Elinize sağlık çok güzel bir çalışma...
Devreye ait ilk paylaştığım dosyalar silinmiştir.
Devrede,Saat-Derece-Alarm-Animasyon-Saat başı uyarı sesi (21-08)-Uzaktan kumanda mevcuttur.
Derece 0.1 ondalıklı gösterir.
Displayler 38 mm anottur.
Devrede 16F648A kullanılmıştır.
Alarmı açmak yada kapamak için YUKARI tuşu kullanılır.
Alarm ayarı,AŞAĞI tuşu ile yapılır.
Alarm çıkışında melodi çalar.
Pcb çapı 25 cmdir. Bu çapa uygun ares çizimi de mevcuttur.
Devreye uygun kutu bir milyoncularda ve saatçilerde bulunabiliyor.
DOSYALARIN SON GÜNCELLENMİŞ HALİ, 1284. MESAJDADIR.
Tek Renkli Animasyon (60 Ledli) - Saat - Derece - Alarm devresi.
Sam 3779 | İzlesene.com Video
İki Renkli Animasyon (120 Ledli) - Saat - Tarih - Derece - Alarm - Uzakta kumanda devresi.
Sam 4163 | İzlesene.com Video
Konu fhroz tarafından ( 3 Gün önce Saat 19:52 ) değiştirilmiştir.
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma...
Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)

Ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Baskı devreyı ıkı ayrı A4 e cıktı alıp karttamı birleştirdiniz

Güzel paylaşım,devredeki yeşil ledin görevi nedir ve isiste devrenin derecesi 26°C iken arada 52°C oluyor,gerçekte saat osilatör ve ısı ne kadar stabil,en kısa zamanda yapmak niyetindeyim,kolay gelsin...
Ortada ufak bir boşluk var galiba 2 parça halinde çıktı alıp bastınız, çıktıyı nasıl parçaladınız?
Benimde a4 ten büyük devreler basmam gerekiyor bazen, en iyi yöntem nedir?
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
Elinize sağlık güzel çalışma.
Araştırmak ön sevişme gibidir!
Alarm devrede ise yeşil led yanıyor.Yukarı tuşu ile ekranda saat varken, devreye alınıp çıkarılıyor.Saat ve derecede hiç şaşma yok,sizin taktığınız saat kristaline ve sizin pcb nize bağlı,zaten sorun olsada ayar imkanı var.Siz isise takılmayın.
Pcb yi iki parça halinde bastım,zaten resimlerdede belli oluyor.Pcb nin sol kısmı yani 1. kısmını A4 e normal bir çıktı aldım,areste yıkardan aşağıya kesikli çizgi olan kısımdan düzgünce kestim ve çıktının sağ tarafını attım.Sonra aresi yukarısını aşağıya,aşağısını yukarı gelecek şekilde çevirdim.(alttaki yazı yukarı gelecek şekilde) Tekrar bir çıktı aldım,(2.aldığım çıktıda aresin 2. kısmı,sağ tarafı tam olarak çıkmış oluyor) tekrardan yukardan inen kesik çizgilerden çıktıyı düzgünce kestim,bu sefer aresin sol tarafını yani 1.kısmını attım.Elimde sol ve sağ yani 1. ve 2. kısımlar tam olarak kalmıştı,onları yollar tam biribirine denk gelecek şekilde birleştirip,ütünün deymeyeceği yerlerden bantladım ve pcb yi bastım.
uygulamanız gerçekten çok güzel görünüyor en kısa zamanda bende böyle bir devre tasarlayacağım ve uygulayacağım

Sayın fhroz arkadaşım mavi ve kırmızı ledler için hangi değerde dirençler kullandınız teşekkürler proje için.
Kırmızı ve mavi ledler mantar ledtir,kırmızı 1K,mavi 1.8K.Displeylerde 82ohm kullandım.Bütün bu değerler değiştirilebilir kullandığınız lede göre ve displeylerin parlaklığına göre.

Teşekkür ederim.....
İlk bakışta öyle gibi gözüksede,ledlerin mcd olayınıda göz önüne alarak vede mavi saat ledlerinin sürekli yandığını düşünerek,ortadaki displeyleri sönük bırakmaması için öyle taktım.
Dikkat ettiyseniz ,bütün bu değerler değiştirilebilir diyede ekleme yaptım.
animasyonda fark ettiğim bir nokta var. sıcaklık okunurken saniyeyi gösteren ledler yanmıyor, takılıp kalıyorlar (3. animasyon hariç). normalde de bu şekildemi çalışıyor acaba?
dostum 10 numara olmuş..ellerin dert görmesin
Sağol kardeşim,hepimizin gayretleriyle.
Devreyi yapacak arkadaşlar olursa,isterlerse 3 animasyonun otomatik olarak sırasıyle 5 dakk.da bir,veya 10 dakk.bir veya saat başlarında değiştiği dosyalarıda verebilirim.(Aynı zamanda buton ilede değiştirilebilir) Şu anki haliyle animasyonlar buton ile değişiyor.
aşırı derecede süper olmuş ellerine sağlık bugün yapıcam hemen![]()
Usta eline sağlık..Çok güzel ve uygulanabilir bir çalışma olmuş...
Alternatif olarak animasyonların değişik zamanlarda otomotik olarak değişen Hex lerini de paylaşırsanız iyi olur..
Kolay Gelsin...

Sayın fhroz arkadaşım projenizin baskılı devre kartını bastım.İnşallah bir kaç gün içinde çalışır hale getiririm.Yanılmıyorsam 16f628 ve 16f648 aynı özelliklere sahip entegreler.Benim elimde 16f628 bol miktarda var programda gerekli değişikliği 16f628 için yapıp siteye yükleyebilirmisiniz.Ayrıca yukarıda bahsettiğiniz animasyon programınıda verebilirseniz sevinirim kolay gelsin.....
Bahsettiğiniz iki PIC ta pin yapıları aynı ama hafızaları farklı,16F628A kullanırsanız animayon olmaz animasyon olursa derece olmaz siz bir tane 16F648A alın derim.Bugün veya akşama otom. animasyonu yüklerim 3 seçenek var, 5 dakk. 10 dakk. 1 saat hangisini yükleyeyim?

Teşekkür ederim ilginize sanırım 5 dakika yeterli olur...
Yollayacağım bas dosyasına açıklamalar yazarım,siz ne kadar süre istiyorsanız kendinizde ayarlayabilirsiniz ,daha iyi olur heralde böylesi.Yanlız pıc ın hafızası tamamen dolu gibi.

Tekrar teşekkürler ilginize...
Animasyonların otom. yapıldığı dosyaları veriyorum.Bazen 3. animasyon 5dakk.da değilde 10 dakk.da değişiyor,zaten buton ilede anim. değiştirirken 3. animasyonda butona biraz daha fazla basmak gerekmekte.
Konu fhroz tarafından (30.Eylül.2011 Saat 19:19 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)