Merhaba
Tebrikler başarılı gözüküyor.İsis'i save ederken 7.0 versiyon olarak save etseydiniz 7.0 üstü version kullanan arkadaşlar da DNS'yi açabilirdi.Teşekkürler.
Merhaba
Tebrikler başarılı gözüküyor.İsis'i save ederken 7.0 versiyon olarak save etseydiniz 7.0 üstü version kullanan arkadaşlar da DNS'yi açabilirdi.Teşekkürler.
Devrenin bir problemi var oda displaylar arasında mesafe.İkisinin uçları aynı yere gittiğinden mecburen arada mesafe kalıyor onun dışında sorun yok sağlam.
proteus 7.0 ve üst için dosyaları yükledim buyrunuz.
Teşekkürler.
Öncelikle emeğine sağlık meftun. Az önce dosyaları indirdim ve isis te devreyi çaşıltırmak istediğimde hata verdi. 16F84 e buton_display.hex dosyasını yüklüyorum ama simüle etmek istediğimde hata penceresi açılıyor ve şunlar yazıyor;
Source file C:\cal_1.asm not found.
C:\cal_1.asm is up to date.
Source code build FAILED with 1 error(s).
Anladığım kadarıyla cal_1.asm dosyasının C dizininde olması gerekiyor ama senin yayınladığın dosyalar arasında bu yok. Acaba ben mi bir yerlerde yanlış yapıyorum. Bilgilendirirsen sevinirim.
Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
Herkese kolay gelsin.
Kemal.
ben teşekkür ederim
cal_1.asm olmayacak ilk mesajımda verdiğim buton_display.hex i göstermeniz gerek. cal_1.asm nerden çıktı anlamadım bu isimde kudret hocanın bir dosyası vardı nerden geldiyse
Bu arada üstteki çektiğim fotoğraf ters çıkmış 20 sayısını gösreriyor.
Programı yazarken hangi C derleyicisi kullandın ???
Source file C:\cal_1.asm not foun bu dosya nedır hata verıyor sımulasyon yapamıyorum
tekrar merhaba
arkadaşlar windowsu yeniden kurunca sizdeki sorunun aynısı bendede oldu.
pic'e sağ tıklayıp en alttaki "add/remove source files" yazısına tıklayınız.
gelen pencereden "source code filename" bölümünde
.asm uzantılı dosyayı seçip "remove" ye basın ve benim yukarıda verdiğim .hex uzantılı dosyayı yükleyin. İnşallah açılır.
Arkadaşlar bunu butonlu değilde sensorlu nasıl yaparız ?
devreyi incelemedim ama şöylede olur, kullanacagın sensör çıkışı butonun pic e giden pinine baglarsın.
Öyle olsa yaparımda bide display ekranda yeni yazcak hoca öyle istiyo bende entegreli 0-99 sayıcı var.
2 sensor lu picli 99a gelınce sıfırlancak displa1y ekranda yeni yazcak.
nice posts you all people have.i would like to appreciate this struggle.Nihayetinde ete hocamın yardımlarıyla proje devremi tamamladım ve verdim.Belki bir kaç kişiye faydam olur diye yüklüyorum aynı proje vardır ama ben devrenin çalışma prensibini isis ares dosyalarını ve pic c ile yazdığım komuylarıda paylaşıyorum.
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
seena
BU KODLAR MikroC de acila biliyormu yardima ihtiyaçim var eğer yardimci olursaniz sevinirim yil sonu projem ile ilgili lise 4 qidiyorum da
mikro c hiç kullanmadım ccs c ile yazdım o yüzden açılacağını sanmam... ama siz düzenlerseniz olur.
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
mikroC yazmayi bilen var mi sitede yardimlarinizi bekliyorum lütfen arkadaslar........coq zor bişey deqil qibi ama nerden başlayacaqimi dahi bilmiyorum mikroC kullan masini bilen bana yardim ci olursa sevinirim
neden illa mikro c istiyorsun özel bir nedeni yoksa ccs c yi tavsiye ederim.
bu benim yil sonu projem hocalar derste onu gösteriyorlar:=)))
derste gösteriyorlarsa çevirmede zorlanacağını sanmıyorum zaten zor bir proje değil sen hele bir dene sorun olursa bilenler yardım eder.
acil olarak 16f84a 0-9999 sayıcı devresi ve baskı devresilazım göderenlerden tsk ederım sımdıden gondermeyenlerde canları sagulsun
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)