hocam formda çok devren var ama keşke birde baskı devrelerini de eklesen keşke..neyse yinede çok sağ ol.....
Pıc 16f876 ile yapılmış motor kontrol devresi.Devrede 6 adet motoru kontrol edebilirsiniz.Devrenin tasarımı tamamen bana aittir.Alıntı değildir.Ayrıca devreye led gösterge de ekledim hangi motorun aktif olduğunu görebilirsiniz.Programın açık kaynak kodlarını da veriyorum öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olması açısından.Devreyi board üzerinde çalıştırdım.Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.![]()
![]()
hocam formda çok devren var ama keşke birde baskı devrelerini de eklesen keşke..neyse yinede çok sağ ol.....
Hocam bunun baskı devresi elinizde var mı acaba bide hocam mclr bacagına 5 volt verecem degilmi 1 k bi dirençle ?
Devreyi bread board üzerinde denediğim için baskıdevre çizmedim.Ayrıca senin de dediğin gibi mclr bacağına 1k veya 5,6k ile vcc ye bağlayacaksın.
Tuna Kardeş, devreyi proteusta çalıştırdım. butona basılı tutunca sürekli açıp kapatıyor. pic çalışma frekansını 1Mhz yapınca devre biraz normale biniyor.
bence butona sürekli basınca bunun değişmemesi gerekir.
birde bu devre 16f628 ile yapılabilinir. 16f876 fazla değilmi? portc leri monitörleme olarak kullanmışın. monitörleme yapmak için; portb lerdeki çıkışın frekans şeklinde olması yada gözle takip edilemeyecek bişimde olması veya piclerde olmaz ama değişik voltaj değerinde oluyorsa, birde data sinyali çıkıyorsa, veyahut analog bir değer okuyorsan ... vb. bunlardan herhangibi biri olması gerekir.
Elbette dediğiniz doğru yanlız bu devreyi bir öğrenci benden ödevi için istemişti bende o nedenle basit olarak yaptım ve herkesin yararlanması için buraya ekledim.Devre sizinde dediğiniz gibi geliştirilebilir.Eğer isteyen olursa yazılımda değişiklik yaparak daha da geliştirebiliriz.
İyi çalışmalar.
çok teşekkürler
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)