vay be hayret ettim.Dikkat etmek lazım.
Kondansatör diyip geçmeyin arkadaşlar adamlar neler yapıyo artık sahtecilikte sınır tanımıyolar 6800uF nin içinden 2200uF çıkıyo![]()
Direkt linki vermem uygun olmayabilir ama benim çalışmam olmadığı için saygı göstermek istedim bu arada gevv çok teşekkür ediyorum bu bilgiyi bizle paylaştığı için
http://www.320volt.com/cakma-kondansator/#more-172
vay be hayret ettim.Dikkat etmek lazım.
çakma tamamda gerilimide düşük yaw... biraz yüksek elektrik versen patlayacak...
vay anamsını sayın seyirciler..
daewo kardeşim daewo ondan ötesi yokkk bi kaç marka daha beryl (hatırlayaamdım dierini)
böyle işler yapanların vesile olanların allah belasını versin diyorum başka bişiy demiyorum.
ben yaklaşık 1 seneyi geçik süredir ekektronikle uğraşıyorum ilk zamanlar gerek kitaplardan gerekse forumlardan bulduğum devreleri öğrenmek bişiy ortaya çıkarmaK İÇİN bulduğum şemalara göre malzemeler alır lehimler dururdum. genelde olmazdı ve ben hep derdim bilmiyoruz bu işi yapamıyosun işte falan diye kendimde bulurdum hep hatayı. ama şimdi daha iyi anlıyorum . böyle bir ticaret olamaz .böyle insanlık olamaz.
bakın ben mekanik bilgisi olan kalıpcılıkla uğraşan biriyim. o kondansatörün imalat şekline bakınca tahmince bu tür çakma olayı dürüst bir şekilde yapmaktan daha pahalıya mal olabilir diye düşünüyorum. eğer böyleyse bu yapılan sadece para kazanma hırsı olmamalı. içinde başka şeyler aranmalı diye düşünüyorum.
EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..
allam geberecem kondansatör ne öyle starter gibi
![]()
arkadaşlar bu durum altında plaket gibi bir madde olan kondansatörlerde daha çok yaşanabilir.
ben dikkat ediyorum bir ara 4700uF 35v kondansatör alacaktım adam poşetin içine katıp verdi ben çıkarttım baktım 2200uF 50v koymuş büyüklükler neredeyse aynı gittim değiştirdim. yani satıcılar malları değiştirebiliyorlar dikkat edin
ben adamdan 2 tane 7805 isdedim 1tane 7805 diğeride farklı bir parça vermiş..bende eksik yok dime dedim bizde yanlış olmaz diyor...ertesi gün götürdüm yanlış yapmayan arkadaşa verdim ... sürekli alışveriş yaptığım bir yer adam sviçe 1 lira diyor diğeri 75 kuruş diyor..dünyada 3 kağıtçı çok![]()
ben ankarada oturuyorum malzememi konya sokakdan alıyorum her zman aldıgım bir yer var giderim kesin müşteri olur abi geçde ne lazımsa al ben kendim geçer kafama göre alırım o hesaplar verir 3-5 aramaz zaten her zaman aldıgım için kapasitör alırken mesela 6800uF 2200uF ye göre baya bi agırlık farkı var birazcık dikkat işde ve güvendigin yer.
buda yeni versiyonu
Konu wanted0035 tarafından (26.Haziran.2010 Saat 12:49 ) değiştirilmiştir.
Bunca yıllık elektronik yaşantımda bunuda gördüm ya aklıma bile gelmiyordu böle şeyler ölsemde gözüm açık gitmez daha neler görecez bakalım yuh yaa kullanılmış malzeme satımı kullanılmış malzeme takma (monte etme) bunlar artık normal ama bu hakkatten suyunu kaçırmışlar.
GÜNİZİ.
Aldığınız yeri tüketici haklarına şikayet edinBirdaha böyle şeyler olmaz kondansitör ucuz bişe deyip sallamamak lazım tüketici hakları haklarından gelir
![]()
![]()
![]()
Чα∫ίη ❺❺ ℂ⋆
haklısın kavga etmektense şikayet daha iyi
GÜNİZİ.
Arkadaşlar şikayet etseniz ne olacakki.satan malzemecinin ne derdi olacakki. kaldıki elektronik malzeme satanların elektronik bilgisi ilkokul seviyesinde . daha renklerine göre direnç okumasını bile bilmeyen satıcılar çoğunlukta.. he belki salağa yatıyolardır onu bilmem. ama şunu söyliyim elektronik türkiyede sallama yapılan bir iş. ben ledlerle bişiyler yapmaya çalışıyorum. belki 20 farklı firmadan led aldım mcd diye tabir edilen değerleri kafalarına göre uydurmuşlar sana ne lazımsa ondaki sana satacağı led o değerde oluveriyo mili kandela. bu yüzden getirtdirebiliyosanız direk dışardan o zaman doğrusunu aldınız demektir.
EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)