Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    super Moderator
    Nereden
    İstanbul

Standart uzaktan kumandalı dimmer

arkadaşlar umut hocamızın sitesindeki "Uzaktan Kumandalı Digital Dimmer" devresini yaptım devreyi butonlarla çalıştırdım fakat uzaktan kumanda ile çalıştıramadım sitede sony uzaktan kumanda kullanılacağı yazıyor, yansanayi sony tv kumandası ve orjinal sony müzikseti kumandası ile denedim ama tık yok hatta 2 tane alıcı göz denedim biri TK19-TSOP1256 diğeri TK19-TSOP1138 yine değişen bişey olmadı acaba nerede sorun yapıyorum

bu arada umut hocanın sitesi www.digitalruh.com

EMRAH
    Nereden
    ANKARA

Standart Cevap: uzaktan kumandalı dimmer

ır alıcıyı süren transistorü kontrol et

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

devreyi incelemedin heralde ir alıcıyı tr falan sürmüyor pull-up direnci ile direk pice bağlı

EMRAH
    Nereden
    ANKARA

ok pardon hızlı cvp yanls oldu ozman programda sorn var eger sinyal almıyosa

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

programda denenmiş zaten bu programı yazan abimizi tanısaydın yanlış program yayınlayacağını düşünmezdin bile

Surfing...

erdem kardeş kumanda için umut hocayla irtiba geçip isteyebilirsin ben bi ara fiyatını sormuştum 5 lira civarıydı
    Konu Mucit23 tarafından (26.Şubat.2010 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir.

ETE
    misafir

RF yada IR kontrollü dimmerlerin en büyük problemi bir yandan her 10ms de bir sıfır geçiş kesmesinde dim ayarlaması yapmak ve bir yandan da RF yada IR yolu ile gelen sinyali okumak ve bilgi paketini kesintiye uğramadan almaktır.

Yaptığın devrede buton kontrolünün çalışıyor olması devrenin dimmer olarak çalışabildiğini gösteriyor. Çünki buton kontrolü vakit alan bir işlem değildir. Buton kontrol edilirken kesme oluşabilir ve kesmeden sonra yeniden buton kontrolüne dönebilirsiniz.
    Ama RF yada IR sinyal alımı esnasında kesme oluşursa işi yarıda bırakıp gidip sıfır geçiş kesmesinde gerekli işlemleri yapıp yeniden geriye dönerek bilgi almaya devam edemezsiniz.
    Zira siz gidince bilgi gelmeye devam edecek ve sizde onları kaçırmış olacaksınız.
    Uzaktan kumandalı dimmerlerin böyle bir sorunu vardır ve bu sorun ancak çok hassas zaman paylaşımlı bir ASM programla çözülebilir. Ayrıca IR yolu ile yollanan bilgi paketinin toplam süresi 10ms den kısa olmalıdır. Bu nedenle genelde bu sistemle çalışan programlarda IR yolu ile yollanan basit bir sinyal ile buton kontrolü vardır. Yalnızca on/off şeklinde kısa bir bilgi yollanır.
    Bende bir kaç tane dimmer programı yazdım. Amacım TV kumqandaları kullanarak Dimmer yapmak idi. Çok gelişmiş teknikler kullanarak yazdığım bir programda kısmen başarılı oldum. Kısmen diyorum çünki sinyal alma esnasında lambada kırpışmalar oluşuyor kaçınılmaz olarak.

Bu yüzden sonradan taktik değiştirip başka bir teknikle güzel çalışan dimmer yaptım.
    Bu sistemi bir ara açıklayacağım.

Gelelim bu devreye Umut arkadaş şayet ASM ile programı yazmış ise devrenin çalışması gerekir. Ancak araya başka dil karıştırmış ise sistem uzaktan kumandalı olarak çalışamayacaktır. Zira seninde söylediğin gibi butonla sistem çalışmaktadır. IR ile çalışmaması ise benim açıkladığım sebeptendir.

Tabiiki doğru cevap Umut Arkadaştan gelmesi gerekiyor. Bence cevabı bekleyin.

Ete

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Bende aynı devreden birisine yaptım erdemin dediği gibi kumanda kontrolü yapmıyor buton kontrolüde belli bir ayardan sonra birden yükseliyor sitede yazdım fakat bi cevap gelmedi sorunun devrede montajda v.s olduğnu sanmıyorum osilaskopla ir gözden pice gelen sinyaller var fakat mikrodenetleyici sinyalleri işlemiyor
    Bir bitin konumu değişir Dünya değişir

Surfing...

Benim bildiğim kadarıyla umut kardeş protonda yazıyor

EMRAH
    Nereden
    ANKARA

program yanlıs demiyorum pic e yukleyemediysen. yeni oldugum için tanımıyorum. tanıyosun ozman ona sorman daha mantıklı.

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

Alıntı tamirci_erhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende aynı devreden birisine yaptım erdemin dediği gibi kumanda kontrolü yapmıyor buton kontrolüde belli bir ayardan sonra birden yükseliyor sitede yazdım fakat bi cevap gelmedi sorunun devrede montajda v.s olduğnu sanmıyorum osilaskopla ir gözden pice gelen sinyaller var fakat mikrodenetleyici sinyalleri işlemiyor
    aynen bi noktadan sonra birden açılıyor ya da birden kısılıyor ben trafosuz besleme kısmında da bir sorun olduğunu düşünüyorum girişteki 1k direnç çok fazla ısınıyor

----------

Alıntı ETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RF yada IR kontrollü dimmerlerin en büyük problemi bir yandan her 10ms de bir sıfır geçiş kesmesinde dim ayarlaması yapmak ve bir yandan da RF yada IR yolu ile gelen sinyali okumak ve bilgi paketini kesintiye uğramadan almaktır.

Yaptığın devrede buton kontrolünün çalışıyor olması devrenin dimmer olarak çalışabildiğini gösteriyor. Çünki buton kontrolü vakit alan bir işlem değildir. Buton kontrol edilirken kesme oluşabilir ve kesmeden sonra yeniden buton kontrolüne dönebilirsiniz.
    Ama RF yada IR sinyal alımı esnasında kesme oluşursa işi yarıda bırakıp gidip sıfır geçiş kesmesinde gerekli işlemleri yapıp yeniden geriye dönerek bilgi almaya devam edemezsiniz.
    Zira siz gidince bilgi gelmeye devam edecek ve sizde onları kaçırmış olacaksınız.
    Uzaktan kumandalı dimmerlerin böyle bir sorunu vardır ve bu sorun ancak çok hassas zaman paylaşımlı bir ASM programla çözülebilir. Ayrıca IR yolu ile yollanan bilgi paketinin toplam süresi 10ms den kısa olmalıdır. Bu nedenle genelde bu sistemle çalışan programlarda IR yolu ile yollanan basit bir sinyal ile buton kontrolü vardır. Yalnızca on/off şeklinde kısa bir bilgi yollanır.
    Bende bir kaç tane dimmer programı yazdım. Amacım TV kumqandaları kullanarak Dimmer yapmak idi. Çok gelişmiş teknikler kullanarak yazdığım bir programda kısmen başarılı oldum. Kısmen diyorum çünki sinyal alma esnasında lambada kırpışmalar oluşuyor kaçınılmaz olarak.

Bu yüzden sonradan taktik değiştirip başka bir teknikle güzel çalışan dimmer yaptım.
    Bu sistemi bir ara açıklayacağım.

Gelelim bu devreye Umut arkadaş şayet ASM ile programı yazmış ise devrenin çalışması gerekir. Ancak araya başka dil karıştırmış ise sistem uzaktan kumandalı olarak çalışamayacaktır. Zira seninde söylediğin gibi butonla sistem çalışmaktadır. IR ile çalışmaması ise benim açıkladığım sebeptendir.

Tabiiki doğru cevap Umut Arkadaştan gelmesi gerekiyor. Bence cevabı bekleyin.

Ete
    hocam bir sakıncası yoksa sizin çalışmanızıda incelemek isterim

forum üyesi

bir diğer fikir olarak 220 ac'yi bir köprü ile dc ye çevirip mosfet ve pwm ile zaman sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz

Çanakkaleli
    Nereden
    Çanakkale

pic'i değiştirmeyi denedinizmi belki bir ihtimal hatalı olabilir?
    birde kumandanın gönderdiği sinyal aralığı ile alıcı gözün sinyal aralığı uyuşuyormu?
    Konu ArdA_17 tarafından (01.Mart.2010 Saat 02:00 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)