format atma zamanin gelmis desem kizarmisin![]()

abilerim son bi kaç aydır biilgisayarımı açtıktan sonra çok kasıyo.açtıktan sonra bi 15 dk falan bekleyince pc anca kendine gelebilio bunu nası çözebilirim daha öncede böle deildi.geçen aylarda msn nin yeni bi sürümünü yükledim bundan olabilirmi![]()
format atma zamanin gelmis desem kizarmisin![]()
büyük ihtimal format zamanı gelmiştir ama donanımsal olarak ram lerinde problem olabilir çok düşük olabilir. bilgisayarıma gir,boş bir yere sağ tıkla özelliklere gir direk karşına çıkan ekranda ram değerleri vardır. bir problem var ise değer daha az gösterecektir.

ram 256 mb.pc eski 2002 model.sadece büük ihitmallle 2004 de bozulduunda format atılmıştı.en iiisi bi format atiiim
Merhaba,
256mb ram artık çok az geliyor şimdiki programlar için.Ram en azından 512 mb olmalı Ben şu anda 2gb ram kullanıyorum yine de bazen yavaşlıyor.Ve format zamanı da gelmiş gibi görünüyor.

aslında zaten aklımda yeni pc aldırmak vardı ama bn okul dolayısıyla sadece hafta sonu yani okullar yokken açıorum o yüzden gerek duymamıştım yaz tatili gelince eğer notlarda ii llur sa inş. yeni bi pc gelcek.aslında bi tanede laptop var ama abim el koydu
birader çok program vs oyun felan yüklüyse o da yapıyor.Virüs programları da ram den yiyor bildiğin gibi.Ayrıca disk birleştirme yap kontrol et sürücünü.Bende de kasma yapıyor du disk birleştirmeye baktım bayağı bir uçmuştu yaptım düzeldi denemeni tavsiye ederim![]()
bende şu an winamp ve elektrobilim site açık 415MB kullanıyor![]()
bende de aynı sorunlar vardı .format at düzelir dediler .1 süre sonra aynı sorunlar karşılaşınca yeni bir pc topladım.sana tavsiyem formatta olmassa yeni bir bilgisayar al derim![]()

ewt abi bnmde aklımda vardı ama buı aralar okul nedeniyle sadece hafta sonu açıyorum.hafta içi açtııım çok nadir oluyor o da azaten 5 dk falan oluyo.o yüzden gerek duymadım bilgisayara bide kriz fln vardı zaten.ama yaz gelince nerdeyse tüm gün bilgisayarın başında olduuum için yeni bir pc isticem
----------
profo ahmet size gereçkten çok teşekkür ederim.svchost.exe diye bi sürü program varmış arka planda.yaklaşık bi 10 tane.hepsini kapatiiim dedim ama bazılarını kapattınca pc kendine reset atıo.kapatabişldiiim kadar hepsini kapattım ve gerçekten bi etkisi oldu.ancak bazı arka planda çaluışan ve yüksek bellek harcayan programlar buldum.ama ne programı olduklarını bilmiorum yani kapatırsam ne olcağını bilmiorum
ashserv.exe taskmgr.exe wuacult.exe ashmais.exe winlogon.exe
wmiapsrv.exe acaba bu prgramölarıda snlandırrsam bi sorun çıkarmı?
o dediğin dosyalar windowsun dosyaları
bir dosyanın ne işe yaradığını bilmediğin zaman bu siteden arattırabilirsin kardeş buyur link:
http://www.budosyanedir.com/

teşekkür ederim
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)