil çalışıp çalışmadığı görmeyince almaz. sen bunu halka satmaya devam et. fakat unutmaki bu dünyada kazanılan 1 kuruşun bile hasabı elbet bir gün soruluyor.
Saygılarımla
İsa ÖLÇER
Ahmet Kardeşim,
Ölçüm cihazım bozuk falan değil bir kere işi net bilmeden karalama !
Aşağıda yazdığın yazıda bizim illegal yada halkı kandırarak iş yaptığımızı lanse etmeye çalışmışsın bak bu yanlış !!!!
Ayıp ediyorsunuz, internet sitemde açıkça devlet raporunu yayınladım.
Bu testi yapan adamlar boş kişiler değil bunların hepsini irdeledilerde altına imzayı attılar. !!!!!!
Ben bu işi 1999 yılında almanyada yaptım dönemin başbakanı tarafından inovasyon ödülleri var bu teknolojinin. dressden üniversitesinde bilimsel raporları var.
Diğer yandan bu konu hakkında sana 5000 adet üzerinde referansı gösterebilirim. hepsinde devir sabit ve sabit yükte çalışan uygulamalarda aktif tüketim daha az tüketilmiş.
Bu www.ekoturka.com.tr de eie raporu var onu iyice incele son iki sayfada da netlik görürsün.
O testi bizzat enerji bakanlığı yaptı. 5 sahit ve uzman bir donananımlarla,
Şimdi sen o adamlara cihazınız bozuk diyorsun dimi.
Vallahi bravo,,,,
Ben şu an devlet dairelerine de satıyorum
Halkada satıyorum
Uluslararası iş ortaklıklarınıda kuruyorum
Öyle 2 günde dünyanın en zengini olumaz zamanla olur bu işler ,
Herşey emeklemeyle, güzel bir gelişme yakaladık çok zengin olmak önemli değil kazanılanla bu ülkeye nasıl faydalı olunacağı önemli,
O piyasada duyacağın ve göreceğin tasarruf cihazı diye kondansatör satan İnsanları flouresan lambada test yapıp, evin girişine tak diyen ama karma sistemde ve motorlarda işe yaramayan (aktif elektriği azaltmayan ) ampermetre ile show yapan iş yapmayan cihaz satan bilinçsizlerden yada fırsatçılardan değilim ben. !!!!!!
Eğer Bursa iline yolun düşerse gel sana teknik masamı açayım dilediğin gibi test et hatta senin benden daha pahalı cihazların varsa onlarıda getir belki bizimkiler bozulmuştur. ( fuluke 43b, fuluke435) daha üstünü varsa getir.
Bu cihazı asenkron indüksiyon motora, evlerdeki buzdolabı motoruna bağlayıpta aktif tüketimde en az %10 dan az sonuç alamayacak kişiye noter huzurunda 100bin YTL Nakten ödemeye hazırım.
Kendine güvenen varsa faturalı alacak benden. Ankarada enerji bakanlığı elektrik işleri etüt idaresinde 10 günlük buzdolabı testi,
ve
Anlık motor testini en az 5 en fazla 20 uzman mühendis şahit ile sabit ve karma yüklerle birden fazla teknik ve yöntem kullanarak yapılacak
Noter de şahit olacak
Yapmazsa ahmet kardeşim sana öderim bu bedeli ama yaparsa?
Bideha hakkımda burda sanki sahtermışım gibi sanki insanları kandırıyormuşum gibi itamlarda bulunursanız hakkınızda soruşturma açtırabilirim.
Saygılarımla
Hakan YILDIRIM
İnovasyon Elektrik Elektronik Otomasyon Sistemleri San ve Tic Ltd. Şti
www.ekoturka.com.tr
Hakan bey,
öncelikle emeğe saygı gösterilmesi gerektiğini savunuyorum. bazı elektronik ve teknik bilgisi zayıf kişilerin yazılarını ciddiye alıp kulak asmana gerek yok.
birde, yanlış kişinin adıyla hitap etmişin. Ahmet isimli şahıs konuyu başlatan üye ve buradan gördüğüm kadarı ile hiç bir eleştiri yazmamış. sizi eleştiren isa ölçer. buna dikkat etmeden sizde başkasını karalamayın lütfen.
gelelim sizin projenize.
böyle bişey elbette mümkün olabilir ama sadece tasarruf açısından. hem tasarruf yapıp hemde aynı verimi, aynı enerjiyi kullanarak almak fizik kanunlarını biraz bozuyor değilmi...
gerşi şöyle bişey var, elektrikli cihazlar elektriğin sadece %3 ve %10 arası bir bölümünü kullanıyor. geri kalan bölümü ısı ve dier enerjilere dönüşerek boşuna kayboluyor. bunu avantaj olarak kullanabilmek için sadece elektriğin gerilim,akım ve frekansını oynayarak büyük değerlere ulaşmak mümkün olmaz. konunun en başında yazdığım gibi %25 büyük bir değer...
burada örneğini verdiğiniz motor devir olayına ben farklı bir açıdan bakıyorum. çünkü motor dönme sırasında bir ivme kazanıyor. belli bir süre duraklatsan bile bu ivme sayesinde devirini koruyabilir. işte bu tasarrufu sağlayan motorun fiziksel özelliği. bu işin tamamnını o cihazın yaptığını söylemek biraz ağır geliyor hepsi bu...
@ELEKTROFİZİK:
lafını bilde konuş. sen benim elektronik bilgimi tecrümemi ve de ihtisas yapmadığımı nerden biliyorsun. boştan yere saçmalayıpta polemik yaratma. senin benden daha çok elektronik bidiğin ne malüm. saygılı ol.bu tür davranışlarla kendine dost değil düşman kazandırırsın. biz bilmiyormuyuz milleti kızdırmayı boş boş konuşmayı.
@EKOTURKA:
orada verdiğiniz belge eğer bu ise http://www.ekoturka.com.tr/images/img524283.jpg sadece bir
sayfaya iki adet imza atılmış. bu belge bile değil sadece bir sayfa.
imzanın kimin olduğu bile belli değil. ne mühür ne yetkilinin kim veya
hangi kurum olduğu belli. bizi bazı insanlarla karıştırma. sen buraya koy o
noterden enerji veya sanayi bakanlığından tastikli belgeyi ondan sonra
ne diyeceksen de. hatta bende senden 1000 adet sipariş edeceğim.
örnek ben bir üçgen bardak yapsam onun tasarım belgesini
alabilirim üçbar adında marka tescil belgesinide alabilirim bunlar kolay
önemli olan patent ve noterden tastik belgesi alabilmek. zaten onları
alabilseydin şimdi tüm dünya bu cihazı konuşuyor olurdu.bende sana
sahtecilikten dava açarım tüketici mahkemesinde sen mahkemeyi
biliyorsunda biz bilmiyormuyuz. bizim karnımız tok bunlara bi aralarda
ERKE isminde bir firma vardı haberlere konu olmuştu şimdi ne oldu açılan
davalar sonucunda yurddışına kaçmak zorunda kaldılar.
Konu isa_olcer tarafından (03.Aralık.2008 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.
ahmet kardeşimden özür,
isa ölçer'e sitem edecek isen karışıklık olmuş pardon sayın kardeşim.
İsa kardeşim sen şu linke tıkla orda enerji bakanlığının test raporunu referans no göreceksin onu yaz bir kenarıya ve testi yapan kişi eie de
Gökhan KADİR GÖKÇE imzası da ona ait ara onu sor anlatsın sana olup olmadığını. !
Bu adamlara direkt başbakanlıktan bir yazı gelecek bu cihazı inceleyin aktif enerjide iş yapıyormu? yapmıyormu ? diyecekler onlarda iş olsun diye rapor yazacaklar dimi isa kardeşim.
eie den ara adamları sana tastikli yollasınlar.
www.eie.gov.tr/ burayı tıkla telefon numarasına bak.
bak sitede 20 küsür sayfa var
http://www.ekoturka.com.tr/referanslar.html buraya tıkla tüm sayfaları didik didik izle. lamba sistemini pas geç motor testini değerlendir.
Biz lamba sistemini yaptırıken farklı bir amaç için yaptırdık. orda göreceğin ışık azalması artık ışık sabit iken aktifi azaltır duruma getirildi .
http://www.ekoturka.com.tr/eie-teblig.html
BURDA SOL ÜST KÖŞEDE RAPOR REF NO GÖRECEKSİN.....
sen benim bana ait olan www.ekoturka.com.tr sitemi a- dan z ye bir incele ondan sonra bana işimi doğru yapıp yapmadığımı sorgula,
Sakın kızma çünkü olayı tam incelemeden yorum yapıyorsunuz ona kızıyorum.
Noteri çok kolay kandırabilirsiniz, testin yeri noter değildir ama istersen sana türkiyedeki tüm noterlerden tastik alırım.
Bu işin yeri Tübitak ve enerjinin adresi enerji bakanlığıdır. Enerji bakanlığının test birimi Elektrik İşleri Etüt İdaresidir.
Ben burda tarafsız şekilde cihazımı ortaya koydum ne işe yaradığını anlattım onlar kendi ölçüm tekniklerine göre kendi cihazlarında 5 tane şahit ile test ettiler.
Gerisi hikaye,
Talebin varsa gel bursa'ya gel gözlerinle gör... ondan sonra istediğin kadar al eğer iş yapmıyorsa gel burda bu forumda istediğini yaz. sana itiraz bile etmem.
bu işin patenti de var , her bir nanesi var.
saygılarımla
Hakan YILDIRIM
[line]
İSA ÖLÇER,
TC ENERJİ BAKANLIĞI, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğünde
26 Mart 2008 Tarihli, resmi kayıtlarında bulunan arşivde
Sayı: B.15.1.EIE.0.13.01.00.622/408 Referanslı belge
TC Başbakanlığı tarafından da talep edilmek suretiyle,
Test yapan Gökhan Kadir Gökçe ve Engin Akyürek Beylerdir,
Refekatçılar ve denetçiler eie den 2 kişi
İnovasyon ltd şti den 2 kişi olacak şekilde
Buzdolapları içerisinde bulunan motor olan ve genel maksat motoru olan
İNDÜKSİYON MOTORUNDA
VOLT MARKA 0.37KW motorda bir fan bağlanarak, mümkün olduğunca sabit bir yükleme oluşturulup motor test edilmiş
Motorda hava ve devir değişimi olmamış
Aktif Tüketim %28 küsür
Reaktif Tüketim %54 küsür
DAHA AZ TÜKETİLDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR.
Benim için sen bir sahtekarsın diyorsan HEMEN BANA DAVA AÇ.
LÜTFEN SİSTEMİ TEKNİK DONANIMLARA BAĞLAMADAN OLUMSUZ YORUM YAPMAYIN !!!!!! UYARIYORUM.
Şirket adına sahip bir ürünün yorumunu yaparken sizleri daha dikkatli olmaya davet ediyorum.
Bizler sahtekar değiliz. Bilinçsiz Kişiler Hiç değilliz.
Beni ve işimi ve ürünlerimi yakından tanımak istersen kapımız herkese açıktır.
İş yapmak isteyen herkesede imkan veririz.
Bu çok yeni bir konu internet ortamı için. teknikten uzak değil,
özel bir nowhow geliştirilmiştir. el elden üstündür buna böyle bakın.
dünyanın duymasına gelince zamanla duyar elbet. biz vakti zamanı gelince herkese duyurmasını iyi biliriz. !![]()
Konu ekoturka tarafından (03.Aralık.2008 Saat 21:06 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
ben bunu bir iki gün içinde gerekli kurumlara sorup araştıracağım. gerekli cevabı veririm sana iyi çalışmalar. bu yaptığın cihaz bende bir fikir uyandırdı ben bir çözüm buldum bu işe aydınlatmada %50 tasarruf yapan bir devreyi en kısa sürede tamamlıyacağım![]()
beyler gerçekten ayıp etmişsiniz ve seviyesizleşip küfür sayılabilecek argo kelimeler sergileyip kalitesizlik ortaya koymuşsunuz.. kimse kusura bakmasın konuyu kilitlemek zorundayım daha fazla rezil olmayın..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)