Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart bilgisayar kasıyor

abilerim son bi kaç aydır biilgisayarımı açtıktan sonra çok kasıyo.açtıktan sonra bi 15 dk falan bekleyince pc anca kendine gelebilio bunu nası çözebilirim daha öncede böle deildi.geçen aylarda msn nin yeni bi sürümünü yükledim bundan olabilirmi

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

Standart Cevap: bilgisayar kasıyor

format atma zamanin gelmis desem kizarmisin

a-normal
    Nereden
    elazığ

büyük ihtimal format zamanı gelmiştir ama donanımsal olarak ram lerinde problem olabilir çok düşük olabilir. bilgisayarıma gir,boş bir yere sağ tıkla özelliklere gir direk karşına çıkan ekranda ram değerleri vardır. bir problem var ise değer daha az gösterecektir.

forum üyesi

ram 256 mb.pc eski 2002 model.sadece büük ihitmallle 2004 de bozulduunda format atılmıştı.en iiisi bi format atiiim

özel üye

Merhaba,
    256mb ram artık çok az geliyor şimdiki programlar için.Ram en azından 512 mb olmalı Ben şu anda 2gb ram kullanıyorum yine de bazen yavaşlıyor.Ve format zamanı da gelmiş gibi görünüyor.

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

Alıntı profahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam.
    pc kasılma olayında çok sayıda olasılıklar var. bunlardan aklıma gelenler:
    1- harddisk kapasiten aşırı dolmuştur. pc deki gereksiz ve kullanmadığın tüm programları sil. şu programı kullanırsan işin kolaylaşır. http://www.ccleaner.com/
    2- arka planda çalışan bir virüs olabilir. bilgisayarını güvenli kipte başlatıp iyi bir antivirüs programıyla virüs taraması gerşekleştir.
    3- windows otomatik güncellemeleri açıksa bilgisayarını çok kasar. arka planda svchost.exe adında bir dosya sürekli çalışıp durur. bunu önlemek için otomatik güncellemeleri kapat ve bunları microsoft sitesinden manuel olarak elle yap.
    4- donanımsal bir sorun olabilir. bilgisayarındaki donanımındaki kartlardan birinde uyumsuzluk yada arıza vardır. aygıt yöneticisinden driverleri kontrol edip güncel olanları yükle.
    5- bilgisayarına yüklediğin bir programın updatesi (güncelleme) çalışıyor olabilir. msconfig den yada yukarıda verdiğim ccleaner programı ile başlangıştaki gereksiz yazılımları devre dışı bırak. ayrıca görev yöneticisinden işlemlerdeki cpu kullanım oranlarına bakarak pc ni kasan programı tesbit edebilirsin.

kolay gelsin.
    profahmet eline saglık bende madde madde yazım derken foruma cevap verdiğin maddeleri bu sorunun cevabı olarak görebiliriz arkadaşlar

forum üyesi

aslında zaten aklımda yeni pc aldırmak vardı ama bn okul dolayısıyla sadece hafta sonu yani okullar yokken açıorum o yüzden gerek duymamıştım yaz tatili gelince eğer notlarda ii llur sa inş. yeni bi pc gelcek.aslında bi tanede laptop var ama abim el koydu

ADANA
    Nereden
    ADANA

birader çok program vs oyun felan yüklüyse o da yapıyor.Virüs programları da ram den yiyor bildiğin gibi.Ayrıca disk birleştirme yap kontrol et sürücünü.Bende de kasma yapıyor du disk birleştirmeye baktım bayağı bir uçmuştu yaptım düzeldi denemeni tavsiye ederim

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

256 çok az artık.Ben de 2. el 512 ram aldım 768 oldu öyle kurutldum,yeni programlar aşırı ram kullanıyor,boşta dururken bile 300mb ın üzerine çıkıyor.Boşta ikenm bile 380mb kullanıyo

ADANA
    Nereden
    ADANA

bende şu an winamp ve elektrobilim site açık 415MB kullanıyor

forum üyesi
    Nereden
    mersin

bende de aynı sorunlar vardı .format at düzelir dediler .1 süre sonra aynı sorunlar karşılaşınca yeni bir pc topladım.sana tavsiyem formatta olmassa yeni bir bilgisayar al derim

forum üyesi

ewt abi bnmde aklımda vardı ama buı aralar okul nedeniyle sadece hafta sonu açıyorum.hafta içi açtııım çok nadir oluyor o da azaten 5 dk falan oluyo.o yüzden gerek duymadım bilgisayara bide kriz fln vardı zaten.ama yaz gelince nerdeyse tüm gün bilgisayarın başında olduuum için yeni bir pc isticem

----------

profo ahmet size gereçkten çok teşekkür ederim.svchost.exe diye bi sürü program varmış arka planda.yaklaşık bi 10 tane.hepsini kapatiiim dedim ama bazılarını kapattınca pc kendine reset atıo.kapatabişldiiim kadar hepsini kapattım ve gerçekten bi etkisi oldu.ancak bazı arka planda çaluışan ve yüksek bellek harcayan programlar buldum.ama ne programı olduklarını bilmiorum yani kapatırsam ne olcağını bilmiorum
    ashserv.exe taskmgr.exe wuacult.exe ashmais.exe winlogon.exe

wmiapsrv.exe acaba bu prgramölarıda snlandırrsam bi sorun çıkarmı?

özel üye
    Nereden
    Tokat/Turhal

o dediğin dosyalar windowsun dosyaları
    bir dosyanın ne işe yaradığını bilmediğin zaman bu siteden arattırabilirsin kardeş buyur link:
    http://www.budosyanedir.com/

forum üyesi

teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)