Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart elektronik mühendisliği mi değil mi?

arkadaşlar ben lise 2. sınıf öğrencisiyim şu anda meslek lisesinde okumadığı için elektronik mühendisliği konusunda dezavantajlarım var.afyondayız ve ben üniversite olarak ankarayı düşünüyorum.bölüm ise ya elektronik mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği.ben elektronik mi bilgisayar mı okusam bir karar veremedim.elektronik konusunda lehim yapmaktan parça değişimi yapmaktan (cep telefonu hoparlörü vs.) hoşlanıyorum.ama elektronik konusunda mikroçipler geliştirildiği için elektronik müh. konusu bana biraz sakat gibi geliyor.elektronik müh. okursam ne tür bir işte çalışırım geleceği ne, avantaj ve dezavantajları neler?

özel üye
    Nereden
    kırşehir

Standart Ce: elektronik mühendisliği mi değil mi?

özel sektörde mühendisliğin fazla bir avanatajı yok bana kalırsa bu soruyu çevrende tanıdığın gördüğün mühendis abilerin varsa onların hayata bakış açılarını değerlendir ondan sonra kararını ver hani derler ya beni ne doktorlar mühendisler istedi diye şimdi piyasadaki mühendis arkadaşlarıma bakıyorum oturup konuşuruz sohbet ederiz şimdide ne doktorlar mühendisler istedi yerine sadece ne doktor istedi kaldı diyorlar bana kalırsa aklına mantığına en iyi hangisi kafana ayatıyorsa onu değerlendir şu bunu dedi tavsiye ettti ona gdeyim diye değerlendirme yapta tamamen kendi düşüncene sahip çık ama işinde başarılı olursan kendi seçtiğin bölüm konusunda kendini iyi yetiştirirsen ozaman sen işin ayağına değil iş senin ayağına gelir bu konuda bilgin olsun bana kalırsa memurlukda düşün bu konularda sınavlara çalış memur olmaya da bak bir yandan mühendislik bölümü de okursun istediklerin fazlasıla elde etmiş olursun

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

en başta milyon hatta milyarlarca kez maalesef ki maalesef normal lise okuman; değil meslek veya teknik, anadolu teknik okuyandan bile avantajlısın!!! Neden hep biz "meslek liseliler" in meşhur katsayısı problemi yüzünden össden full yapsan bile hiç bir üniversitede mühendislik okuyamazsın.... İstersen Anadolu Teknik oku yani 1 yıl sırf ingilizce + 4 yıl örneğin elektronik oku ama sen sadece ve sadece öğretmenlik veya 2 yıllık seçebiliyorsun. elektronik mühendisliğini seçersen puanımızı kesiyorlar.( Neden tüm ml ve ihl lilerin bedduasını ve ahını alan 96-97 li yıllardaki koalisyon hükümet öyle uygun gördü.) Ama hiç bir şey bilmeyen bir normal liseliye hadi sen istediğin mühendisliği seçebilirsin diyor. Yasa bu. yani dezavantajlı değilsin hiç birşey bilmesen dahi (müh yazanların %99 u ) o bölümün müh.liğini yazabilirsin ama sen 1 sene ing görüp + 4 yıl elektronik eğitimini alırsan mühendislik yazamazsın. Nerde adalet? Hesabı ne zaman sorulacak (öteki dünyada). (Kusura bakma biz ml, tl, aml, atl ve ihl mezunlarının yarasıdır yaramıza bastın) Ama sonra?? 2 kişi düşünün biri müh bitirmiş olsun diğeri bırak anadolu tekniği (5 yıllık) meslek lisesi(3) bitirmiş olsun ikiside aynı anda işe başlasın. Müh teori vardır ama gider meslek lisesi mezunundan yardım alır.

Bilgisayar Müh düşünüyorsan üniversite yerine iyi bir kursa git istanbulda olmadı ankarada. Düşün üniversite okursan yıllık 5.000 ytl masrafın olur. Ama 3.000 ytl ye bilinen en iyi kursların birine verirsin sistem (donanım) istiyorsan "Sistem Uzmanlığı" yazılım istiyorsan "Yazılım Uzmanlığı" kursuna 10 ayda uzman olur çıkarsın. Üniversitelerle kursların avantajı dezavantajı çok tartışılır. Elektronik içinde kurslar var mesela www.elektronikhobi.com da ayrıntılı bilgi var. Neyse şimdilik bu kadar yeter. Sorun varsa cevaplıyabilirim.

forum üyesi
    Nereden
    Amasya

Alıntı hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en başta milyon hatta milyarlarca kez maalesef ki maalesef normal lise okuman; değil meslek veya teknik, anadolu teknik okuyandan bile avantajlısın!!! Neden hep biz "meslek liseliler" in meşhur katsayısı problemi yüzünden össden full yapsan bile hiç bir üniversitede mühendislik okuyamazsın.... İstersen Anadolu Teknik oku yani 1 yıl sırf ingilizce + 4 yıl örneğin elektronik oku ama sen sadece ve sadece öğretmenlik veya 2 yıllık seçebiliyorsun. elektronik mühendisliğini seçersen puanımızı kesiyorlar.( Neden tüm ml ve ihl lilerin bedduasını ve ahını alan 96-97 li yıllardaki koalisyon hükümet öyle uygun gördü.) Ama hiç bir şey bilmeyen bir normal liseliye hadi sen istediğin mühendisliği seçebilirsin diyor. Yasa bu. yani dezavantajlı değilsin hiç birşey bilmesen dahi (müh yazanların %99 u ) o bölümün müh.liğini yazabilirsin ama sen 1 sene ing görüp + 4 yıl elektronik eğitimini alırsan mühendislik yazamazsın. Nerde adalet? Hesabı ne zaman sorulacak (öteki dünyada). (Kusura bakma biz ml, tl, aml, atl ve ihl mezunlarının yarasıdır yaramıza bastın) Ama sonra?? 2 kişi düşünün biri müh bitirmiş olsun diğeri bırak anadolu tekniği (5 yıllık) meslek lisesi(3) bitirmiş olsun ikiside aynı anda işe başlasın. Müh teori vardır ama gider meslek lisesi mezunundan yardım alır.
    işte ülkedeki sorun da bu zaten bu gidişle daha çok yerinde sayar bu ülke

forum üyesi

Alıntı hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bilgisayar Müh düşünüyorsan üniversite yerine iyi bir kursa git istanbulda olmadı ankarada. Düşün üniversite okursan yıllık 5.000 ytl masrafın olur. Ama 3.000 ytl ye bilinen en iyi kursların birine verirsin sistem (donanım) istiyorsan "Sistem Uzmanlığı" yazılım istiyorsan "Yazılım Uzmanlığı" kursuna 10 ayda uzman olur çıkarsın. Üniversitelerle kursların avantajı dezavantajı çok tartışılır. Elektronik içinde kurslar var mesela www.elektronikhobi.com da ayrıntılı bilgi var. Neyse şimdilik bu kadar yeter. Sorun varsa cevaplıyabilirim.
    bizim ilçedeki en iyi okul anadolu öğretmen lisesi(aöl) olduğu için mecbur burayı tercih ettim.yine yukarıda bahsettiğim gibi üniversitede mühendislik düşünüyorum ama elektronik mühendisliği okuduktan sonra tam olarak ne yaparız tamıtamına doğru bir bilgi arıyorum.tv tamirimi teknik servis elemanı mı? yoksa kendi kendimize bir elektronik dükkanı açıp uydu. dijiturk kurlumu vs. mi yapılır?

düzenleme(edit medit yok biz Türk'üz neden ingilizce konuşalım??):tekrar okudum sağol güzel şeyler yazmışsın.gerçekten güzeldi
    Konu _burak_ tarafından (17.Ocak.2008 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Alıntı djokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte ülkedeki sorun da bu zaten bu gidişle daha çok yerinde sayar bu ülke
    Merhaba arkadaşım yine karşılaştık ama ben senin ne dediğini anlamadım beni olumlu mu olumsuz mu eleştirdin onu anlayamadım kusura bakma.

forum üyesi

bende DGS hazırlık öğrencisiyim end. elektronik bitirdim mühendislik istiyorum ama sadece bunlar isemekle olmuyo çalışmak ve kendini geliştirmeye bağlı herşey

forum üyesi

Standart Cevap: elektronik mühendisliği mi değil mi?

mühendisliği kazanmak kolay mıı önce onu araştır

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

Standart Cevap: elektronik mühendisliği mi değil mi?

şu son yen düzenlemeyle bir çok şey değişti iki yıllıklara geçiş kalkabilir katsayı kalkabilir ama bunlar son sınıf lise öğrencilerine gelmiyor maalesef.konuyu açan kardeşime şöyle düşün hangi alnlarda bilgisayar kullanıyoruz hangi alanlarla elektrik elektronik kullanıyoruz sonra ülkedeki potansiyele bak bi.Ayrıca sen kendini geliştir teknik elemandan bile daha bir mevkide çalışırsın.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)