Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart sipir sayıcı devre baskı devresi buyrun

devre alıntıdır. ama baskı devre tamamen bana aittir.

http://rs43.rapidshare.com/files/18486772/Sarim.rar
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Konu profahmet tarafından (11.Ocak.2009 Saat 04:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: kalıcı dosya eklendi

professionals
    Nereden
    Afyon

Standart Ce: sipir sayıcı devre baskı devresi buyrun

devre güzel ama motorun topla sayısını lcd de yazıyor ama reel devirsayısını da yazsaydı iyi olurdu.

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart Ce: sipir sayıcı devre baskı devresi buyrun

devrede 1 adet reed röle var bunun sayesinde kabloyu saran noktaya bağladığınızda sayıcıyı kaça ayarladıysanız okadar dönerek sonrasında duruyor. aslında çok basit bir yapısı var.

forum üyesi

Standart Cevap: sipir sayıcı devre baskı devresi buyrun

Ben budevreyi yaptım. ama 3 tane lcd 4 tanede 16f877a entegre yaktım. tuhaf bir durum var. - (EKSİ)uca elimi değdirdiğim zaman çalışıyor. elimi çekince sadece yazılar geçerek reset atıyor. baskı devreyi 3 kere yeniden kurdum. kristal transistör direnç güç kaynağı potansiyometre kondanstör her seferinde bu elamanlarıda değiştirdim ama sorun aynı değişmedi. 2 haftadır uğraşıyorum ama yapamadım. bir yardım ederseniz çok sevinirim. Ne yapacam bilmiyorum.

forum üyesi

Pic devre uygulamalarında dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var, özellikle pic devrelere yeni başlayan arkadaşlar için:
    öncelikle devreye verilecek gerilimi kontrol etmeliyiz, eğer gerilim düşürücü entegre kullanmamışsak (7805 v.b) kesinlikle 5 voltu aşmamalıyız ve gerilimin stabil olmasına özen göstermeliyiz, devreye gerilim vermeden önce plaketteki yolları defalarca kontrol etmeliyiz, yukarıdaki gibi bir devre ile uğraşıyorsak lcd bağlantılarını muhakkak datasheetleri kontrol ederek yapmalıyız, pic ve lcd ekranlar dikkat edilmediği taktirde çabuk bozulan elemanlardır, pic i programlarken sigorta ayarlarını çok dikkatli kontrol etmeliyiz, ve en önemlisi devre hakkında yapılan yorumları iyi okumalıyız, bunlara dikkat ettiğimiz sürece yapılan devrelerin çalışmama ihtimali eğer devre tasarımında sorun yoksa hemen hemen imkansız gibidir.

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

Alıntı dodo4132 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben budevreyi yaptım. ama 3 tane lcd 4 tanede 16f877a entegre yaktım. tuhaf bir durum var. - (EKSİ)uca elimi değdirdiğim zaman çalışıyor. elimi çekince sadece yazılar geçerek reset atıyor. baskı devreyi 3 kere yeniden kurdum. kristal transistör direnç güç kaynağı potansiyometre kondanstör her seferinde bu elamanlarıda değiştirdim ama sorun aynı değişmedi. 2 haftadır uğraşıyorum ama yapamadım. bir yardım ederseniz çok sevinirim. Ne yapacam bilmiyorum.
    abi hala çalışmadımı yaa bu forumu nerden buldun

forum üyesi

çalıştıramadım bir türlü olmuyor
    hocam 7805 entegresi kullandım bu devrede. ayrıca avometre ile ölçüm yaptığımda 4.99 volt geliyor. nötr uca elimi değdirmediğim sürece çalışmıyor. ne zamanki elimi değdirirsem devre o zaman çalışmaya başlıyor. lcd bağlantıları datası doğru: kullandığım lcd markası hy-1602b 801 uçları 1.....16 şeklinde yazılmış lcd üzerine. böle bağlantı yaptığımda çalışmıyor. datasında bu olay tam tersi gözüküyor. yani :
    14...........1. 15+16- led şeklinde. bu şekilde bağladığımda çalışıyor. fakat dediğim gibi - uca elimi değdirirsem sadece.

forum üyesi

Plaket üzerinde artı ile eksi arasına 100uF ve 100nF kondansatör ilave edip dene.

forum üyesi

ekledim hocam dediklerinizi 100uf 100nf ama aynı yine. yine aynı nötr uca elim değince çalışıyor. elimi çekersem donuyor. reset atıyor

forum üyesi

Devrenin eleman tarafının fotosunu çek resmi buraya ekle bakalım belki gözünden kaçan malzeme hatası vardır, bir de pic in 1 nolu ayağındaki direnci 1k ile değiştir, yada 1 nolu ayağı direk artı uca bağla.

forum üyesi

-------------------------------------------
    mutlu son
    2 haftadır uğraştım . forum forum gezdim. her denileni harfi harfine uyguladım. ama olmadı.
    Duran abiyi tanımamış olsaydım halende olmayacaktı. sağolsun 2 haftada yaşadıklarımı 10 dk içinde halletti.
    problemim şuymuş:
    16f877a serisi entegreyi proglamlarken sigortalardan pwrite enabled yani seçili. diğer bütün sigortalar disabled olmalıymış. ben bunlarla hiç oynamadan var olduğu şekliyle kullanmıştım. buda devrede dengesizlik yaratıyormuş. duran abi sayesinde herşey halloldu. kendisi elektronik malzeme satışıyla uğraşıyor. kendisine bu devreyi ne kadara yapabilirsiniz diye sormuştum. bana bu konuda cevap bile vermedi. sadece kendi yaptığım devrede için yardımcı olmayı seçti. böyle insanlara bişeyler öğretmeye hevesli abilerimizin bu sitede bulunması bizim için çok büyük bir şanstır. kendisine teşekkür ediyorum.
    mert arkadaşımızın baskı devresini kullandım onada teşekkür ederim. iyi çalışmalar
    Konu dodo4132 tarafından (24.Mayıs.2008 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

hayırlı olsun sinan abi ....

forum üyesi

sağolasın erdemefe kardeşim. senin fikirlerinle başladım bu devreye seninde çok yardımlarını gördüm. sanada sonsuz teşekkürler kardeşim benim

forum üyesi

bu devreyi daha önce yapmıştım fakat hex. kodunun demo olduğunu fark ettim sizin kullandıklarınız da demo olmalı..eğer asıl hex. kodunu bulan varsa benım ile de paylaşabilirmi?

forum üyesi

evet ya demoymuş 2 kere sipir sayısı girildiğinde program picprojeleri.com yazıyor duruyor. bende sonradan farkettim. ne yapmak lazım nasıl bulacağız bunun gerçeğini.

forum üyesi

Panik yapmayalım arkadaşlar ben yazıp eklerim buraya.

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

gerçekten hocam çok iyi olur bende eski okuluma bobinaj bölümüne yapıcaktım ama baskı devreyi çizdikten sonra fark ettik demo olduğunu...

forum üyesi

sağolasın duray abi

forum üyesi

Ben size daha basit ve ucuzunu tasarladım

http://www.elektrobilim.org/forum/sh...=5697#post5697
    www.kolaypic.com Parsic ile görsel pic programlama sitesi pic programlamanın en kolay yolu

www.kolayplc.com Türkiye'nin ilk ve tek PLC eğitim cd'si. PLC kursu artık bir tık ile elinizde!

forum üyesi

sorun çözüldü arkadaşlar. ayhani isimli arkadaşın yapmış olduğu yeni devre çalışmaktadır.
    Konu dodo4132 tarafından (31.Mayıs.2008 Saat 13:48 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

s.a. ya bende bu devreyi yapıcaktıım malzemesini bile almıstım ama demoymuss neyapıcam acaba bana yardım edebilecek varmı acaba ??

forum üyesi

Alıntı accord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    s.a. ya bende bu devreyi yapıcaktıım malzemesini bile almıstım ama demoymuss neyapıcam acaba bana yardım edebilecek varmı acaba ??
    Alıntı ayhani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben size daha basit ve ucuzunu tasarladım

http://www.elektrobilim.org/forum/sh...=5697#post5697
    arkadasımız yapmıs değerlendirebilirsin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)