Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Driver Bulma Sorunu

Arkadaşlar herkese selamun aleyküm hayırlı pazarlar....

Şöyle bir sorunum var ama bu tek bir pc için olan sorun değil öğrenmek istediğim genel mantığıdır.

Bir pc geldi eşiniz dostunuzdan yada bir müşterinizden pc ye format atmanız gerekir adamın pc içinde kurtarmak istediği dosyaları falan da mevcut onları usb to ide yada usb to sata çevirici bir cihaz sayesinde kurtardınız virüslerden ayıkladınız diyelim.Ardından da MaxBlast 4.0 gibi bir program ile hdd yi tamamen sıfırladınız makinadaki hdd tamamen sıfır fabrika ayarlarına geldi diyelim sonra da windows kurdunuz herhangi bir windows yani xp yada vista yada win7 neyse işte buraya kadar da hiç bir sorununuz yok herşey çok güzel.

Ama şöyle birşey var Driver yüklüyeceksiniz pcye yani ses sürücüsü ekran kartı ethernet kartı vs.

Peki bu pc nin hangi marka ve model hangi sürüm sürücüleri kullandığını nasıl tespit etmemiz lazım ? ki direk o marka model ve sürüm sürücüleri bulup yükleyelim yani bu işin genel mantığı nedir bu işi piyasada yapan ustalarımız bu sorunu nasıl çözüyorlar ?

Birde örnek olarak benim pc yi vererek şöyle bir sorunu dile getiriyim asus x61sf modeli bir laptop aldım bu makina bana gelirken windows vista kurulu geldi ve sürücüleri de vista uyumlu muhtemelen fakat ben bunu xp yapmak istedim mesleğim icabı xp vaz geçilmezim oldu ve xp yaptım ama bu pc nin sitesinde bile xp sürücülerini bulamadım yaklaşık 3 gün araştırdım ama maalesef sonuç sıfır.Ardından pc yi aldığım firmaya konuyu söyledim adamlar a pc yi götürdüm iki dakkada buldu ayarladı yaptı yolladılar ama arşivlerinden verdiler peki bu sürücüler nette bu makinayı üreten firmanın sitesinde yok bunun gibi bir dünya sürücü problemi oluyor sizce bu sorunları nasıl aşabiliriz yada piyasada bu işi yapan insanlar değerli ustalarımız bu işi nasıl çözüyorlar biraz konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacağım bu konudan çok dara kalıyorum....

ByHckr
    Nereden
    IĞDIR

tr Cevap: Driver Bulma Sorunu

bilgisayarın markasını kendi resmi sitesine yazarak bulabiliyorsun yada bu işleri senin yerine yapan programlar var bu programlar senin bilgisayarın hangi driver ihtiyacın olduğunu algılayıp kendi yüklüyor
    zaten xp,vista vb. driverler pek farklı değiller sadece günçellenmiş halleridir.Format atmadan önce donanımların isimleri alırsan senin için kolaylık olur. Benim izlediğim yol bu yaptığım bilgisayarlarda bu şekilde hiç sorun yaşamadım

istersen temiz format çektikden sonra sürücülerini yedekleyebilirsin en basit yol buu

a-normal
    Nereden
    elazığ

Standart Cevap: Driver Bulma Sorunu

xp yükledikten sonra vista driverleri yüklenebiliyormu???

ByHckr
    Nereden
    IĞDIR

tr Cevap: Driver Bulma Sorunu

bazı markalar da ben yaptığımda oldu hiç bir sonrun da yaşanmadı

**Candadaş**

Standart Cevap: Driver Bulma Sorunu

Bilgisaayarın donanımlarının tespitinde EVEREST adlı bi program var onu kullanabilirsin.En son sürümü
    ile hemen hemen her bilgisayarın kapağını açmadan içerisinde ki donanımları ve özelliklerini bulabilirsin.
    driver sorunu ile ilgili olarak.öncelikle ürünün kendi destek sitelerini,ordan sonuç alamazsan, www.driverpacks.net adlı siteyi incelemeni tavsiye ederim.Burada kendilerinin hazırladığı yaklaşık 3gb boyutlu hazır driver programı var. Onu indirip tek tıklamayla tüm sürücüleri yüklemen olası.
    Driverpacks ile tanıştığımdan beri hiçbir driver sorunu yaşamadım desem yeridir....

Surnas.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)