Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    ankara

Standart PC ısınma sorununu nasıl çözebilirim

Selam arkadaşlar.
    Bundan 7-8 ay kadar önce Packard Bell notebook almıştım ozamanlar 7-8 saat sürekli çalıştırdığımda ısınma normal gibiydi ancak son 2-3 haftadır aşırı ısınma oluyo bunu nasıl çözebilirim altına takabileceğim bildiğiniz bi aparat varmı birde eskiden işlemcinin fanı sessiz çalışıyodu ancak şimdi pc yi açar açmaz aşırı gürültülü çalışıyo neden böyle oldu anlamadım gitti Sizce sorun ne olabilir
    Şimdiden teşekkürler

Azimli
    Nereden
    Konya

Standart Ce: PC ısınma sorununu nasıl çözebilirim

Kardeş o ses gayet doğal ... çogu işlemci fanı belli bir müddetten sonra ses cıkarmaya baslatır .... biraz da ses çıkarmasının sebebi soguk odada ise notebook ondanda yapabilir... Bence tavsiyem garantisi yoksa notebookunun içini açabilirsen incecek fanı var ... değiştirmeni tavsiye ederim.... Eğer garantisi devam ediyosa yolla garantiye onlar sesini keserler

özel üye
    Nereden
    Gonya

kardeş aynı olay normal kasalardaki ekran kartlarının fanlarındada oluyor fanın bilyası aşınma yapmaya başlıyor ve ortadaki mil yalpalayarak dönüyor. sonuç olarak çok cins bir ses çıkıyor ve fanın devri düşüyor. fanı değiştirdiğinizde sorun çözülür. ben geçen sene çipsetimi soğutmak için samuray marka bi fan aldım aradan 1 sene geçesine ragmen hala sorunsuz çalışıyor vede bağlantıyı anakart üzerinden yaptım biostan fan hızını görebiliyorum (5700rpm hız yapıyo hemde çok sessiz)

forum üyesi
    Nereden
    ankara

bu hafta içi fanı değiştircem bide öyle deneyelim bakalım bide hasan kardeş fanı ne kadara almıştın hatırlıyomusun

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

notebooklar için taban soğutucular var azda olsa etkili oluyorlar bizde iş yerinde onları kullanıyoruz. ve satıyoruz 50 ytl fiyatları var notebook yeni ise ses varsa ya çok tozlanmıştır yada arızalıdır. bu tarz fanlar normale göre daha gelişmiştir 1-2 yılda birşey olmaz.

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

anos Ce: PC ısınma sorununu nasıl çözebilirim

Alıntı mert53 Nickli Üyeden Alıntı
    notebooklar için taban soğutucular var azda olsa etkili oluyorlar bizde iş yerinde onları kullanıyoruz. ve satıyoruz 50 ytl fiyatları var notebook yeni ise ses varsa ya çok tozlanmıştır yada arızalıdır. bu tarz fanlar normale göre daha gelişmiştir 1-2 yılda birşey olmaz.
    evet çok tozlanmadan ve kirlenmeden dolayı ses yapar o bakımdan tiner fırçası ile bir temizlemeni tavsiye ederim eger gene fan sesinde değişme yoksa garantiliyse fimasına ver onlar halleder garntisi yoksa kendin al değiştir

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Önerileriniz için teşekkür ederim pc nin garantisi yok zaten 2. el almıştım dediğiniz gibi 0 fan alıp değiştircem bakalım düzelcekmi belki dediğiniz gibi tozdan da kaynaklanıyo olabilir son 2 saydı oturduğumuz yerde çevre düzenlemesi yapıyolar da

özel üye
    Nereden
    Gonya

kardeş benim çipsete taktığım fan ekran kartı fanıydı. samuray marka made in china yazıyo ama içinde garanti belgesi felan da var ben 1 senedir sorunsuz kullanıyorum o zamanın parası ile 5 ytl ye almıştım. şimdide olsa olsa 6 7 ytl olmuştır. aynı markanın laptop işlemci fanını bulabilirsen çok ii olur senin için...

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

notebook u söküp fanı değiştirebilirsen helal olsun valla ben toshiba ile uğraştım. onlarca vida söktüm alt tabakayı ayıramadım oda ayrı bir yetenek.

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Mert kardeş çalıştığım şirkette eski laptop un içini açmıştım şarj girişinin soketinde oynama vardı lehimle takwiye yapmıştım ama sen böyle diyince nerdense biran duraksadım en iyisi bilen birinin yapması ben bu laptopu almak için çok uğraştım kaybetmek istemiyorum yinede teşekkür ederim

korkmaz_design
    misafir

evde ve işte kullanırken yani sabit bir yede dururken pc nin aldına sağlı ve sollu ortası boş kalsın kitap yada ona benzer bir şey koy yani pc nin aldı boş olsun altına bir tane 120mm veya 150mm fan koy fanı sesizlestirmek için fan kontrol devresi yapabilirsin

bide sadece bir tane normal fan koyup altına değilde arkasına pcnin altından sirkilasyon havası yaratabilirsin arkadan öne doğru üfler.

klasik bir çözüm ama işe yarıyo

eğer fanı altına yatırmyı düşünüyosan böyle birşey yapki fan hava alıp üfleyebilsin
    http://www.clearpc.ca/catalog/images/3BAY120MM.JPG

benim kulalndığım fan

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart Re: PC ısınma sorununu nasıl çözebilirim

http://urun.gittigidiyor.com/COOLER-...0QQidZZ6181167

aradığın ürün bu ancak 50 ytlden fazla verilmez.

forum üyesi
    Nereden
    ankara

çok uçuk fiyat çekmişler yaa neyse cpu nun fanını değiştirip deniycem bi olmadı alıcaz artık ne yapalım

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Bu hafta işlemcinin fanı değiştircektim ama fan kendiğilinden yandı nereye sorsam 110$+kdv den aşağı fiyat söylemediler son olarak biyere sordum 102$+kdv dediler bende mecbur aldım tanıdık bilgisayarcı vardı saolsun para almadan değiştirdi ve sen bu pc yi uzun süreli kullanıyosun dikkat et dedi şimdi size bi sorum olcak notebook ların günlük ortalama 17-18 saat çalışmasının zararı olabilirmi az daha pc yi yakıyodum da

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Alıntı mert53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    notebook u söküp fanı değiştirebilirsen helal olsun valla ben toshiba ile uğraştım. onlarca vida söktüm alt tabakayı ayıramadım oda ayrı bir yetenek.
    Bende de var bir laptop daha dogrusu isyerinin altinda 10 -15 vida soktulmedik vida kalmadi ama acilmiyor speedfani evet kurdum gecenhafta. 4 sicaklik okuyor bir fan goruyor. hd 60C olunca reset oluyor. Cpuyu %100 calistiriyorum nerdeyse 80C oldu ama birsey yok bazende kut diye gidiyordu
    simdi bir cozum buldum hem saga hem sola yaklasik 3cm yukseklikte ray koydum ortasi bos. simdilik olmuyor. Ama 5-6 senelik ici kesin cok tozludur. Ah bir acabilsem Hava yerleride cok az, elektrik supurgesiyle cektim o deliklerden ama nafile!

Bu arada cpuyu %100 calistirmanin yolu hesap makinesine girin cok degil 6 basamakli sayinin faktoriyelini isteyin %100 oluyor arada bir soruyor bu islem cok uzun surecek devam etmek istiyormusun diye..

Birde toshiba power saver da cpu yu full degil bir kademe dusurun high yapin...

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

alt tabakayı artık söktüm bende klavyenin alt kısmında 2-3 adet vida var ama önce klavyeyi sökmen gerekiyor sonrası malum...

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Klavyedeki tuslarimi sokmek gerekiyor once? Yani vidalar tuslarin altindami Ben anlayamadim. Bendeki toshiba "satellite pro"

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

tuş takımı komple çıkar tek tek değil bence bilen birine danış...

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Evet buldum tus takiminin en basinda incecik bir kapak buldum actim 2 tane vida soktum tamamdir dedim ama nafile fanin 1/4 u gorunuyor. geri kalana erisemiyorum filtre falan da goremedim yine bosa cikti neyse artik bakacaz bir caresine

forum üyesi

Alıntı UykUsUz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu hafta işlemcinin fanı değiştircektim ama fan kendiğilinden yandı nereye sorsam 110$+kdv den aşağı fiyat söylemediler son olarak biyere sordum 102$+kdv dediler bende mecbur aldım tanıdık bilgisayarcı vardı saolsun para almadan değiştirdi ve sen bu pc yi uzun süreli kullanıyosun dikkat et dedi şimdi size bi sorum olcak notebook ların günlük ortalama 17-18 saat çalışmasının zararı olabilirmi az daha pc yi yakıyodum da
    valla ben emul kullandığım zaman 48 saat bile açık bırakıyorum hiçbişey olmuyoda yalnız bir tavsiye olarak şunu söyleyebilirim bu tip uzun açık bırakma durumlardında pc başında değilsen kullanmıycağın donanım ve yazılımları kesinlikle devre dışı bırak ikincisi görev yöneticisinde sürekli cpu ve ram değerlerini kontrol et bazı virüsler malum cpu yu 100 de 100 de çalıştırıyo bu da başlı başına bi ısınma ve yıpranma sebebi son olarak laptop sökücekseniz kesinlikle her söktügünüz vidayı düzenli bir şekilde kağıt üzerinde şemalayıp numaralandırmanızı tavsiye ederim ayrıca nette laptopu modeline göre nasıl sökülceğini anlatan yazılar bulabilirsiniz örneğin bende dell 6400 var ve nasıl söküleceğini anlatan konuyu nette bulup kaydettim ilerde sökersem benim için iyi bir kılavuz oldu
    dell6400 ü olanlar yararlanabilir diye linki ekliyorum SAYGILAR

http://uzunprogramcilik.250free.com/...tidegisimi.htm

BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZLIM
    Nereden
    K.MARAŞ

Standart Cevap: PC ısınma sorununu nasıl çözebilirim

Garantisi varsa hiçelleme kardeş yoksa garantisi sök leptabı soğtucuyu çıkar fanıda ondan çıkar sonra fanı temizle mekanik yağı ile yağla ama sakın yagı fazla kullanma birde fanı sölkmen gerek fanıda sök yağla az yağ kullan sonra tak eger fanda boşluk falan varsa düzelmez git fan al soğtucu alma kardeş sogtucular çok pahalı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)