Bir tanesine belki derimde 3 defa üst üste aynı sorunu hemde değişik piclerle yaşamış olman düşündürücü. Devreni iyice kontrol et derim. Voltajlarını iyice ölç.
Pic bacaklarına 5V daha fazla bir voltaj gidiyormu bir bak bakalım.
Ete

Çin malı picler olduğu söyleniyor. Bu konuda madur olan oldumu yada benzeri şekilde. Neden sorduğumu söyleyeyim. Eskişehirde ikamet ediyorum. Bir devre için 16f819 sordum yok istersem getittirebileceklerini söylediler. Tamam dedim 2 gün sonra gidip aldım. Devreyi plakete basıp çalıştırdım. Sadece 1-2 basit teferruat kalmıştı. Daha sonra devam ederim diyerek enerjiyi kesip gittim. Daha sonra geldiğimde hiç bir şeye dokunmadan enerji verdim. Devre çalışmadı. 7805in çıkışı 2Vta falan düşmüş. Kısa devre ararken picin kısa devre olduğunu gördüm. Devreyi kaldırıp attım tabiri caizse.
16f877 ile yeni bir devre kurdum. Oda çalışırken ekranda garip simgeler çıkmaya başladı. 1-2 denememden sonra oda bozuldu artık usb programlayıcım görmüyor. Gittim bir tane daha aldım kaldığım yerden devam edeyim dedim. Oda çalışma esnasında sustu arıza yine pic kısa devreydi. Bu piclerin hepsini aynı yerden aldım.
Daha önce benzer sorunlarla karşılaşan oldumu, yoksa sorun bende mi?
Bir tanesine belki derimde 3 defa üst üste aynı sorunu hemde değişik piclerle yaşamış olman düşündürücü. Devreni iyice kontrol et derim. Voltajlarını iyice ölç.
Pic bacaklarına 5V daha fazla bir voltaj gidiyormu bir bak bakalım.
Ete
beslemene bak istersersen beslemedende kaynaklanabi sorun olabilir iyice filtre et

Beslemede 12v girişinde önce 7808 100uf 7805 tekrar 100uf var. Her zaman kullandığım değerler bunlar diyerek hiç şüphelenmemiştim.
78** entegrelerinin hatalı olanlarınını duymuştum, hatta birtanesi bana denkgeldi. pic için sorunlu olanla hiç karşılaşmadım. yaptığım devreler 24 saat buyunca çalışıyor.
sana tavsiyem lm317 ile 5v sabit regüle yap yada kaliteli bir smps kullan. ayrıca statik elektriklenme olmadığına emin ol ve çok iyi bir topraklama yap.
ayrıca bide şu 7805 yeterince şase almayınca çıkış voltjı yükseliyor.
3 yıl önce Adana dan aldığım 16f 877 lerde benzeri şey olmuştu(8 adedin hepsinde).
Neyseki yanımda kendi yaptığım bir kaç ölçüm devresi vardı ve onlardan birinden söktüğümle o günü kurtarmıştım...
Benzeri bir konuda picprojede açıldığında katılanlardan anladığımız bu yaygın bir dert....

Patates olup olmadıkları yazılarından anlaşılıyor diye duymuştum.
Malzemeyi aldığım yerde bayağıdır alışveriş yaptığım yer. Emin olmadan onada söylemek istemiyorum. İnternetten sipariş edeceğim. 'direnc.net'in fiyatları uygun geldi. Ordan sipariş edeyim. Tekrar aynı devrede dener sonucu söylerim.

farklı pic programlayıcı kullanarak dene bir de

tmsh eskişehirde nereden alışveriş yapıyorsun kutlu elektronikten mi bende eskişehirliyim
başımada hiç böyle bir şey gelmedi (gelenler oldu ama hep benim hatalarımdan dolayı)
birde arkadaşlar bende brenner 8.5 var sitede bulana programlayıcıdan bu programlayıcı ile bozuk olduğunu bildiğim pıcleri bazen programlıyorum fakat devre tabiki çalışmıyor
başıma 2 kere geldi 16f873a
16f628a ??

Kutludan değilde Başaktan alışveriş yapıyorum.Kutluda yeni gelen eleman malzemeleri pek tanımıyor. Duyduğuma göre hepsinin toptancısı aynıymış.

Sipariş verdiğim PİC16F877 ler geldi. Devreye taktım yaklaşık 3-4 gündür deniyorum, bir sorun görmedim.
Daha önceki denediğim piclerden farklı olarak devrede;
7805in çıkışındaki 100ufyi 220uf ile değiştirdim.
Kristalin bacaklarındaki 22pfların şaşeye bağlantıları kopmuş, onu fark ettim. Gerisi aynı devre.
Birde programlarken dikkatimi çekti, önceki piclere çok yavaş attığı aynı programı 3-4 kat daha hızlı attı programlayıcım. Şu an sorunsuz çalışıyor devre.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

16F877A daha öncekide aynı idi.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)