ilk önce herkese merhabalar
arkadaşlar ben kendim pic programlayıcı yaptım fakat program bulamadım.. seri-porttan pc ile iletişim kuruyor ve nerdeyse tüm picleri destekliyor ve buna uygun bi program lazım eğer önereceğiniz programlarda varsa lütfen yazarsanız çok sevinirim..
Saygılarımla;
ÖMER BAYRAKTAR
arkadaşlar ben pic programlama devresi yaptım çalışmadı
[line]
zannediyorumçizimde hata yapıyorum devre yapıpta çalıştıran arkadaşlar var ise lüfen bilgi verirse sevinirim
Konu ahmet mistikoglu tarafından (13.Aralık.2008 Saat 14:53 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
Merhaba
Arkadasim aradigin tip te hemen hemen tum programlarda calisan bir programlayici sunuyorum.Ben bu devreyi hala windows programlarinin hemen hemen hepsinde kullandim .Enson windows-vista da kullaniyorum . Usb portunu iptal ettim.programmer software si olarak Winpic 3,62 surumunu ve , Ayarlar bolumunde de( JDM Prog.)modunu sececeksin.
Basarilar-Data link
ekteki xpdr içindeki bütün dosyaların aynı klasörde olmasına dikkat ederek, ic prog u çalıştır. bütün uyarı pencerelerine evet dedikten sonra sekmeden settings/options/misc altında enable nt-2000-xp driever kutucuğunu işaretle, ic prog otomatik yeniden başlayacaktır. ondan sonra program kullanıma hazır olur.
ekteki dosyaları nereye kopyalayım
örneğin masaüstüne bir klasör aç, içindeki dosyaları o klasörün içine kopyala
tamam oldu ayarlar kısmınıda dediğin gibi yaptım peki 1. resimdeki ayarlara yapılacak birşey varmı birde 2. resimdede görüldüğü gibi dosyayı açıyorum .hex i gösteriyorum tümünü proğramla diyorum tam işlemin sonlarına doğru 2. resimdeki hatayı veeriyor
Kullandığım devreyi soruyorsanız Elektrobilim > PIC MİCROKONTROLLER > PIC PROGRAMLAYICILAR
Usb pıc progralayıcı+pcb+resim+hex
başlığındaki devre
bu program sadece rs232 (com port) programlayıcı devreleri ile çalışır. usb desteği yoktur onun için programlamıyor.
ayarlarda problem yok
Konu ahmetozturk tarafından (06.Haziran.2009 Saat 03:54 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)