Öncelikle dediğiniz gibi isiste 3'lü display yoktur.3 adet display olduğundan dolayı 1 2 3 sayıları displaylere gidiyor.Yani 1=En soldaki 2=ortadaki 3=sağdaki
Dp ise displaylerdeki ortak (.)noktadır.Displaylerin arasındaki nokta.
Kolay gelsin.
Değerli arkadaşlar benim elimde aşağıdaki resimde görülen 3 digit ortak anotlu biir displar gurubu var, anacak şöyle bir sorun var ki ben proteus da bu üçlü gurubu bulamıyorum, 2 li 4 lü 5 li var, proteus programında tekli displaylerden üçlü gurup yapma imkanım var mıdır, ayrıca şeklin sağ tarafındaki 123 neyi ifade ediyor, son olarak da yine şekilde ki DP neyi ifade ediyor. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
![]()
Öncelikle dediğiniz gibi isiste 3'lü display yoktur.3 adet display olduğundan dolayı 1 2 3 sayıları displaylere gidiyor.Yani 1=En soldaki 2=ortadaki 3=sağdaki
Dp ise displaylerdeki ortak (.)noktadır.Displaylerin arasındaki nokta.
Kolay gelsin.
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, proteustaki diplayleri birbirine ağlayacağım ancak onlarda DP ve 123 diye bağlantı noktaları yok.
DP önemli değil.o noktanın bağlantı ucudur.123 diye söylediğin ise displeylerin enerji uçlarıdır.sen normal displaylerinde enerji uçlarını öyle sıralayabilirsin.
sitemizin e-dergi sinde display sürme yöntemlerini açıklamıştım
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
sn meftun ben dergiye ulaşamamıştım link hata veriyordu.
burdan indirebilirsiniz link sağlam
http://elektrobilim.org/edergi/ed-1/elektrobilim-1.pdf

1 2 3 nolu bacaklar displaylerin ortak bacakları.Hangi bacağa yetki verirse yani ortak katot ise hangi bacağı şaşeye çekersen displaye gönderdiğin bilgi o display de gözükecektir.Displaylere yetki vermek için 595 kullanmana gerek yok.Pıc kullanıyorsan direk pıc e bağlayabilirsin.Yada transistor kullanabilirsin.Ayrıca display surmek için 595 kullanmak bana biraz zor geliyo.Daha basit display entegreleri var 7448,4511 vs... bunları tavsiye ederim ama daha fazla portu işgal ederler.Orası sana kalmış kolay gelsin...
Evet dedikleriniz doğru ben dergide sadece 74hc595 entegresi ile display sürmeyi anlatmadım ilk olarak tarama yöntemi ile display sürme mantığını anlattım, dezavantajlarını gösterdikten sonra 74hc595 i anlattım.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)