merhaba. piclere ters voltaj verdiğin zaman herhangi bir şey oldugunu görmedim şimdiye kadar. ama henüz fazla voltaj başıma gelmedi. en basitinden programlama cihazına tak işlemciyi kontrol et görmüyorsa gitmiştir.

arkadaşlar bugün pic18f4550 ile usb ye bağlanan bir devre yaptım.devreyi ilk önce normal çalıştırdım.bilgisayara taktım aygıt tanındı yazdı.ama devreyi denemedim.çıkardım devreyi.bir dahaki takışımda yanlışlıkla pice 9 volt verdim.10 sn falan böyle sürdü.sonra fark ettim çıkardım.acaba pic18f4550 sorun görmüşmüdür.bilgisayara takınca aygıt tanınamadı diyor

merhaba. piclere ters voltaj verdiğin zaman herhangi bir şey oldugunu görmedim şimdiye kadar. ama henüz fazla voltaj başıma gelmedi. en basitinden programlama cihazına tak işlemciyi kontrol et görmüyorsa gitmiştir.

taktım 18f4550 diye tanıdı pickit2.
tanıdıysa sorun yok. PIClerde koruma var sanrım. başıma çok geldi korkudan ne yapacam bilemedimters voltaj verdim fazla voltaj verdim i/o lara çıkışken voltaj verdim. birşey olmadı. en güzel özellikleri bunlar.
Allah hepimize mühendis olmayı nasib etsin
By : Seyit Ali Yiğit

hocam kolay gelsin bişi socam.devre usb den calısıyor.ama ben extra besleme kurdum.bu beslemenin gnd si ile usb den gelen gnd yi birleştirdim.+5 voltları birleştirmedim.beslemeden pice +5 volt gidiyor.ama usb nin +5 volt boş da duruyor. doğrumu yapmışım
----------
hocam birde bi devrede 8 mhz 3 bacaklı kristal kullanılmış.ben 2 bacaklı kullansam bir sorun olurmu
3 bacaklıysa seramik rezanatördür.2 bacakılı olan kristaldir.Farklı yapıdalardır.
Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)

hocam devre tam olak çalışmadı nedeni bu olabilirmi
Merhaba
PIC programlayıcı tanıdığına göre PIC'i yeniden programla düzelmesi gerekir.Kolay gelsin.
10Sn epeyce fazla bir süre. PK2nin tanıyıp tanımaması önemli değil ama Mutlaka yapısal bir hasar olmuştur. Şimdilik sana bu görünmeyebilir ama zaman içerisinde mutlak kendini dışa verecek. Senin yerinde olsaydım uzun vadeli çalışacak bir sistemde o çipi kullanmazdım...
Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir
Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)