Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    super Moderator
    Nereden
    MeRSiN

Arrow PC ye modifiye (GLCD Ekran Ekleme)

Nette dolaşırken bir devre gözüme çarptı ve hoşuma gitti.LCD yi sipariş ettikten sonra
    hemen işe koyuldum

öncelikle internet üzerinden 23ytl karşılığında Grafik LCD siparişimi verdim 128X64
    GLCD iki gün içinde elimde oldu.Daha sonra eski yazıcının LPT kablosunu söktüm ve başladım
    lehimlemeye

GLCD siparişini http://www.spektrumelektronik.com/?l...y=store.lcd.tr adresinden

verebilirsiniz. Yukardaki adreste direk karşınıza firmanın sattığı lcd listesi çıkacak. En alttaki

"HY-12864K-801" kodlu ekran bizim kullandığımız. Kutucuğa 1 yazıp devam edin.

Devredeki iki adet 500 Ohm potların birisi kontrast ı diğeri ise GLCD nin ışık şiddetini
    ayarlıyor.

devre şeması ;

devre şemasında potların değeri 100 ohm ve 10 k . onları 500 ohm olarak değiştirin.

daha sonra 22.4 Mb lık microsof yamasını ---> http://www.lcdstudio.com/site20/click/click.php?id=36

linkinden indirin kurun ve pc yi baştan başlatın. daha sonra http://www.lcdstudio.com/site20/click/click.php?id=41

link ine tıklayarak LCDStudio programını indirin ve kurun.

program açılıştı sizden licence dosyası istiyecek bunuda http://uploaded.to/?id=d43tkd link inden

indirin ve programın açılışında sizden istenen licence dosyası olarak tanıtın programa. Daha sonra

programın ayarlar penceresi karşınıza otomatik olarak gelecek. ilk olarak next e tıklayın

sonra "KS0108 based 128X64 LCD on parallel port" u seçerek next e tıklayın tekrar next e tıklayın ve tekrar next e tıklayın

daha sonra "Yes I can read the welcome message" sekmesini işaretleyerek next leyin. LCD ekranınızda welcome yazısı görürseniz montaj+yazılım

dahil herşey doğru demektir şimdi verin mazotu yansın

bunlarda bitmiş resimleri

Alttaki resimde; indirilen bayt, saniyede indilen bayt, gönderilen bayt ve saniyede gönderilen bayt ı görsel olarak izleyebiliyorum.

karakter sınırlaması olduğu için yazılar kayar biçimde gösteriliyor tabiki ayrı bi hava ve sexi lik katıyor

Winampla ilgili bilgiler yer alıyor biraz acelem vardı düzensiz yaptım

CPU bilgileri ve anlık CPU kullanımı yer alıyor. Ram load Free ram gibi

şeylerde ekleyecektim ama zamanım yoktu daha sonra ekleyecem

çok güzel bi vumetre yer alıyor

Alttaki resimde bir arkadaştan

resimlerin üzerine sağ tıklayıp bilgisayarınıza kaydederseniz daha büyük ve net görebilirsiniz...

her türlü soru sorun ve görüşleriniz için jpsmossx@hotmail.com

forum üyesi

Standart Ce: PC ye modifiye (GLCD Ekran Ekleme)

Taka süpersin farklı özelliklerini de belirtmişsin resimlerle,bu modu yapan arkadaslara da ayrıca teşekkürler
    Konu taka8604 tarafından (29.Ağustos.2007 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir.

lock
    misafir

taka8604 çok güzel bi devre benim aklıma bunu 16f877 ile kontrol edip oto teybi için bir vu metre yapılabilirmi fikri geldi. ve tüm dijital kontroller. volume, bass, treble, balance, loadness, echo vs.

korkmaz_design
    misafir

çok çok çok güzel olmuş eline emeğine sağlık kardeşim ayrıntılarıda bekliyoruz

özel üye
    Nereden
    Gonya

ibrahim kardeşim sendeki lcd nin aynısını ben bizzat ankaradan 28 ytl ye aldım. LCD STUDİO programı bayağı bir karışıkmış ama en sonunda programı çözdüm şimdi canavar gibi bi screen hazırlıyorum

işte screen hazır :

Konu tamircihasan tarafından (17.Ekim.2007 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir.

super Moderator
    Nereden
    MeRSiN

Arrow Ce: PC ye modifiye (GLCD Ekran Ekleme)

eline sağlık tamircihasan kardeşim güzel olmuş
    | єхтяємє ѕσυη∂™ | נвℓ тєαм |

forum üyesi

Standart Cevap: PC ye modifiye (GLCD Ekran Ekleme)

Link Delete / pleas check Link download

Thanx

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)