kardeşim bu tarz devreleri ütü yöntemiyle basman kendin açından daha iyi olur.burda kendi kullandığım yöntemden bahsettim.
http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=4627
S.A Arkadaşlar ben bu linkteki hocamızın yapmış olduğu devreyi yapmak istiyorum http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=2008 devrenini baskı devrenini indirdim inceledim. fakat hatlar birbirine çok biitşik ve çok ince kısa devre olur ve devrem çalışmaz diye korkuyorum.Sonuçta emek veriyoruzBirde bunun açık şeması malzeme yerleşim şekli nedir bu konuda yardımıc olursanız çoks evinim....
kardeşim bu tarz devreleri ütü yöntemiyle basman kendin açından daha iyi olur.burda kendi kullandığım yöntemden bahsettim.
http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=4627
cevabınız için tşk ederim ütü yöntemini bliyorum fakat benim bu yapacağım dverenin hatları çok ince ve birleşik buda kısa devreye sebep oluyor bunu nasıl çözebilirim acaba..??
kısa devre oluyorsa.tek çare çizimi modifie edip yollar arası uzaklığı arttıracaksın.
yada atlama yapacaksın sıkıştığın yerde![]()
hocam bu devre bu ekteki devre acaba bunun arasını nasıl açarım yardımcı olurmusunuz.. pardon yanlış dvereyi koymuşum özür dilerim.
Arkadaşlar Allah rızası için şu devrenin malzeme listesinin ne olduğunu bilen biri yok mu.???
2*16 lcd ekranda gün-tarih -saat-sıcaklık göstergeli saat devresi malzemeleri.
PIC 16f628(1adet)ve soketi---DS1302(1adet)ve soketi---32.768 saat kristali (1adet)DS18b20(1adet) ısı sensörü ---pil yuvası yatık (2032pil için ) + 2032para pil( 1adet)---minik swich buton (4adet)----10k tripot dik veya yatık(1)--4.7k direnç (4adet)-- bakır veya delikli plaket(1adet)devreyi hangisine yapacaksan.
2*16 lcd ekran (1 adet) ekranı alırken ayak bağlantılarının üstünde yazanlardan al bağlarken zorluk yaşamazsın. enteğreleri takarken yönlerine ve devre besleme voltajına (5v olacak) dikkat et kolaygelsin...
Konu KAYZER tarafından (10.Haziran.2010 Saat 16:04 ) değiştirilmiştir.
yav arkadaşlar ekteki devre şemasında değişiklik yapmk istiyorum PROTEUSDA açıyorum fakat değişikliği kaydetmiyor. Birde değişiklik yaptıktan sonra yazdırmak istediğim zaman yazdıramıyorum.bir yardımıc olsanız...
file menüsünden save veya save as' a bastığınzdan emin misiniz?
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
basamıyorum çünkü butonlar aktif değil bir zahmet yardımcı olsanız..
yollar genişletilmiş senin çizimine göre.
Vay allah razı olsun senden hemi çok sağol tşk ederim. bende 2 gündür bunun yollarını genişletmek için uğraşıyordum ama yapamıyorum. sağol tşk ederim...
Cümlemizden. herkez elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
proteus çizim programını devamlı kullanacaksan sitede ares ve isis olarak detaylı bir şekilde döküman var.
sağol tşk ederim.Fakat gönderdiğiiz devreyi inceledim benim gönderidğim ile sizin yolladığınız farklı rica etsem bu ekteki devrenini boyutunu biraz büyütüp yollarını genişletirmisiniz..
senin verdiğindi ama sen orjinalini istedin sanırım.
Çok sağloun tşk ederim Hakkınızı helal edin.Sizide uğraştırdık.sağolun..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)