Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    ankara

Standart Adam akıllı bir iş yada meslek varmı

Slm arkadaşlar
    Benim bir sorunum var iş bulmak gibi. Meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum ve halen Hacettepe üni. si meslek yüksek okulu elektronik haberleşme bölümünde okuyorum 20 yaşındayım ve 5 senedir elektronik alanında çalışıyorum.
    Şuana kadar 3 iş değiştirdim ve çalıştığım şirketlerde el üstünde tutuluyodum beğeniler biriydim. Fakat gelin görün ki iş maaşa gelince asgari ücret yada 50-100ytl daha fazla asgari ücretten ki bu benim çok zoruma gidiyo. Nedenide ara elmanız sürekli aranan elemanız die poh pohluyolar ama verdikleri maaş hiçbir işe yaramıyo. Önceleri acaba yaptığım işimi bilmiyorum diye düşünüyodum ama çalıştığım yerdeki kişilerle kendimi kıyaslayınca bana verilen işleri sorunsuz yerine getirince yaptığım işi fazlasıyla bildiğimi anladım. Belki foruma işe yarar bilgiler ekleyemiyorum ama yaptığım işi biliyorum diye düşünüyorum ve sizlerede bir soru sormak istiyorum sizce teknik elemanın asgari ücretle çalışması çokmu normal yada benmi kendimi üstün görüyorum yada yaşadığımız ülkede asgari ücretmi çokmu düşük aldığımız ücret bana az geliyoda yada elektronik çokmu nakör bi meslek ki ben bu işten soğumaya başladım ve alanımı değiştirmeyi düşünüyorum ama işimi sewdiğimden dolayı kararsız kalıyorum.
    Bu yaşlarda çokmu normal bu benim gibi düşünen arkadaşlarda olabilirmi umarım derdimi anlatabilmişimdir önerilerinizi bekliyorum

moderatör

Standart Ce: Adam akıllı bir iş yada meslek varmı

hacettepede olduğuna göre istanbullusun.
    işlere birazda nasip kısmet diye yada zamana bırakmak gerek diye bakmanı tavsiye ediyorum.askerliğini yapmayan ve çok genç birine çok çok yüksek maaş verecek bir yer bilmiyorum.
    birde 3 iş değiştirmeni anlayamadım kardeşim sen işe giriyosun çalışıyosun sonra mı para aklına geliyo. yoksa anlatmadığın birşey mi var.
    ne bileyim aklıma birsürü şey geliyor ama burda herşeyi konuşmak doğru olmaz sen en iyisi biara karaköye uğrarsan beni ara bi görüşelim.
    0555 231 24 23
    Ahmet ÖZCAN

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Şöyle oluyo hocam işe girerken belirli bi ücrette anlaşıyoruz 2 ay yada 3 ay neyse deneme süresi yaptığın işe göre zam tamam diyoruz aradan 3 ay 5 ay geçiyo adamlardan ses seda yok tabi böyle olunca insan yaptığı işten zamanla soğuyo işin getirisinden çok götürüsü oluyo benim anlamadığım başka bişeyde teknik elemanın asgari ücret maaşla çalışması çok saçma geliyo sonuçta ara elemanız zamanında bu işin temelini almışız ama gelin görünki aldığımız ücret bi işe yaramıyo

Buarada hocam ankaralıyım yolum düşerse uğrarım yanına

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

valla bu yaşında normal bende teknik lise elektrik mezunuyum okulu iyi bir derece ile bitirdim... şu an çorlu myo da end. elektronik okuyorum 2 hafta sonra kısmetse okul bitiyor... 2 yıldır pc firmasında teknik servisteyim... askeri ücreti çok zor geçer aldığım ücret... bende işimi en iyi yapmaya çalışanlardan biriyim öyle düşünüyorum... piyasada bir çok yer gezdim ahmetinde dediği gibi biraz kısmet işi gerçekten... hatta dışarıdan bir çok iş teklifi gelmesine rağmen çalışma ücretleri gerçekten tatmin edici değil... ancak dışarıdan bir çok iş alıyorum kendim bitiriyorum o zaman aldığım ücret bana kalıyor... her boşlukta istanbula giderim karaköyüm altını üstüne getiririm... hep malzeme alrım...

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Kardeş bende dışarıya proje yapıyorum üni. de okuyan arkadaşlara lisedekilere ama şirkette alınan ücret tatmin etmiyo napalım mecburen bekliycez artık 5 senelik emeğim var birçırpıta silip atmak istemiyorum dediğiniz gibi nasip kısmet meselesi bakarsınız biyeden ipin ucunu yakalarız sabretmekten başka çare yok

lock
    misafir

arkadaşım umudunu kesme. her şeyde bir hayır vardır. biz de aynı yollardan geçtik. Allaha çok şükür şimdi iyi bir yerdeyiz. Sana tavsiyem DCS sistemlerini iyi öğren çünkü senin branşında birini işe alırken mülakatlarda sana kontrol kartlarını bilip bilmediğini soracaklardır. Büyük fabrikalarda dcs çok önemli. moralini bozma bir gün mutlaka istediğin işe kavuşacaksın. İyiler mutlaka kazanır.

forum üyesi
    Nereden
    ankara

hocam çok saol bu arada dcs sistemleri tam olarak ne oluyo bununla ilgili kaynak bulabilceğim bi yer varmı

Yasaklı üye

sayın uykusuz kardeş,

öncelikle seni takdir ediyorım.çalışkan birine benziyorsun ve hepde öyle kal.kendini devamlı geliştirmeyede bak.sen ne kadar çalışsanda,belkide senin kıymetini bilmeyenler olabilir.sen kalbini her zaman temiz tut.çünkü bir gün olur,senin kıymetini anlayan insanlar olur.tıpkı benim seni anladığım gibi..

forum üyesi
    Nereden
    IST

Üniversite Mezuniyet Konuşması..

Her Amerikan üniversitesi her yıl, kendi alanında çok sivrilmiş ama mutlaka akademik hayattan gelmesi de gerekmeyen bir önemli ismi mezuniyet konuşması yapmak, yeni mezunlara çeşitli öğütler vermek üzere davet ediyor. Aşağıda bu yıl, ünlü Yale Üniversitesi’nde yapılan mezuniyet töreninde konuşmak üzere davet edilen Oracle bilgisayar şirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison’un şaşırtıcı, hatta sok edici konuşması var.

“Yale Üniversitesi mezunları, daha önce böyle bir giriş görmediğiniz için özür dilerim ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. Lütfen, etrafınıza iyi bir bakin. Solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakin. Sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakin. Ve şimdi şunu aklınıza koyun: Bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra, solunuzdaki kişi hiçbir şeyi başaramamış olacak. Sağınızdaki kişi de aslında hiçbir şey başaramamış olacak. Ve siz, ortadaki? Ne bekliyorsunuz? Siz de başaramayacaksınız. Aslında bugün söyle bir etrafıma baktığımda parlak gelecek için yüzlerce umut isimi göremiyorum. Yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişiler de göremiyorum. Görebildiğim tek şey, geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan. O kadar. Sinirlendiniz. Bu anlaşılabilir bir şey. Ben, Lawrence ‘Larry’ Ellison üniversite terk, kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden alıyorum ki, ülkenin en prestijli yükseköğrenim kurumunun bu yılki mezunlarına böyle şeyler söyleyebiliyorum? Bu yetkiyi nereden aldığımı söyleyeyim: Çünkü ben, Lawrence ‘Larry’ Ellison, üniversite terk ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım. Siz değilsiniz. Çünkü Bill Gates, o da üniversite terk ve dünyanın -şimdilik- en zengin adamı. Siz değilsiniz. Çünkü Paul Allen, o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı. Siz değilsiniz. Başka örnekler de var. Mesela Michael Dell, o listede 9 numara ve yukarı doğru hızla tırmanıyor, o da üniversite terk. Ve siz o listede hiç yoksunuz. Hımmm… Simdi çok kızdınız. Bu da anlaşılabilir. O halde biraz da egolarınızı okşamama izin verin. Pek çoğunuz burada dört ya da beş yıl eğitim gördünüz. Önünüzdeki yıllar için epey iyi bir eğitim aldınız, bilmeniz gereken pek çok şeyi öğrendiniz. İyi çalışma alışkanlıkları edindiniz. Burada size o önünüzdeki yıllar boyunca yardımcı olacak bir sürü insan tanıdınız, onlarla bağlantı kurdunuz. Ve hayat boyunca yanınızdan ayrılmayacak bir kelimeyle güçlü bir ilişkiniz oldu burada: Terapi. Bunların hepsi güzel şeyler. Ama gerçekte, o kurduğunuz arkadaşlık bağlantılarına fena halde ihtiyacınız olacak. O çalışma alışkanlığına ve ‘Terazi’ye de ihtiyaç duyacaksınız hayat boyu. İhtiyacınız olacak, çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayısıyla asla dünyanın en zengin insanları arasına katılamayacaksınız. Elbette, belki de listeye 10 ya da 11. sıradan, Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gibi, girebilirsiniz. Ama herhalde onun kimin için çalıştığını söylememe gerek yok, değil mi? Sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten master sınıfından terk. Biraz geç kalmış anlayacağınız. Son olarak, herhalde bazılarınız ya da umarım bu konuşmadan sonra çoğunuz kendi kendinize soruyorsunuz: ‘Yapabileceğim bir şey var mi? Bir umudum var mi?’ Maalesef hayır. Çok geç kaldınız. İçinize çok şey dolduruldu, siz onlara bakıp çok şey bildiğinizi sanıyorsunuz. Artık 19 yasında değilsiniz. Eveeet, simdi gerçekten çok kızdınız. Bu anlaşılabilir bir şey. Belki de su an, size bir umut ışığı vermenin, bir çıkış yolu göstermenin tam zamanıdır. Hayır, 2000 mezunları size değil. Siz kaybettiniz. Sizi, yılda 200 bin dolarlık komik maaş çeklerinizle baş başa bırakıyorum. Üstelik o maaş çekinin üstünde sizden birkaç yıl önce okulu terk etmiş birinin imzası olacağını söyleyerek. Öğütlerim size değil daha alt sınıfta okuyanlara. Size söylüyorum: Hemen ayrılın. Daha güçlü söyleyemem: Ayrılın. Hemen toplayın eşyalarınızı ve fikirlerinizi ve bir daha geri dönmeyin. Terk edin. Her şeye yeniden başlayın. Size söyleyebileceğim tek şey, o başınızdaki kepler ve kıyafetin sizi aynen şu güvenlik görevlilerinin beni kürsüden aşağı çektiği gibi aşağı çektiği…………”

adım mutlu
    1. Allaha çok şükür ben unv.terkim
    2. hiç bilgisayar veya elektronik okumadım
    3. hiç iş öğrenebileceğim ustam olmadı işimi hep kendim öğrenmek zorunda kaldım
    4. 9 sene sonunda şimdi çok iyi bir firmada bilgi işlemdeyim torpilim yok.
    5. burası 13. işyerim...

hiç bir zaman ilk amacım para kazanmak olmadı. Eğer öyle yaparsanız ne kazanacağınız para sizi tatmin eder ne de yaptığınız iş sizi mutlu eder. Para b..ktur. uzak durun. umut ekmeğinizin katığı olsun.
    Konu mtelektro tarafından (15.Şubat.2008 Saat 17:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: arkadaşlar küfürlü konuşmyalaım..

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Sabreden ermiş muradına ermiş.
    Ben 9 ay işsiz kaldım hergün onlarca firmaya mail atıyordum Sonra buldum. Orda bazı sorunlar oldu ve bir mesleğimle ilgili bir forumda 1 ilan gördüm kabul edildi 9 aydır burada çalışıyorum ve o kadar çok şey öğrendim ki hala öğrenmeye devam ediyorum.

Bir sorum var
    Bir kısmınız dışarıdan iş/proje vs. aldığınızı söylüyorsunuz Nerden alıyorsunuz nereden buluyorsunuz çok merak ediyorum bende internette çok aradım ama yok. Yardımcı olur musunuz?

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Alıntı hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabreden ermiş muradına ermiş.
    Ben 9 ay işsiz kaldım hergün onlarca firmaya mail atıyordum Sonra buldum. Orda bazı sorunlar oldu ve bir mesleğimle ilgili bir forumda 1 ilan gördüm kabul edildi 9 aydır burada çalışıyorum ve o kadar çok şey öğrendim ki hala öğrenmeye devam ediyorum.

Bir sorum var
    Bir kısmınız dışarıdan iş/proje vs. aldığınızı söylüyorsunuz Nerden alıyorsunuz nereden buluyorsunuz çok merak ediyorum bende internette çok aradım ama yok. Yardımcı olur musunuz?
    Hocam netten pek bişe çıkcağını zannetmiyorum bende zamanında çok aradım ama çıkmadı çünki çoğu kişinin bu tip işleri yaptırcak tanıdıkları var bana gelen projelerde zaten mezun olduğum lise hocalarım dan geliyo çoğunlukla onun dışında şuan okuduğum okulda bitirme projesi veya herhangi bir derse ait projesi olan arkadaşların işini yapıyorum oda olmazsa çalıştığım şirkete bazen ufak çaplı pcb çizmi - kart montajı - tasarım vs. işleri geliyo şirkette kimsenin uğraşacak vakti olmayınca bana yap diyolar onları yapıyorum yani bu işler çevre ve güvenilirlik meselesi umarım yardımcı olabilmişimdir

forum üyesi

Adam akıllı bir iş yada meslek die bi şey yoktur !

Yapabileceğin işin en iyisini yapmaya çalışmak die bi şey vardır !

forum üyesi
    Nereden
    Ankara

tr Ce: Adam akıllı bir iş yada meslek varmı

Merhabalar.Öncelikle ''adam gibi iş,meslek aramak'' yerine emek verdiğimiz ve özelliklede sevdiğimizi düşündüğümüz bu hoş meslekte her geçen günü iyi değerlendirerek,mesleğimizde ''en iyilerin arasına girmek hatta en iyisi olmak'' tek hedefimiz olmalıdır diye düşünüyorum.Şunu net olarak söyleyebilirimki:kendimize güvenimizi kaybetmeden,tüm gücümüzle çalışıp teknik bilgi ve deneyimimizi artırdığımızda, varolan sıradan teknik çözüm yollarına,daha pratik ve teknik çözümler üretmeye başlarız.Bu belki tüm meslekler için de geçerlidir.Böylece meslegimiz hem itibar kazandırır hemde para sorun olmaktan çıkar.Onlar sizi aramaya başlar,yani şartları artık siz belirlersiniz!
    Tüm bunlar için önce bir hedef seçmeliyiz,
    Hedefe varmak için gereken tüm şartları yerine getirmeliyiz
    Sabır ve azimle tempomuzu bozmadan usul usul ve emin adımlarla gitmeliyiz.Bundan ötesi nasiptir artık

Ben bir termik elektrik santralde 7 yıldır teleperm ME,teleperm C sistemde elektronik kartlarla uğraşıyorum 3.4 nolu ünitelerimiz DCS sistemle çalışıyor.Yardımcı olmam gereken her konuya açığım.Sitemiz Elektrobilim e kısa bir süredir üyeyim.Elektronik Dizayn PROG.ları yeni öğrenmeye çalışıyorum.Otomatik kumanda devreleri ve DCS sistemin kartları hakkında epeyce birikimim var sayılır ancak aldığım maaşı duysan gülersin.Sabırla bu günleri bekledim, şu anda yukarıda acizane sana tarif etmeye çalıştığım durumun son aşamasındayım .Bu siteyi kuran yöneticilere teşekkürü borç biliyorum ''Ülkemizin ve insanlarımızın Bilgiyi açıkca paylaşabilen,İnsanlara hoşgörüyle yaklaşarak,onlara değer verdiğini gösteren,diger insanların mutluluğundan mutluluk duyan temiz, çalışkan üretken İNSANLARA ÇOK İHTİYACI VAR!
    Meslek hayatında başarılar dilerim,ayrıca Allah sabırlar versin diyorum.

technician & photographer
    Nereden
    İstanbul

İstanbuldaki arkadaşlar bir yerlerde buluşmaya ne dersiniz ?
    NE ZAMAN İNSANLARIN ÇOĞU İLE AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞSAM YANLIŞ YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜRÜM !

yildizelektronik
    misafir

Alıntı Müslim YAVUZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbuldaki arkadaşlar bir yerlerde buluşmaya ne dersiniz ?
    En önemli sıkıntı zaman

moderatör

Alıntı yildizelektronik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En önemli sıkıntı zaman
    bir ay kadar önceden bir tarih belirlenip. pazar günü olursa zaman problem olmaz diye düşünüyorum.
    eprojede ben bu iş için çok uğraştım ama beceremedik.
    elektrobilimde bunu başarabilirsek mükemmel olur.
    müslim'de makinesini getirir bizi çeker sonra forumda yayınlarız
    birkaç defa yapabilirsek bu işi geleneksel hale gelir. bizlerden sonrada devam eder.

süper moderatör

arkadaşlar bizim meslek biraz nankör bir meslek , insan bu meslekte ne uzuyor nede kısalıyor aynı ortadirek şaban gibi...
    ben 7-8 yaşlarında bir ledi yakmak için 2 pilin seri bağlanması gerektiğini bilirdim, 12-13 yaşlarında ses çıkış filtreleri yapabilirdim e buna okulda eklenince birde sıkı usta bir babadan görünce işi baya bi piştim bu işte ama meslek nankör işte naparsın.
    geçenlerde ankarada güvenlik sistemleri üzerine çalışan bir şirkete başvurdum adam mülakatta bana dvr kartlarından anlayıp anlamadığımı soruyor alarm montajı yapıp yapamayacağımı soruyor ve benden aldığı cevap montaj bir yana ben o devreleri tasarlarım diyorum ve meteksan gibi biryeride referans gösteriyorum,usta öğreticilik belgeme kadar var diyorum ve tamam biz seni arayacağız diyorlar ve bir aydır arayacaklar
    bilmiyorum belki beni eprojeden tanıyanınız vardır ve aslında hiçte yabana atılacak biri sayılmam ama gelgörki nekadar bilirsen bil işe yaramıyor bu meslek nankör meslek , daha yaş 26 olmasına rağmen artık bu meslekten hiç umudum yok.bu yüzden ben artık elektronikten vazgeçtim , işte arada böyle forum sitelerinden bilgi ve tecrübelerimi naçizane arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum okadar...

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

BICIR-24 bence işi çok iyi bildiğin için almama durumlarıda olabilir...
    montaj yapacak eleman arıyorlardır sadece... birde çalışma yerinde senden bilgisi çok olan adam yoksa yinede almazlar...

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Alıntı BICIR-24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama gelgörki nekadar bilirsen bil işe yaramıyor bu meslek nankör meslek , daha yaş 26 olmasına rağmen artık bu meslekten hiç umudum yok.bu yüzden ben artık elektronikten vazgeçtim , işte arada böyle forum sitelerinden bilgi ve tecrübelerimi naçizane arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum okadar...
    Peki hocam şimdi ne işle meşgulsün
    Buarada söyledikleriniz çok doğru hocam ne yazıkki Türkiye de elektronik nankör bi meslek bizlerden götürüsü getirisinden çok oluyo

süper moderatör

şimdi arada web sitesi filan düşerse memleketten , belediyelerden filan harçlık çıkıyor işte.
    şu an ankaradayım , adamakıllı iş bulamadığım için eski asgari ücretli elektronik işime geri dönüp bu arada başka işler araştıracağım...

forum üyesi

arkadaşım sanırım sende benim gibisin ama yılmak yok zamana bırakam k daha doğru açık konuşayım düşün yani ben hafta iç içalışıyorum hafta sonu DGS için dersaneye gidiyorum 500 YTL maaş alıyorum ne kadar komik dimi işimin ehliyim sorunsuz bütün herşeyi yerine getiriyorum düşün yani halimizi herşeyde bi hayır vardır

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Diğer arkadaşlarında dediği gibi birazda nasip kısmet meselesi ama yinede bizim ülkemizde bizim mesleğimiz biraz nankör bi meslek ama sevdiğim için vazgeçemiyorumda

Yasaklı üye

allah razı olsun herkesten çok güzel bir sitemiz var.allah nazardan saklasın arkadaşlar.sabredeceğiz hepte öyle olmalıyız..benim zoruma giden,çalıştığınız ortamda adam seni sevmez bide işi düşer ya kardeş benim şu makinemi yapar mısın der...yaparsın arkandanda senin dedikodunu yapar...lütfen dikkat...hayır benim de çok ustalığım yok...
    Konu yildizelektronik tarafından (23.Mart.2008 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

öyle zaten adamın işini yapana kadar kralda sensin patron da ama işi bitti mi sayarda sayar

Yasaklı üye

kardeş valla öyle hemde çok.....
    Konu yildizelektronik tarafından (23.Mart.2008 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)