step motorun birbirine kısadevre olan uclarını ayır ortak ucu kullanma 2 tane çıkışa 2 köprüyle doğrultbir matkapla çevir motoru bak bakalım kaç volt çıkarıyo. 12 den fazla volt alırsan akü şarz edebilirsin diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
Merhabalar
Elimde 5 kablolu bir step motor var. Bundan (farzı misal başardım diyelim rüzgarla döndürmeyi) dc nasıl elde ederim. Nette birkaç foto buldum ama elektronikten hobi düzeyinde anlayan biri olduğum için pratiğe dökemedim.
Şekille hiç anlamayan birine anlatır gibi yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.
Yapılacak devrenin elemanları motorun özelliğine göre değişir mi? Yoksa bu doğrultma devresi herhangi bir 5 kablolu step motora uyar mı?
Diğer bir sorum da bununla batarya şarj etmek istesem doğrultma devresinin önüne bir devre koymam gerekir mi? Öyle ise nedir? Nasıl yapılır?
Şimdiden çok teşekkürler
step motorun birbirine kısadevre olan uclarını ayır ortak ucu kullanma 2 tane çıkışa 2 köprüyle doğrultbir matkapla çevir motoru bak bakalım kaç volt çıkarıyo. 12 den fazla volt alırsan akü şarz edebilirsin diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..
Dediğim gibi hobi düzeyinde anlayan biri olduğum için biraz kafam karıştı.
Köprü diyot üzerinde 4 bacak var. 2 ac giriş, 2 dc çıkış.
buna step motordan gelen 2 ucu bağladım (ortak ucu buldum dediğiniz gibi onu devre dışı bıraktım). step motordan gelen diğer 2 uca da başka bir köprü diyot bağladım, ondan da 2 dc aldım.
İşte burda kafam karışıyor.
4 tane dc uç oldu; bunları nasıl bağlayacağım?
ve bir de kondansatör kullanmak gerektiğini okudum nette. nasıl bir kondansatör kullanmam gerek?
ve bunu nasıl bağlayacağım?
4 tane dc uç ikisi + ikisi- olur bunları paralel bağlarsan --ve ++ fazla akım elde etmiş olursun ama volt az olur seri bağlarsan -,+-,+ akım az volt fazla olur artık iki ucu iki pil gibi düşüne bilirsin anlayacağın
kondansatörü anlamdım ama galiba dalgalanma içindir 1000uf veya üstü olur heralde
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)