Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    istanbul

anos HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma

http://img202.imageshack.us/img202/4286/filmk.mp4Merhaba arkadaşlar daha önce çoğu yerde yazdım.kimse dikkate almadı
    dikkate alan çıkar belki benim bulduğum çözüm çok basit deneyen arkadaşlar olursa sevinirim
    çünkü baskı derdi diye bir sorunum kalmadı sizde deneyin görün.
    kağıt herkezin bildiği dünyanın neresine giderseniz gidin bulursunuz HP evryday adı fotoraf kağıdı
    deyince bulursunuz bir arkadaşınızdan bir iki adet edinirseniz denemek için koşa koşa almaya gidersiniz ben 100 adetini 12 ytl ye almıştım .
    kendisi her yerde bulabbilirsiniz gelelim konuya pnp kağıdı gibi çıkıyor plaketten ayrılıyor ????????
    tabi tonerli yazıcıdan çıktıyı almayı unutmuyoruz.
    plaketin temiz olması yada diğer ayrıntıları yazma gereği duymuyorum bunları biliyorsunuz
    Tek önemli olan nokta ütüyle iyice kağıdı plakete basarak ısıtıyoruz ütüyü kaldırdığınızda
    kağıda bakınca tonerin baskısı beliriyor artık plaket sıcakken köşesinden yavaşça bu nokta öenemli ben daha önceden maket bıçağı bulunduruyorum yanımda köşesinden kağıdı kaldırmak için
    yavaşça öteliyorum göreceksiniz inanamayacaksınız olanlara plaket üstüne toner tamamen pnp kağıdı gibi çıktı tek fark pnp kağıdı mavi bu beyaz görünüyor atın artık plaketi asite
    bu kadar açıklama yeter daha önce pnp kağıdı kulanan varsa aynı bu kağıdı da aynı şekilde kulanabilir bir açıklama daha parlak yüzeye çıktı alınacak ????
    baskı derrdine son saygılar sunarım değerli elekttronik camiasına.
    Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Eklenen Resimlerin Önizlemeleri HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma-hpim7679.jpg   HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma-hpim7696.jpg  
    Konu ceka tarafından (25.Mart.2010 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: foto

Surfing...

Standart Cevap: HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma

kardeş bilgin için saol bide bi iki resim ekleseydin çok iyi olurdu

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

bugün basıcam bir kaç pcb kaliteli fotoraf makinası bulabilirsem ekliycem inşalllah daha
    görsel olur aslında video çekmek istiyorum bu gün yarın eklerim inşallah saygılar

----------

video yükledim fakat videoyu nasıl görünür yapıcam fark edilmesi için

özel üye

Bu link gayet güzel çalışıyor ben açtım gördüm elinize sağlık
    http://img202.imageshack.us/img202/4286/filmk.mp4

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

sevgili kudret abi kimse görmez diye link güzel de video olduğu anlaşılmadığından kimse tıklamaz diyorum gözden kaçar saygılar sunarım

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

arkadaşım, bu kağıtla smd baskılar basabilirmiyiz. bununla ilgili denemelerin oldu mu?
    Bildiğin gibi smd baskılarda birbirine çok yakın ve çok ince yollar bulunuyor. ütüleme sırasında kısadevre ve kağıdı kaldırırkende ince yolları bırakmaması gibi sorunlar olabilir mi?

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

tabiki oldu tonerli baskıda ne kadar ince yollara baskı alıyordunuz ???
    biliyorsunuzki elimizdeki bir kağıt üzerinde toner var ütüyle fazla baskı uygulamadan ovalar gibi
    uygularsanız ütüyü ince yolları basabilirsiniz bir kaç denemeyle daha da profesyonelleşeceksinizdir
    uzun zamandır ilk kez smdsiz baskı yapıyorum aslında kendi tasarladığım devrelerin hepsinde smd
    baskı kulanıyorum çünkü delme derdi yok baskıda hızlı olunca dirençleride kolay yerleştirebilmek
    için 1206 kılıf kulanıyorum çok daha hızlı ve küçük pcb im oluyor
    yani anlıycanız ütüyü fazlaca bastırmıyoruz çünkü aşırı basınç toneri pcb e genişletiyor
    bunu herkez bilir ikincisi pcb kağıdı yapıştırmadan önce çok güzel şekilde temizliyoruz
    ben cif ve scotch brite süngerle temizliyorum alkolle de temizleyenler varmış pcb yiğ daha denemedim bend eyeni deneyeceğim alkolle timizliği hızlı olabilir
    söyleyeceklerim bu kadar bir arkadaşınızdan edinebilirsiniz belki hp avryday photo kağıdı deneyin
    önemli bir şeydaha eklemek isterim pcb den kağıdı hızlı kaldırmayın yavaşça acelemiz yok kağıdı elle tuttukmu pcb ağarlığıyla kendi ayrılıyor ???????
    sonucu sizde görün başarılar dilerim

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

bahsettiğin kağıt sanırım bu :
    HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma-pict0002.jpg HP avryday fotoraf kağıdı baskı devre çıkartma-pict0003.jpg

elimde varmış daha önceden fotoğraf basmıştım.
    buarada smd baskıları 170 kuşe kağıt ile basıyordum. fotoğraf kağıdı pahalı diye denemek istemedim. madem okadar övüyorsun birkaç deneme yaparım.

tavsiyelerin için çok teşekkürler.

forum üyesi

Selam, bende 100 adet hp photo paper premium var ama elimde mürekkep kalmadığı için deneyemdim bide yeni müğrekkep yerine hp doldurma yapsam iş görürmü saygılar...

----------

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu link gayet güzel çalışıyor ben açtım gördüm elinize sağlık
    Hoca videoyu anlayamadım ne işlemden geçtikten sonra oluştune malzeme kullanıldı anlayamadım.

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

sevgili @pwm.c öncelikle belirteyim kağıt pahalı değil araştırın derim şimdi reklam olmasın
    100 adet 12ytl ye almıştım 100/12=8.3kuruş adedi pahalıysa bilemem
    elinizin altında internet var araştırın derim yer yer değişiyor fiyatları.
    hp fotoraf kağıdı 170gr aratın nette fiyatı görün sizde yüz adedi kaç para

@kahremanbey
    baskıyı mürekkepli printerrden değil!!!!!! lazer yani ? tonerli yazıcıdan alacaksınız
    konuyu baştan okursanız deteylı açıklama varr.
    Konu ceka tarafından (29.Mart.2010 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

Merhaba Arkadalşar;
    Bende 1 Adet KODAK PROFESSIONAL ENDURA Paper fotoğraf kağıdı varmı, bununla bir baskı deneyeyim dedim fakat printer dan çıktı aldığımda baskı devre yolları hep birbirine giriyor, kağıdın yüzeyi parlak ve biraz kaygan olunca toner kurumuyor baskı dağılıyor.
    HP avryday fotoraf kağıdın dada aynı sorun yaşanıyormu, bir bilgi verirseniz sevinirim.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Kardeş aklına ve eline sağlık bunu deneyeceğim Allah'ın izni ile.Saygılarımla...

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

Alıntı thenorthstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadalşar;
    Bende 1 Adet KODAK PROFESSIONAL ENDURA Paper fotoğraf kağıdı varmı, bununla bir baskı deneyeyim dedim fakat printer dan çıktı aldığımda baskı devre yolları hep birbirine giriyor, kağıdın yüzeyi parlak ve biraz kaygan olunca toner kurumuyor baskı dağılıyor.
    HP avryday fotoraf kağıdın dada aynı sorun yaşanıyormu, bir bilgi verirseniz sevinirim.
    eğer kağıt seçeneklerinden forotar kağıdı yada glosy paper diye seçerseniz karışmaz saygılar

forum üyesi

Dediğin gibi gittim 100 tane !inkjet kağıt! 15 lira para verdim tonerli baskı aldım 27*20cm birde 15*10 cm ikiside plakete tamamen yapıştı sökmeye çalışınca parlak yüzeydeki naylon sökülmüyor plakette kalıyor ve tabiki temizlemesi de bi eziyet 15 dakika naylonu kazımak için uğraştım yani bu kağıt öyle matah bişey değil verdiğim para cabası ben daha önceden başka bir başlık altında da yazmıştım bu kağıt yerine gidin reklamcılara onların kullandıkları folyoların altındaki naylon (parlak zeminli) kağıdı isteyin onlar zaten çöpe atıyor A4 ebadında kesin hem bedava hem yapışma derdi yok kağıt kalıntısıda kalmıyor pırıl pırıl bi baskı ütüleyip kağıdı ütülediğiniz zeminden ıslatıp suyu iyice yedirdikten sonra yavaşça söküyorsunuz işlem tamam.

plc
    plc isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    forum üyesi

Merhaba arkadaşlar öyle anlatılanlar kadar kolay değil malesef bende bir çok deneme yaptım fakat en uygun en güzel ve kolay baskıyı karbon20 kağıdı ile aldım hem smd hem normal baskı hiç bu kadar düşünmemiştim doğrusu sizinde denemenizi tavsiye ederim aşagıdaki linkten video yu izlemenizi öneririm hızlı açil veya baskı tecrübeniz yoksa bile ilk defe yapıyorsanız bile 2 denemeden sonra asıl baskınızı kolayca yapacağınızı görecek ve bu kadarmıydı diyeceksiniz.

ütü ile baskı devre (Pratik yöntem) - YouTube

Kolaygelsin tekrardan.

forum üyesi

arkadaşlar fotoğrafçılara flash bellek ve içinde fotoğraflarla gittiğimizde fotoğraf kağıdına çıktı alabiliyoruz.acaba baskı devre çizimini jpg olarak götürsem oraya ordan aldığım fotoğrafla pcb basabilirmiyim

Surfing...

Alıntı medetkerem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar fotoğrafçılara flash bellek ve içinde fotoğraflarla gittiğimizde fotoğraf kağıdına çıktı alabiliyoruz.acaba baskı devre çizimini jpg olarak götürsem oraya ordan aldığım fotoğrafla pcb basabilirmiyim

Götüreceksen PDF olarak götür. Boyutlarda değişim olmaz. JPG formatında olurda fotoğrafçı boyutlarla oynayabilir.
    Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir

Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır

forum üyesi
    Nereden
    Konya

birde ben deneyeyim bugün bakalım.80gr kuşe kullanıyorum bnde bazen sorunlar çıkabiliyor tamamen ütünün ısısına basım süresine göre değişiyor gerçi.Ama bu kağıt tonerli yazıcıdan geçerken ısıya dayanabilir mi orası kafamı karıştırdı biraz
    TnisayG..!

forum üyesi

bende aldım geçen cumartesi geldi ama elimde bakırlı plaket bitti. 1-2 hafta sonra şipariş vericem gelince sonucu yazarım.

forum üyesi
    Nereden
    Konya

ben beceremedim bu kağıtla baskı yapmayı beceremedim malesef.Karbon 20 deneyim diyorum amao kağıtta pahalı gibi geldi biraz en iyisi kuşe kağıda devam
    TnisayG..!

forum üyesi

bu kuşe kağıt ta baskının çıktığını belirten şey nedir.ezbere yapınca sorun çıkabiliyor.somut bir şekilde baskının çıktığı nasıl anlaşılır

forum üyesi
    Nereden
    Konya

yolların olduğu yerler siyahlaşır gibi oluyor yol olmayan yerlerle ton farkı oluyor arada, ben öyle anlıyorum ama zaten 4 5 dk gibi bi basımda kusursuz çıkıyor
    TnisayG..!

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

baya bir zaman geçti foruma girmeyeli şimdi gördüm yazılanları nasıl siyahlaşıyor anlayamadım kağıdın soğumasını bekliyorsunuz
    yada çok fazla yakacak kadar ısıtıyorsunuz hatırladığım kadarıyla aradan baya zaman geçti video da eklemiştim aksine
    bakmak zahmetine bile katlanmamış kimse oysa sevgili kudret abi bakmıştı video ya okadar hızlı baskı alıyorum şaşarsınız
    yukarda ismi geçen hp avryday foto kağıdıyla deneyen oldumu çok merak ediyorum pcb sıcakken aradan neyse işte videoo

video linki ..video linkidir ilk mesajımda en üstte video linkidir

o kadar basit adı geçen kağıt ütü ve tonerden çıktı hazırsa su filan istemez videoda herşey var
    sevgili pvmc arkadaş hiç cevap yazmamışsınız sonuç nasıldı

forum üyesi

kesinlikle denemek lazım. videodaki basım hatasız ve çok basit. paylaşımınız için teşekkürler. en kısa sürede deniyorum.

forum üyesi

Biraz önce bahsettiğiniz yöntemi denedim. ilk denemede beklentimin üstünde bir netice aldım. Böyle bir fikir verdiğiniz için size söyleyebileceğim tek şey var. ALLAH HERŞEYİ GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN... mükemmel. bundan sonra hep bu yöntemi kullanacağım. çok teşekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)