Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Standart RF-ID uygulaması (PIC16f88)

Selam arkadaşlar sizinle yapmış olduğum rfi-id uygulamasını paylaşıyorum. Uygulama eğitim amaçlı ve örnek niteliğinde olup geliştirilmeye müsaittir.
    Uygulamadan bahsedecek olursak denetleyici olarak PIC16F88 kullanılmıştır. 16F88 piyasada rahat bulunan 16f628A ile pek fiyat farkı
    bulunmayan 16f628den daha marifetli bir denetleyicidir.Devre em4100 diye tabir edilen 125khz rf-id kartlarını okuyup okuduğu bilgileri
    seri olarak gönderir. haberleşme için baskı devre üzerinde rs485 devresi vardır isteyen iptal edip rs232 olarak kullanabilir. devre okuduğu kart bilgisini gönderdikten sonra 5 saniye boyunca cevap bilgisi bekler gelen cevap 'E' ise yeşil led yanar buzzer ve röle 1 saniye çalışır. farklı bir cevap veya 5 saniye boyunca hiç bir cevap gelmez ise kırmızı led ve buzzer kesik olarak iki kere uyarı verir.Devre üzerinde iki led buzzer ve röle vardır. Ayrıca pc üzerinde alınan kodları okumak ve cevap göndermek için delphi 7 ile küçük bir arayüz hazırladım onunla devreyi test edebilirsiniz.16F88 için kodlar ccs c ile yazılmıştır. son olarak devre üzerindeki rf-id okuyucu modül mikro elektronikanın modülüdür.yurt içi veya yurt dışından temin edilebilir.Modül üzerindeki çip em4095 tir. Faydalı olması dileğiyle.

Dosya şifresi: tekniker_erhan
    Projeye ait tüm dosyalar

Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Konu profahmet tarafından (22.Haziran.2009 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: kalıcı dosya eklendi
    Bir bitin konumu değişir Dünya değişir

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

Standart Cevap: RF-ID uygulaması (PIC16f88)

eline emegine saglik usta

forum üyesi

öncelikle emeğine sağlık kardeşim.
    ben 4. sınıf bilg. müh. öğrencisiyim ve mezuniyet projem için gönderdiğine benzer bir PIC uygulaması gerçekleştirmek istiyorum.
    bu konuda bana yardımcı olabilirsen sevinirim..
    kolay gelsin..

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Yardım derken kodlar açık pcb var şema var ne gibi bir yardım istiyorsun

forum üyesi

arkadaşlar peki bu devrenin kartını nasıl programlicez ? acil yardımm

----------

yarıdm edecek kimse yokmu arkadaşlar ?

----------

arkadaşalar biri bişiler yazabilecekmi bu kartı nasıl programlicam bn ?

MODERATÖR
    Nereden
    istanbul

kartı değil üzerindeki pic16f88 i programlıyacaksın.onuda pic programlama kartları var.usb..seri port...parelel port...gibi ara birimlerle çalışan programlıyıcılar var.birini edinip devredeki pıc ı programlıyabilirsin.
    BeklediğiM GünleR O KadardA UzaK DeğilleR

Surfing...

arkadaşlar bu rfıd lerin çalışma mantığı nedir pic ile nasıl kullanılır
    Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir

Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır

forum üyesi

hasan kardeş tmm pic i programli cam ama sonucda bu devreden bi kart okutularak geçiş saglanmicakmı ? yanı kartlı geçiş bu devre kartın doğru kart oldugunu nasıl anlıcal ? kartı nasıl programlicaz ?

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Alıntı burcqq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasan kardeş tmm pic i programli cam ama sonucda bu devreden bi kart okutularak geçiş saglanmicakmı ? yanı kartlı geçiş bu devre kartın doğru kart oldugunu nasıl anlıcal ? kartı nasıl programlicaz ?
    Dostum bu devre sadece kartların idlerini okur ve bilgisayara gönderir. Herhangi bir geçiş sistemi yapmak için bilgisayar kısmındaki yazılımı veya picin içindeki yazılımı geliştirmen gerekir.

Surfing...

Peki hocam bu rfıdlerin çalışma mantığı nedir nasıl çalışır bunlar pic ile nasıl kullanılır

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Rfidlerin çalışma mantığını kısaca anlatmak gerekirse okuyucu/yazıcı devre pasif olan rfid karta anten vasıtası ile belirli frekansta sinyal gönderir. Bu sinyal 125 khz ,13.59 mhz çeşitli standartları vardır. Pasif rfid kart bu sinyali anten vasıtası ile alarak doğrultup içerisinde bulunan kapasitörde şarj ederek kendi besleme gerilimini sağlayıp okuyucu/yazıcı devre ile iletişime geçer.Bu bağlamda 2 sistem kendi aralarında haberleşme işlemini gerçekleştirirler.Haberleşmek için ise fsk modülasyon tekniğini kullanırlar.Pasif karta sinyal gönderme ve haberleşme işlemi çoğunlukla tek anten üzerinden yapılır.Sinyal gönderilir. Sonrasında pasif karttan gelen sinyaller aynı anten üzerinden alınıp çeşitli band geçiren filtre devreleri ile fsk demodülasyon işlemine tabi tutulup datalar elde edilir elde edilen datalarda yanlış hatırlamıyorsam manchester kodlama tekniği ile kodlandığından ayrıca manchester kod çözme işlemine tabi tutulur.Fakat bu işlemlerin çoğu em4095 adlı çip içerisinde gerçekleştiğinden Pic sadece em4095in çıkışından seri senkron tarzı bir çıkışta veriyi alarak işlemleri gerçekleştirir.Aşağıdaki linkte anlattıklarımı örnekler nitelikte bir rfd uygulaması mevcut.
    http://memweb.newsguy.com/~rhuang/RFID/rfid.html

Surfing...

teşekkürler yeterince açıklayıcı oldu saol

forum üyesi

peki bu rs 232 veya rs485 kabloyu nasıl yapıcaz ?

forum üyesi

erhan hocam çok teşekkür ederim devre için. Lakin benim bir maruzatım olacak. Ben bu teknolojiyle depo takibi yapıcam. ve okuyucu kart gayet güzel. pc arayüzü programı bana çok zor geliyor yani mantığı bile beynimi yoruyor. bunun daha kolay bir yöntemi var mı acaba. veya bana tavsiye edebileceğiniz, kendime arayüz oluşturabileceğim bir programlama ve program örneği. yada bildiğiniz iyi bir program. Şimdiden çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Alıntı hacimusatr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    erhan hocam çok teşekkür ederim devre için. Lakin benim bir maruzatım olacak. Ben bu teknolojiyle depo takibi yapıcam. ve okuyucu kart gayet güzel. pc arayüzü programı bana çok zor geliyor yani mantığı bile beynimi yoruyor. bunun daha kolay bir yöntemi var mı acaba. veya bana tavsiye edebileceğiniz, kendime arayüz oluşturabileceğim bir programlama ve program örneği. yada bildiğiniz iyi bir program. Şimdiden çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim
    Sağolun ben teşekkür ederim.Dostum tam olarak bilmiyorum nasıl bir takip sistemi yapıcan ama pek bi bilgi yok bu konuyla iligli. Benimde fazla alakam yok pc arayüz programları ile ama depo takip sistemi için bilgisayarda arayüz programı ve veritabanı uygulaması lazım.Devreye başlamadan önce visualc#, visual basic gibi bir dil öğrenmende fayda var zira bende zamanım olunca visualc# ile uğraşmayı düşünüyorum.

Downloader
    Nereden
    Konya

Alıntı tekniker_erhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağolun ben teşekkür ederim.Dostum tam olarak bilmiyorum nasıl bir takip sistemi yapıcan ama pek bi bilgi yok bu konuyla iligli. Benimde fazla alakam yok pc arayüz programları ile ama depo takip sistemi için bilgisayarda arayüz programı ve veritabanı uygulaması lazım.Devreye başlamadan önce visualc#, visual basic gibi bir dil öğrenmende fayda var zira bende zamanım olunca visualc# ile uğraşmayı düşünüyorum.
    Visual basic ile yapabilirsiniz. Hem görselliği ön planda hemde öğrenmesi kolay bir program.

Kolay gelsin.
    Araştırmak ön sevişme gibidir!

forum üyesi

rfıd okuyucu kısmı çalışma mantığını anlatmışsın güzel fakat bir ayrıntı takıldı kafama bu kartların kimlikleri satın alınırken biliniyormu ? birden fazla kart kullanıldığında tanıma nasıl oluyor. Sisteme yeni kart kabul ettirilebiliyormu ?

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Bu devre sadece deneme amaçlı kartların idsini satın aldığın yer biliyorsa söyler.Kartların ayrıca kartların üstünde bir id yazıyor fakat ben okuduğum idlerle ilişkilendiremedim birbirini tutmuyor.Birden fazla kart okuması dediğin iki kartı aynı anda devre okumaz zaten.

elektrik-elektronik teknikeri
    Nereden
    BaLıkesiR

bu devrede illa pc ye gerek var mı?

forum üyesi

rfid modülü ne kadar akım çekiyor?

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Arkadaşım illa bilgisayara gerekmiyor rfid datayı okursun ister pcye gönderirsin ister lcd ekran bağlarsın onda gösterirsin.Aynı şekilde lcd ekran kullanarakda yaptım bu devreyi kodları mikrobasic ile yazılmış.Onuda inceleyebilirsin.Bu arada modülün nekadar akım çektiğini bilmiyorum fakat 100-200ma civarı bi akım çekiyodur herhalde.
    http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=2111

forum üyesi

em4905 sürücüsünde #INT_CCP2 fonksiyonu kaldırılmış. bir amacı var mı bu iptal işleminin?

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Alıntı aliveli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    em4905 sürücüsünde #INT_CCP2 fonksiyonu kaldırılmış. bir amacı var mı bu iptal işleminin?
    Devre yazma işlemlerini ccp2 modülünü kullanarak yapıyor. Benimde devremde sadece okuma olduğundan koddan attım o kısımları.Yoksa hem okuma hem yazma için 2 tane ccp modülü bulunan pic kullanılması gerek 16f876 gibi.

forum üyesi

Merhaba....Benim de bitirme projem RFID uygulamaları üzerine. Şu an başlangıç aşamasındayım ve bu devrenin öncelikle simülasyonunu yapmak istiyorum. Devrenin çizimini yaptıktan sonra çalışılabilirliğini görmek RFID etiketleri okuyor olması anlamına gelmek olacak. Bu çizimi hangi programda yapmalıyım.. ve ya RFID modüllerini içeren çizim programı hangisidir.Örneğin sizin çiziminizde RFID reader 16F88e bağlanmş ancak proteusta baktığımda RFID okuyucuya dair bir modül bulamıyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler....

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Alıntı magnitudee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba....Benim de bitirme projem RFID uygulamaları üzerine. Şu an başlangıç aşamasındayım ve bu devrenin öncelikle simülasyonunu yapmak istiyorum. Devrenin çizimini yaptıktan sonra çalışılabilirliğini görmek RFID etiketleri okuyor olması anlamına gelmek olacak. Bu çizimi hangi programda yapmalıyım.. ve ya RFID modüllerini içeren çizim programı hangisidir.Örneğin sizin çiziminizde RFID reader 16F88e bağlanmş ancak proteusta baktığımda RFID okuyucuya dair bir modül bulamıyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler....
    Rfid devrelerini isiste simule edemezsin.Malzemeleri alıp devreyi kurmak gerek.

LinkBacks (?)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)