Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart MikroBasic Pro for PIC 2009 v3.20 Full İndirin.

Buradan indirebilirsiniz. İlacı içindedir.
    http://rapidshare.com/files/34928608..._PIC_v.3.2.rar

özel üye

Standart Cevap: MikroBasic Pro for PIC 2009 v3.20 Full İndirin.

Merhaba
    link error veriyor

MODERATÖR
    Nereden
    istanbul

yuh kımse cevap yazmadan somurmuşler linki.
    BeklediğiM GünleR O KadardA UzaK DeğilleR

forum üyesi

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    link error veriyor
    şimdi denedim linki çalışıyor arkadaşım. link premiumdur. kendi uploadımdır. sorun yok yani.

forum üyesi

Arkadaşlar Hepinize saygılarımı sunarak bişeyi dile getirmek istiyorum.

Sanırım bu program cracklanırken pek iyi cracklanmamış keylenmemiş neden diyecek olursanız

Programı indirdim kurdum keyledim vs ama lcd komutlarını çalıştırmaya sıra geldiğinde afarladığını gördüm sırf helpinde yazdığı gibi yaptım ama gene problemli oldu örneğin benim kurduğum devrem bakırlı delikli plaketin üstüne kurulu ve işçiliğimden de hiç şüphem yok ( aynı devrede pici proton ile yazılmış kodlarla yüklüyorum hiç sorunsuz çalışıyor )

4 satır 20 stun lcd ekranım var ve 1,1 yani birinci satır birinci sutüne murat 2,1 e deneme 3,1 e elektronik 4,1 e deneme şeklinde yazı yazdırıp bu yazıyı 2,5 saniye yani 2500 ms sonra silip 2,5 saniye bekletip tekrar yazdırıyorum abuk subuk karakterler çıkıyo

sonra diğer bir yol olarak

4 satır için 4 tane değişken oluşturuyorum ve her değişkenin içine farklı yazı yazıyorum ve bu değişkenleri lcd de yazdırıyorum yine olmuyo yine abuk subuk yazılar çıkıyo duruyo.

Helpindekinin sadece lcd config kısmını benim lcd ye göre ayarlıyorum helptekinin aynında bile sorun oluyo

Mmc kart projem vardı gittim özellikle pic sd kart projeleri adında doğan ibrahim hocamızın bi kitabı var onu aldım ama huyum kurusun hiç bir projeyi toptan yapmak adetim değildir.

Bütün projeyi parçalarına böler önce parçaları yaparım
    Örneğin bi butona basınca röle çekecek kapı açıldı yazacak ve rtc yi okuyup hafıza kartına kapının saat kaçı kaç geçe açıldığını yazacak başka bi butona basılınca kapı kapanacak röle bırakacak başka röle çekecek ve yine rt yi okuyup hafıza kartına kapının kaçı kaç geçe kapandığını yazacak bi projem olsun

İlk olarak butonları kontrol ederek röleleri çektirir bunu çözünce lcd de yazdırır lcd yi de çözünce rtc yi okuyup yazmaya çalışır onu da çözüp ondan sonra hafıza kartına geçerim en sağlıklı yolun adım adım gidilen yol olduğuna inanıyorum bu yüzden hep adım adım giderim amaaaa....

Dediğim gibi sanki bu derleyicinin kırılmasında bir problem var Sizlerin bu duruma görüş ve önerileriniz ne olabilir ?

Moderatör

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    link error veriyor
    slm abi sorun giderilmiş tıkladım sorun yok sende hata devam ediyorsa baglantını sonlandır faydası olacaktır.
    Ne değişti ki... ! Takvimden başka...?

Kayıkcı Elektronik
    Nereden
    istanbul

teşekkürler. inşaallah sorunsuz çalışır.
    EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..

plc
    plc isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    forum üyesi

link çalışıyor ben indirdim ama kurup denemedim henüz.
    Teşekürler.

forum üyesi

Sanırım benim yazdıklarımı kimsecikler okumuyor yada okuyo ama anlamıyor

forum üyesi
    Nereden
    ANTALYA

S.A.
    Murat kardeşim yaw onun gıcık bir cracklaması varbende baya uğraşmıştım hayırdır protondan yatay geçişmi yapacaksın.

Kayıkcı Elektronik
    Nereden
    istanbul

micobasic pic basicden çokmu farklı acaba.
    EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..

forum üyesi

Aaabi aslında hepsine tövbe edecem kurtulcam en kolay yol bu da yapamıyom ya...

Protondan yatay geçiş olarak değil de biraz daha yüksek kapasiteli komutlara kavuşmak olarak algılayabiliriz.

Biliyosun abi bayağı zamandır pic derleyicilerinin inciğini cinciğini inceliyom komutlarına yapısına mantığına bakıyom ama kararı ccs c de kıldım artık

Gel senide CCS C ci yapalım abi

Salto kardeş ben pic basic de bi çocuk yapamıyodum ama micro basicde lcd ye yazı bile yazdıramadım

forum üyesi

arkadaşış inşallah sorunumu çözer yahu pütün derleyicilerde sorun yaşıyorum yahuu

----------

pıc basıc gibi degil çok karışık

forum üyesi

Alıntı has_artvin_li Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Hepinize saygılarımı sunarak bişeyi dile getirmek istiyorum.

Sanırım bu program cracklanırken pek iyi cracklanmamış keylenmemiş neden diyecek olursanız

Programı indirdim kurdum keyledim vs ama lcd komutlarını çalıştırmaya sıra geldiğinde afarladığını gördüm sırf helpinde yazdığı gibi yaptım ama gene problemli oldu örneğin benim kurduğum devrem bakırlı delikli plaketin üstüne kurulu ve işçiliğimden de hiç şüphem yok ( aynı devrede pici proton ile yazılmış kodlarla yüklüyorum hiç sorunsuz çalışıyor )

4 satır 20 stun lcd ekranım var ve 1,1 yani birinci satır birinci sutüne murat 2,1 e deneme 3,1 e elektronik 4,1 e deneme şeklinde yazı yazdırıp bu yazıyı 2,5 saniye yani 2500 ms sonra silip 2,5 saniye bekletip tekrar yazdırıyorum abuk subuk karakterler çıkıyo

sonra diğer bir yol olarak

4 satır için 4 tane değişken oluşturuyorum ve her değişkenin içine farklı yazı yazıyorum ve bu değişkenleri lcd de yazdırıyorum yine olmuyo yine abuk subuk yazılar çıkıyo duruyo.

Helpindekinin sadece lcd config kısmını benim lcd ye göre ayarlıyorum helptekinin aynında bile sorun oluyo

Mmc kart projem vardı gittim özellikle pic sd kart projeleri adında doğan ibrahim hocamızın bi kitabı var onu aldım ama huyum kurusun hiç bir projeyi toptan yapmak adetim değildir.

Bütün projeyi parçalarına böler önce parçaları yaparım
    Örneğin bi butona basınca röle çekecek kapı açıldı yazacak ve rtc yi okuyup hafıza kartına kapının saat kaçı kaç geçe açıldığını yazacak başka bi butona basılınca kapı kapanacak röle bırakacak başka röle çekecek ve yine rt yi okuyup hafıza kartına kapının kaçı kaç geçe kapandığını yazacak bi projem olsun

İlk olarak butonları kontrol ederek röleleri çektirir bunu çözünce lcd de yazdırır lcd yi de çözünce rtc yi okuyup yazmaya çalışır onu da çözüp ondan sonra hafıza kartına geçerim en sağlıklı yolun adım adım gidilen yol olduğuna inanıyorum bu yüzden hep adım adım giderim amaaaa....

Dediğim gibi sanki bu derleyicinin kırılmasında bir problem var Sizlerin bu duruma görüş ve önerileriniz ne olabilir ?
    arkadaşım devreni proteus ta denedin mi aynı hatayı proteusta da alıyor musun? neden diyecek olursan ben bu programı kullanıyorum 18f serisinde ve hiçbir problemle karşılaşmadım. ha mikrobasic'in eski versiyonlarında hazırlamış olduğun bir projeyi bu versiyonunda veya daha üst versiyonunda (şimdi 3.80 i mevcut) çalıştırmaya ya da derlemeye kalkarsan zaten sıkıntıların olacaktır. çünkü belli rutinlerin işleyişini değiştirmişler adamlar. Örneğin bu yeni versiyonla beraber lcd_config(xxxxxxx) komutunu kullanamazsın. Firma bazı kodlarda ve kütüphanelerde değişiklik yaptı. bunu yardım dosyasından veya sitesinden indireceğin yeni kullanım kılavuzundan öğrenebilirsin. LCD yi işlemek için aşağıdaki gibi bir yöntem kullanacaksın. Aynı devreni aşağıdaki kodlarda LCD pin ayarlarını değiştirerek proteusta bir dene bakalım. Yine aynı hataları alacak mısın? (Örnek bir LCD de yazdırma programı)

'-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    program Lcd

' ---------------------------------------------------Lcd module baglanti ve bacak ayarları
    dim LCD_RS as sbit at RB4_bit
    LCD_EN as sbit at RB5_bit
    LCD_D4 as sbit at RB0_bit
    LCD_D5 as sbit at RB1_bit
    LCD_D6 as sbit at RB2_bit
    LCD_D7 as sbit at RB3_bit

LCD_RS_Direction as sbit at TRISB4_bit
    LCD_EN_Direction as sbit at TRISB5_bit
    LCD_D4_Direction as sbit at TRISB0_bit
    LCD_D5_Direction as sbit at TRISB1_bit
    LCD_D6_Direction as sbit at TRISB2_bit
    LCD_D7_Direction as sbit at TRISB3_bit
    ' --------------------------------------------------- LCD bacak ayarları tamam

dim txt1 as char[16]
    txt2 as char[9]
    txt3 as char[8]
    txt4 as char[7]
    i as byte ' Loop variable

sub procedure Move_Delay() ' Function used for text moving
    Delay_ms(500) ' You can change the moving speed here
    end sub

' --------------------------------------------------- ANA PROGRAM ----------------------------------------------------

main:
    TRISB = 0
    PORTB = 0xFF
    TRISB = 0xFF
    ANSEL = 0 ' Configure AN pins as digital I/O
    ANSELH = 0

txt1 = "mikroElektronika"
    txt2 = "EasyPIC5"
    txt3 = "Lcd4bit"
    txt4 = "example"

Lcd_Init() ' Initialize Lcd
    Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR) ' Clear display
    Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF) ' Cursor off
    Lcd_Out(1,6,txt3) ' Write text in first row
    Lcd_Out(2,6,txt4) ' Write text in second row
    Delay_ms(2000)
    Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR) ' Clear display

Lcd_Out(1,1,txt1) ' Write text in first row
    Lcd_Out(2,5,txt2) ' Write text in second row
    Delay_ms(500)

' Moving text
    for i=0 to 3 ' Move text to the right 4 times
    Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_RIGHT)
    Move_Delay()
    next i

while TRUE ' Endless loop
    for i=0 to 7 ' Move text to the left 8 times
    Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_LEFT)
    Move_Delay()
    next i

for i=0 to 7 ' Move text to the right 8 times
    Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_RIGHT)
    Move_Delay()
    next i
    wend
    end.
    '-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Konu serkansatuk tarafından (04.Eylül.2010 Saat 06:06 ) değiştirilmiştir.

LinkBacks (?)

1. 03.Eylül.2011, 11:01

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)