Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    özel üye
    Nereden
    Gonya

anos aman dikkat piyasada o biçim kalitesiz bd 139 140 lar var

arkadaşlar aman dikkat piyasada o biçim kalitesiz bd 139 140 lar var eğer bd 139 140 kullandığınız ampli devrelerinde sebepsiz yere pike girme aşırı ısınma yada ısınmama seste kararsızlıklar osilasyon yapma durduk yere çatırdamalar vb. problemler var ise elinizdeki bd leri çok dikkatli inceleyin. benim şuanki 2x300w ampli projemin testlerinde bu 4 meret çok büyük sıkıntı yaşattı bende şuan geçici olarak onların yerine bd 911 912 taktım şuan ses o biçim düzeldi trleri ölçtüğünüzde hiçbir sorun yok ama devreye bağladığınızda belli oluyor herşey. bana denk gelen bd ler bunlar:

yüksek kalite photo:
    http://www.postimage.org/image.php?v=aVNcvK9

lock
    misafir

Standart Ce: aman dikkat piyasada o biçim kalitesiz bd 139 140 lar var

made in china
    ben zamanında çok yaktım.

forum üyesi

bilgilendirdigin için çok saol ...

r
    Nereden
    izmir

sağolasın bende smps de kullanmıştım . cok fark ediyor . gerçi ikiside sahte gibi ama güvendiginiz elektronikcilerrden alın.

forum üyesi

Standart Cevap: aman dikkat piyasada o biçim kalitesiz bd 139 140 lar var

Evet bilgilendirdigin için tşk.

transformator
    Nereden
    dünyanın merkezinden

tamircihasan kardeş, sahte olanla orjinal olanı nasıl ayırt edecekler ? yüzüne bakınca belli oluyormu?
    bir admin atasözü derki: "biliyorsan paylaş mod yapsınlar. bilmiyorsan sus banlamasınlar"

forum üyesi

arkadaş lar bende bd serisi bir transiztörü devremde kullandım sızıntı akımı oluşuyor ölçtüm saglam sızıntı akımını önlemek için napmam lazım... yardım lütfen

Konya
    Nereden
    KONYA

alttaki bd 140 tan almıştım ayarlı güç kaynağında kullandım normal bi motor bağladım potu çevirip voltajı yükseltirken yanmıştı

forum üyesi

yahu bu piyasada satılan hertürlü malı kalite kontro etmiyorlarmı meydan bukadar boşmu
    bizler bibirmize söylüyoruz şu malzeme bu malzeme sorunlu diye bu malzemenin neden garantisi olmaz
    adam bize bir işyaptırıyor bizden garanti istiyor adam haklı peki biz malzeme garantisi alamıyoruz malzemeler türkiyeye girerken kalite kont rol yapmak çokmu zor anlamak gerçekten çok zor

**Candadaş**

Bide buna bakın::::!!!

özel üye

Merhaba
    Arkadaşlar bu konuda ben de bir kaç söz yazayım.Tecrübe ile sabit olan birşey var ki malzemeleri sadece tanıdıktan alacaksınız bu bir.Eğer seri imalat yapacaksanız "ARKASI OLAN MALZEME"kullanınız.Arkası olan malzeme demek ciddi bir firmanın sürekli ithal ettiği ve de her standart projelerde kullanılan modelleri kullanmak.Ben displaylerde tek model ve tek çeşit kullanarak problemi aşmıştım.İkincisi hiçbir zaman kritik elemanı olan projede o kritik elemanı yeteri kadar ile stok yapmadan taahüt altına girmeyin.Üç piyasadaki bu malzemelerin argo adı PATATES'dir.Data sheet'lerde yazan değerlerin daima 1/3 alabilirsiniz.2N3055 ten ben hiçbir zaman 5 amper alamadım vermiyor.En kıymetli olanları ise military olanlar yani askeriyede kullanılan elemanlardır.Trafolar için de aynı şey geçerli.Profesyonel bir iş ve de tabiri caiz ise ferrari gibi iş çıkarmak istiyorsanız daima değerlerin iki katını verecek eleman kullanınız.Kolay gelsin.

forum üyesi

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    Arkadaşlar bu konuda ben de bir kaç söz yazayım.Tecrübe ile sabit olan birşey var ki malzemeleri sadece tanıdıktan alacaksınız bu bir.Eğer seri imalat yapacaksanız "ARKASI OLAN MALZEME"kullanınız.Arkası olan malzeme demek ciddi bir firmanın sürekli ithal ettiği ve de her standart projelerde kullanılan modelleri kullanmak.Ben displaylerde tek model ve tek çeşit kullanarak problemi aşmıştım.İkincisi hiçbir zaman kritik elemanı olan projede o kritik elemanı yeteri kadar ile stok yapmadan taahüt altına girmeyin.Üç piyasadaki bu malzemelerin argo adı PATATES'dir.Data sheet'lerde yazan değerlerin daima 1/3 alabilirsiniz.2N3055 ten ben hiçbir zaman 5 amper alamadım vermiyor.En kıymetli olanları ise military olanlar yani askeriyede kullanılan elemanlardır.Trafolar için de aynı şey geçerli.Profesyonel bir iş ve de tabiri caiz ise ferrari gibi iş çıkarmak istiyorsanız daima değerlerin iki katını verecek eleman kullanınız.Kolay gelsin.
    ustam çok haklısın hereline çanta alandan malzeme almak dogru olmaz

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)