Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Question 16f628 de oooh adres hatası neden olur yardım

arkadaşlar daha önce kullandığın jdm proglamlayıcım ile f628 lere program atamıyorum. f 84lerde sorun olmuyor . aynı programlayıcı ile 628'e yükledim. fakat şimdi nedense yükleyemiyorum.oooh adres hatası veriyor. programlayıcım harici beslemeli. ıce prog kullanıyorum.
    ne yapabilirim lütfen yardım.

forum üyesi

Standart Ce: 16f628 de oooh adres hatası neden olur yardım

000h hatası ilk programlamam da baya başımı ağrıtmıştı ya .hex dosyan bozuk yada icprogun ayarları bozuk
    jdm kartı alırken sana verdiği cd de kullanma klavuzu var ic progun ordan ayarları kontrol et eer yoksa kullanma klavuzu yaz ben upload ederim vardı bende he bide
    jdmin driverları yüklü olması lazım

forum üyesi

teşekkürler yardımcı olursan sevinirim. yaklaşık 1 aydır yaptıgım devremi bu yüzden deneyemiyorum. fakat aynı cıp edaha önce yükledim . nasıl olduğunu bilmiyorum ama yükleme yaptım daha sonra yeni aldığım chiplerde sorun oldu . daha önce prıgram attığım chıpe de atamazz oldum beni sinir etti.
    neyin yüklü olup olduğunu bilemiyorum ama f84 de ve 877 de sorun olmadı. her türlü ayarıda denedim birde drıverları denersek iyi olur tekrar teşekkür ederim

forum üyesi

Alıntı pıcman Nickli Üyeden Alıntı
    teşekkürler yardımcı olursan sevinirim. yaklaşık 1 aydır yaptıgım devremi bu yüzden deneyemiyorum. fakat aynı cıp edaha önce yükledim . nasıl olduğunu bilmiyorum ama yükleme yaptım daha sonra yeni aldığım chiplerde sorun oldu . daha önce prıgram attığım chıpe de atamazz oldum beni sinir etti.
    neyin yüklü olup olduğunu bilemiyorum ama f84 de ve 877 de sorun olmadı. her türlü ayarıda denedim birde drıverları denersek iyi olur tekrar teşekkür ederim
    kardeş bilgisayardaki jdm le alakalı bütün progları sil sonra restart at yeniden yükle hepsinigene olmuyorsa başka bir .hexi başka bir pice yükle eer oluyorsa

ya .hexin bozuk ya picin

Malzeme Satıcısı
    Nereden
    İzmir

ic prog kullan ayarlarını yaptın mı tamam ayarlarını istiyorsan msn:laz_komandosu@hotmail.com

forum üyesi

jdm derken herhalde ıce progdan bahsediyorsun yani ıce prog silip yenidenmi yükleme yapmalıyım ben bunu anladım.

forum üyesi

jdm derken herhalde ıce progdan bahsediyorsun yani ıce prog silip yenidenmi yükleme yapmalıyım ben bunu anladım.
    ic progu da kaldır jdmide program ekle kaldırda delab junior..... yazıo onuda kaldır yeniden yükle driverı

Malzeme Satıcısı
    Nereden
    İzmir

MSN EKLE DAHA RAHAT KONUŞURUZ

IC Prog Kurdun mu bir takım ayarları var mesela programladıktan sonra doğrulama yaptırtma

forum üyesi

alexcan msn yükledim kusura bakma benimkinde problem vardı. şimdi hallettim

forum üyesi

Alıntı alexcan1905 Nickli Üyeden Alıntı
    MSN EKLE DAHA RAHAT KONUŞURUZ

IC Prog Kurdun mu bir takım ayarları var mesela programladıktan sonra doğrulama yaptırtma
    o zamn sorun çıkarmaz ama yüklediği veya doğru yüklediğide kesin olmaz hatta yüklemiştr diyebiliriz onn için doğrulama yapsın ki emn olsun

o hatayı veren zaten progun doğrulama özelliği o hata
    "000h doğrulama hatası" die olması lazım

forum üyesi

arkadaşlar malesef pıc bir türlü program atamıyorum ve 5 tane 0 pıc denedim. olmadı be bu işi anlamadım

forum üyesi

nedir bu 000h adres hatası

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

ıcprog ayarların yapılı değildir. en büyük sorunu bu giriş çıkış zamanını (geröek zaman olarak ayarlar.) ve zamanı 10 yap. ok bukadar çalışmazsa başka ayarlarıda var.

forum üyesi

nedir bu 000h adres hatası
    000h doğrulama hatası yani ic prog hexin belli bölümünü yükliyor sonra doğruluyor diğer bölümünü yüklüyor sonra doğruluyor o hata oluo

5 tane picte denediysen ve .hex çalıştığından eminsen programlayıcı kartın bozuktur başka bi kartla dene ayrıca mert53 arkadaşın dediği gibi bi zaman ayarı var onuda 10a getirip dene

forum üyesi

ARKADAŞLAR AYNI CİHAZLA F84 EPROGRAM ÇOK RAHAT TÜKLÜYOR F628 DE DAHA BAŞLAMADAN HATAYI VERİYOR
    ZAMAN AYARI YAPIP BİR DENEYECEĞİM HABER EDERİM HERKESE TEŞEKKÜR BU SORUNU EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZELİM.

forum üyesi

arkadaşlar zaman ayarını 10 da da deneidm 1 dede olmadı. hex ısıs de çalışıyor ve ben cihazı 2 yıdır kullanıyorum. 84 leri programlıyorda 628 i neden .artık kesin karar verdim cıpler yenide olsa arızalı ve ya 1 kereye mahsus program atılıyor.

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

arızalı diye ümidini kesme bende ilk denememde çalıştıramamıştım. herkes arızalı demişti. ama sonradan kendim bulduğum ayarlarla çalıştırmıştım. onları yollarım ama akşam üstü atarım resimli anlatım hazırladım. şu an işteyim evden yollarım.

forum üyesi

arkadaşlar zaman ayarını 10 da da deneidm 1 dede olmadı. hex ısıs de çalışıyor ve ben cihazı 2 yıdır kullanıyorum. 84 leri programlıyorda 628 i neden .artık kesin karar verdim cıpler yenide olsa arızalı ve ya 1 kereye mahsus program atılıyor.
    eer picleri ilk programlarken pici tek kullanımlık yaptıysan yani ic progda bi yerde seçenek var onu seçince programladığın pici bir kere programlıyorsun daha sonra ne içindekini silebilion ne de tekrar progralayabiliyon eer ilk programlarken öle yaptıysan ondanda oluryani

bide elinde 1 tane mi 628 var yoksa birden çok ve hepsini denedin mi

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

selam kardeşlerim bence can sıkıcı bi durum yok
    Kod:
    eer picleri ilk programlarken pici tek kullanımlık yaptıysan yani ic progda bi yerde seçenek var onu seçince programladığın pici bir kere programlıyorsun
    16f 628 de böle bişi oldugunu sanmıyorum sadece cod koruma vardır ki yaptıysanda silenebilir yeni program yükleyebilirsin benim gibi ki
    ama sadece okunabilen 12c508 gibi microişlemcilerde 1 kere yüklersin başka yüklenip silinmez olay 000h hatası ben 1 yıldır bu hatayla beraberim ama picim programlanıyor yani en sonda veriyor sanırım bu hatayı kobloyu kısa tutmayı dene hata versede al cipini devrene ekle calışıyor com cıkışını dikkat et zaten programlanırken programlayıcı kartın üzerindeki led ler filan durumu belli ediyor hız olarakta 5-10 arası bi deger xp kullanıyorsan ilk başta windows arayüzü secenegi olamsı lazım onu tıkla bu sekilde problemmi cözüyorum

Malzeme Satıcısı
    Nereden
    İzmir

Beyler ben uzun süredir pic içindeyim ben yaptığım tüm devrelerde hep böyle hata alıyorum ama pic hep çalışıyor eğer bu hatayı illede kaldırmak istiyorum diyorsanız ic-progtan (türkçe dili için anlatıyorum)ayar-seçenekler-programlanıyor sekmesine tıklayınız-Programladıktan Sonra Doğrulama Yap Seçeneğini Kaldırın Bu Kadar

özel üye
    Nereden
    kırşehir

arkadaşım eğer eleindeki programlama cihazın yolladığım resim deki gibi bilgisayarının rs232 portuna bağlanıyor ise sana bir program yollayım picleri onunla programla bende aynı sorunu yaşıyordum daha önce bu programla programlama yaptıktan sonra sorun çözüldü üstelik ıcprog programına göre daha hızlı programlama yapıyor

programı buradan download edebilirsin

http://www.altaskitap.com/download.htm

forum üyesi

ARKADAŞLAR YAZDIKLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AN SONUNDA BUGÜN YENİ BİR CIP VE ĞROGRAMLAYICA ALDIM.
    SONUÇ:
    YENİ PROGRAMLAYICI VEDE ESKİSİ İLE YENİ OLAN CIPLER GAYET GÜZEL PROGRAMLANIYOR.YENİSİNE ESKİYİ TAKTIM YİNE AYNI HATAYI VERDİ.
    BENİM MERAK ETTİĞİM BENİM BİLDİĞİM ICE PROG DA KOD KORUMA VAR . ONA DİKKAT EDERİM ÇÜNKİ DAHA ÖNCE YAŞADIM.
    YANİ ELİMDEKİ 7 ADET 628 OFFFFFFF ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL ACABA BUNLARDA ÇİNDE Mİ YAPILIYOR

Malzeme Satıcısı
    Nereden
    İzmir

bence devren hatalı olabilir eğer program yazmayı biliyorsan küçük bir program yaz örneğin portb nin tüm çıkışlarının 1 olması gibi devre kur çalışırsa programlıyor demektir çünkü ben bu güne kadar hep aynı hata versede devre çelışıyor o sadece doğrulama hatası

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

msnye gel anlatım hepsi sağlam sadece ayarların eksik kardeş.

Surfing...

Standart Cevap: 16f628 de oooh adres hatası neden olur yardım

arkadaşlar bende yeni bir jmd programlayıcı aldım bendede aynı sorun var ıcprog la denedim ooooh hatası veriyor şimdi winpic yüklü onlada denedim olmadı ne yapacam bilmiyorum yardım edin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)