Ama siz hiç birşey yapmamışsınız ki.![]()
merhaba arkadaşlar. pic ile sayıcı devresi lazım. devre şöyle olacak : set tuşu ile sayıcıya istediğimiz rakamı kaydedeceğiz. sonra sayma işlemini başlatacağız. sayma işlemi, set ile kayıt ettiğimiz sayıya ulaşınca pice bağlı olan röleyi devreye sokacak. umarım istediğim devreyi anlatabilmişimdir.yardımlarını bekliyorum...
(herkese teşekkerler)
Ama siz hiç birşey yapmamışsınız ki.![]()
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
MEFTUN kardeş sorumu böyle sorunca birşey yapmamış gibi göründüm haklısınızLCD ekranlı alarmlı saat devresi ile uğraşıyordum bu sıralar . onda başardım istediğimi. alarmı kuruyorsun saat alarmı kurduğumuz saate gelince röle devreye giriyor. o projemi de ekledim lazım olan arkadaşlara... ama ben bu kadar masraflı birşey istemiyorum 7 segmentli ile sayıcı olsun yeter. onunla uğraşmaya başladım. önerilerinizi veya başka parlak fikirleri olan varsa paylaşmanızı bekliyorum
![]()
Sayıları set tuşuyla gireceğiz demişsiniz ama tek tuşla nasıl girilecek. Bir tuş takımıyla girilecek değil mi?
Bİr de şunu belirlemek lazım. Kaç haneli sayı girilecek? Atıyorum 2 haneli olacak. Biz sayıyı girdikten sonra sayaç aktif olacak ve sayacak
2 displayda bizim girdiğimiz sayı görüküp
diğer 2 displayda sayacın değeri mi görükecek?Bunları belirlemek lazım.Yoksa biz sayıyı girdikten sonra girdiğimiz sayıyı göremeyeceğiz sadece 2 display mı kullanılacak?
baskı devresini hazırlamamıştım.devreyle ilgili sadece board üzerinde çalıştım. ama fazla ayrıntılı birşey yok devrede. sen uğraş baskı devreyle. yapamazasan müsait bi zamanda ben yapayım dostum![]()
(fiyat bilmiyorum. bütün elemanlar önceden vardı bende. en fazla tutacağı 30 civarı.tek lcd para eder orada diğerleri 3-5 lira)
----------
MEFTUN kardeş sorularına sırayla cevap veriyorum :
1-evet sayıları set tuşuyla gireceğiz. ekte saat devresi var ya orada alarmı nasıl ayarlıyorsak, 7 segmentlide de set reset tuşlarını kullanarak gireceğiz. tuş takımı kallanmayacağız.
2- üç haneli sayı gireceğiz.
3-biz sayıyı girdikten sonra sayıcıya başlatacağız. girdiğimiz sayıyı görmeyeceğiz.ama böyle zor olur diyorsan farketmez 3 tane display fazladan kullanalım girdiğimiz sayıyı da görelim.sence hangisi zorlar bizi.
buyrun dediğiniz şekilde yaptım tek eksik sayının dışarıdan girilmesi bunu keypat ile kolayca yapabilirdim ama sizin dediğiniz yöntemi bilmiyorum. Dışarıdan girilmediği için 100 e kadar ayarladım. Role yerine led koydum. CCS C dilinde yazdım.
sağolasın meftun kardeşim. devreyle uğraşıyorum ara ara. takıldığım yer olursa buradan yazarım tekrar![]()
(BUYRUN İLERİ GERİ SAYICI) çoktandır devreye baktığım yoktu. artık uğraşmaya başladım.konunun başında dediğim devreye adım adım ulaşıyorum. butonla ileri geri sayıcı devresini şimdilik ekliyorum. ara ara devreyi geliştirdikçe de dosyalarını eklerim. ilgilenen arkadaşlara kolay gelsin.![]()
Kendimi Nokta Kadar KüCük HiSSettiqim Zaman Bakıyorum Ki, AnLamLı Bir CümLenin Sonundayım...
günaydın arkadaşlar. DENEMEE.RAR dosyasındaki devreme baktınız mı. ileri-geri tuşları ile sayıcıya girdiğimiz rakamı kayıt ettirip sayma işlemini başlatacaz. kayıt etme kısmını yapamadım bir türlü. kullandığım dil pic basic pro. yardımlarınızı bekliyorum....
Kendimi Nokta Kadar KüCük HiSSettiqim Zaman Bakıyorum Ki, AnLamLı Bir CümLenin Sonundayım...
Merhaba
PBP hangi program ile yazılıyor?
.pbp "mikroCode Studio Plus" ile yazılıyor..
----------
kudret bey. ileri geri tuşları ile girdiğim sayıyı pice kayıtlayacam. sonra sayma işlemini başlatacam. ama kayıt kısmının programını yazamadım. bu dilde yeni olduğunuzu biliyorum ama genel pic konusuna hakim olduğunuz bilgi ile yardımcı olablirimisiniz.
bu iş için eeprom kullanmalısın sadece bir kaç numara için harici eeprom kullanmak yerine
dahili eepromu olan bir pic kullanmak daha mantıklıdır. Serdar Çiçek hocanın internette bulabileceğin örnek uygulamalarında dahili eeprom örneği var. Nette aratırsan aradığın dile göre çok örnek bulabilirsin.
Gerekli herşey ek teki dosyada bulunmaktadır.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)