hocam biraz detay verebilirmisin... arayüz yazılımı v.s. nasıl kumanda kullanıcaz...
hocam biraz detay verebilirmisin... arayüz yazılımı v.s. nasıl kumanda kullanıcaz...
Winap video vb. programların ses ayarı duraklatma oynatma gibi işlemler yapabiliyor. Devre 18F2550 ile yapılmıştır kumanda olarak RC5 kullanılmaktadır
Hocam Bu sanırım alıcı kısmı
verici kısmı yokmu ?
RC5 TV kumandası
sağolasın hocam.
arkadaşlar devreyi bread boardda kurdum ama çalıştıramadım pcye bağlayınca aygıt yöneticisinde "Diğer Aygıtlar" bölümüne "CDC RS232 Emulation Demo" diye birşey ekliyor ve hemen peşine yeni donanım bulundu diyerek "Bağlantı Noktaları" bölümüne "Communations Port" diye bir aygıt ekliyor ama com port atamıyor bağlantı noktalarındaki şeyin üstünde sarı içinde bir ünlem çıkıyor zannedersem tam olark yüklenemiyor verilen dosyalardan sadece "inf" klasörü kurulum bilgisi içeriyor birde devre üstündeki led bazen yanıyorr bazen sönüyor bazende yanıpsönüyor fakat hangi durumda ledin hangi konumda olduğunu kestiremedim genelde sönük kalıyor phliphs kumanda ile hangi tuşa basarsam basayım hiçbirşey olmuyor devre üstündeki ledde yanmıyor veya yanıp sönmüyor
bu devreyi yapan yada bir bilgisi olan yokmu arkadaşlar
devre devreyi yapmaktan ziyade tüm malzemeleri niye kullandığımızı çözsek daha iyi olmaz mı, hangisi niye kullanılmış farklı değer kullanılsa ne olurdu yada ne bilim bunlar üzerinede yoğunlaşsak,bilen varsa anlatırsa sevinirim..saygılar
erdem bu devre girder ile çalışıyor onsuz bir anlamı yok web sitesini veriyorum gerekli ayrıntıları oradan incele bu arada paylaşan arkadaşında pek bilgisi yok herhalde detay ver dedik pek bir şey sunmadı...
http://hackaday.com/2008/10/30/how-t...trol-receiver/
----------
amigoska kardeşim devre üzerindeki malzemlerin her biri için datasheetleri mevcut inceleme yapabilirsen ne işe yaradığını kavrayıp neden ve nasıl bir devre oluşturulduğunu anlayabilirsin... şu an bunların çok daha ötesindeyiz ne işe yaradıklarını bildiğimizden neden cevap vermediğinin peşindeyiz...
mert abi bu siteyi bulmuştum ama yetersiz ing yüzünden gözümden kaçmış girder ile ilgili bölüm şu anda uğraşıyorum durumu bildiririm
----------
yok abi ben bunu beceremedim girder 4ü buldum fakat kumandayı bir türlü beceremedim aygıt yöneticisinde bağlantı noktalarında hatalı yükleme yapıyor com port atamıyor
![]()
hocam datashete bakıp çoğu şey anlaşılmıyor bi kondansatör devrelerde birçok kullanış amacı var gibi, bunu bize datasheet vermiyor ki, bunu yani ben ratlamıyorum ayrıca ingilizce sorunuda bu sefer ortaya çıkıyor benim demek istediğim her alemanın devredeki görevini bilirsek yarın bi gün kendimizde birşeylere bakmadan tasarım yapabiliriz yanlışmıyım hocam...hani siz bu konuları aşmış olabilirsiniz ağer biliyorsanız bilmiyenlere yardımcı olmak maksatlı diyorum zaten...saygılar..
güzel söylüyorsunda kardeş hangi birini öğrenesin belki binlerce çeşit devre elemanı var zaten bir devre tasarladığımız zaman neyi nasıl yaparım diye düşünürüz hepimiz ozamanda karar verdiğimiz enteğrelerin datasheetlerine bakarak gerekli sistemi kurarız değilmi yani ben ben böyle düşünüyorum
RC5 TV kumandası bildiğimiz tv kumandalarını oluyor?
philips marka tüm kumandalar olur (rc5=philips)
dostum zip dosyanın icinde inf klasordeki inf ve cat dosyalar ile driver kurulumu yapmanız gerekiyor.sarı ünlem kurulumun dogru yapılammadığı zamanlar çıkar.
işletim sistemi olarak xp öneriliyor yapımcısı tarafından.
projenin aslı burada.burayı inceleyin.
How-to: USB remote control receiver - Hack a Day
lütfen sonucu bizimle paylasın.basarılar.

Girder programı bilgisayarı com portundan kumanda etmek için yazılmış bir program. Yani elinizde usb to rs232 cihaz var ise işte bu devre onun işini yapıyor. Bilgisayarda com port var ise bu devre işimize pek yaramaz. Com port yok ise ya bu devre kullanılır yada usb to rs232 çevirici cihaz kullanılır.
Saygılar...
How-to: USB remote control receiver - Hack a Day
linkteki devre "underlater" arkadasımızın bahsettigi usb to rs232 devresini de iceriyor. Yani donanımsal com portu olmayan pc lere sanal rs232 olusturuyor.Burada bu görev pic18F2550 ile halledilmis.
basit yapılabilinir birşey usb ile birçok uygulama yaptım bunu rf ile yapsak daha ii olur tek anlamadığım kumandanın ır sinyalinin nasıl çözüp nasıl algılatmış zannedersem kumandadan gelen ır sinyalini adc ile okuyup sinyal degerlerine göre atama vermiş
eger bunu ır la değilde rf veya bluetooth ile yapsak hada kullanışlı olucagı kanısındayım ama işlemcinin bu durumda değişmesi gerek pic in usb ve bluetooth sistemini aynı anda çalıştıran bir sistem olmalı pic2550de ve4550 de rf ile usb aynı anda çalışmaz picin böyle bir serisi 30f serisinde var mı bilmiyorum bu konuda görüşü olan varmı ?
bu devreyi bir türlü çalıştıramadım.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)