Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Sorunlu PIC ler

Çin malı picler olduğu söyleniyor. Bu konuda madur olan oldumu yada benzeri şekilde. Neden sorduğumu söyleyeyim. Eskişehirde ikamet ediyorum. Bir devre için 16f819 sordum yok istersem getittirebileceklerini söylediler. Tamam dedim 2 gün sonra gidip aldım. Devreyi plakete basıp çalıştırdım. Sadece 1-2 basit teferruat kalmıştı. Daha sonra devam ederim diyerek enerjiyi kesip gittim. Daha sonra geldiğimde hiç bir şeye dokunmadan enerji verdim. Devre çalışmadı. 7805in çıkışı 2Vta falan düşmüş. Kısa devre ararken picin kısa devre olduğunu gördüm. Devreyi kaldırıp attım tabiri caizse.

16f877 ile yeni bir devre kurdum. Oda çalışırken ekranda garip simgeler çıkmaya başladı. 1-2 denememden sonra oda bozuldu artık usb programlayıcım görmüyor. Gittim bir tane daha aldım kaldığım yerden devam edeyim dedim. Oda çalışma esnasında sustu arıza yine pic kısa devreydi. Bu piclerin hepsini aynı yerden aldım.

Daha önce benzer sorunlarla karşılaşan oldumu, yoksa sorun bende mi?

ETE
    misafir

Standart Cevap: Sorunlu PIC ler

Bir tanesine belki derimde 3 defa üst üste aynı sorunu hemde değişik piclerle yaşamış olman düşündürücü. Devreni iyice kontrol et derim. Voltajlarını iyice ölç.
    Pic bacaklarına 5V daha fazla bir voltaj gidiyormu bir bak bakalım.

Ete

Surfing...

beslemene bak istersersen beslemedende kaynaklanabi sorun olabilir iyice filtre et

forum üyesi

Beslemede 12v girişinde önce 7808 100uf 7805 tekrar 100uf var. Her zaman kullandığım değerler bunlar diyerek hiç şüphelenmemiştim.

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

78** entegrelerinin hatalı olanlarınını duymuştum, hatta birtanesi bana denkgeldi. pic için sorunlu olanla hiç karşılaşmadım. yaptığım devreler 24 saat buyunca çalışıyor.
    sana tavsiyem lm317 ile 5v sabit regüle yap yada kaliteli bir smps kullan. ayrıca statik elektriklenme olmadığına emin ol ve çok iyi bir topraklama yap.

Surfing...

ayrıca bide şu 7805 yeterince şase almayınca çıkış voltjı yükseliyor.

forum üyesi
    Nereden
    ANTALYA

Arkadaşlar pic ile devre yapacaksanız size tavsiyem 2575 smtp kullanmanız. Bu aynı zamanda beslameden kaynaklanan piclerinizdeki reset olayınıda azaltacaktır. Kolay gelsin.

forum üyesi

3 yıl önce Adana dan aldığım 16f 877 lerde benzeri şey olmuştu(8 adedin hepsinde).
    Neyseki yanımda kendi yaptığım bir kaç ölçüm devresi vardı ve onlardan birinden söktüğümle o günü kurtarmıştım...
    Benzeri bir konuda picprojede açıldığında katılanlardan anladığımız bu yaygın bir dert....

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

Alıntı KAZIMUGUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 yıl önce Adana dan aldığım 16f 877 lerde benzeri şey olmuştu(8 adedin hepsinde).
    Neyseki yanımda kendi yaptığım bir kaç ölçüm devresi vardı ve onlardan birinden söktüğümle o günü kurtarmıştım...
    Benzeri bir konuda picprojede açıldığında katılanlardan anladığımız bu yaygın bir dert....
    Kazım Bey, bu kalitesiz picleri ayırt etmenin iyi bir yolu varmı?
    resimde gösterdiğim iki ayrı pic12f675 . soldaki 2 lira (üzerinde e3 yazan) , sağdakini ise 4 liraya aldım. aceba bu 2 liralık olan sakatmı?
    İsim:  IMG_7929.JPG
Görüntüleme: 47
Büyüklük:  131,8 KB (Kilobyte)

forum üyesi

Patates olup olmadıkları yazılarından anlaşılıyor diye duymuştum.

Malzemeyi aldığım yerde bayağıdır alışveriş yaptığım yer. Emin olmadan onada söylemek istemiyorum. İnternetten sipariş edeceğim. 'direnc.net'in fiyatları uygun geldi. Ordan sipariş edeyim. Tekrar aynı devrede dener sonucu söylerim.

forum üyesi

farklı pic programlayıcı kullanarak dene bir de

forum üyesi

Kullandığım programlayıcı aşağıdaki.

Programlayıcıdan kaynaklanacağını sanmıyorum. Normal çalışırken sapıtmaya başlıyor. Daha sonra besleme uçları kısa devre oluyor. Yeni piclerdede aynısı olursa paralel porttan çalışan bir programlayıcı var onla programlarım. Belkide programlayıcıdandır.

RAMAZAN SAYLAN
    Nereden
    eskişehir

tmsh eskişehirde nereden alışveriş yapıyorsun kutlu elektronikten mi bende eskişehirliyim
    başımada hiç böyle bir şey gelmedi (gelenler oldu ama hep benim hatalarımdan dolayı)

birde arkadaşlar bende brenner 8.5 var sitede bulana programlayıcıdan bu programlayıcı ile bozuk olduğunu bildiğim pıcleri bazen programlıyorum fakat devre tabiki çalışmıyor

başıma 2 kere geldi 16f873a
    16f628a ??
    RAMAZAN SAYLAN

forum üyesi

Kutludan değilde Başaktan alışveriş yapıyorum.Kutluda yeni gelen eleman malzemeleri pek tanımıyor. Duyduğuma göre hepsinin toptancısı aynıymış.

RAMAZAN SAYLAN
    Nereden
    eskişehir

Alıntı tmsh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kutludan değilde Başaktan alışveriş yapıyorum.Kutluda yeni gelen eleman malzemeleri pek tanımıyor. Duyduğuma göre hepsinin toptancısı aynıymış.
    kutluya git ramazanın selamı var de mustafaya

o beni bilir bana 680uh bobin ver de orda kesin var daha geçen gün baktık mustafa abiyle
    RAMAZAN SAYLAN

forum üyesi

Sipariş verdiğim PİC16F877 ler geldi. Devreye taktım yaklaşık 3-4 gündür deniyorum, bir sorun görmedim.

Daha önceki denediğim piclerden farklı olarak devrede;
    7805in çıkışındaki 100ufyi 220uf ile değiştirdim.
    Kristalin bacaklarındaki 22pfların şaşeye bağlantıları kopmuş, onu fark ettim. Gerisi aynı devre.

Birde programlarken dikkatimi çekti, önceki piclere çok yavaş attığı aynı programı 3-4 kat daha hızlı attı programlayıcım. Şu an sorunsuz çalışıyor devre.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

Alıntı tmsh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde programlarken dikkatimi çekti, önceki piclere çok yavaş attığı aynı programı 3-4 kat daha hızlı attı programlayıcım. Şu an sorunsuz çalışıyor devre.
    Kullandığınız pic 16f877 mi yoksa 16f877a mı? 877a serisi picler daha hızlı program yazılabiliniyor.

forum üyesi

16F877A daha öncekide aynı idi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)