Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart 434Mhz iletişim

Merhaba Arkadaşlar
    434Mhz iletişimle ilgili birkaç sorum olucaktı sizlere. Tek bir vericiden gönderilen sinyali 2 ve üzeri alıcı kullanarak sinyali alabilirmiyiz.Yani vericinin olacagı pıcte 4 adet anahtar olucak 4 tane alıcı devre olucak .
    Verici devreden herhangi bir anahtara basıldıgında ona karşılık gelen alıcı devredeki röle enerjilendirilecek. Böyle bişe mümkünmü acaba ?
    Yardımlarınız için teşekkürler.

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Standart Cevap: 434Mhz iletişim

Dediğin işlem için her alıcıya bir kod vermelisin ve vericiden gelen kodu bütün alıcılar alıcak kendi kodu olan alıcı işlem yapacak bir ara aklıma öle bir şey gelmişti picbasic ile bir kaç deneme yapmıştım isiste çalışıyordu fakat gerçekte denemedim devrede 1 alıcı 8 verici var vericiden basılan butona göre alıcılaradan birtanesinin çıkışındaki ledin durumu değişiyordu yazılımsal seriport ile yazmıştım o zamanlar pic olarakta 16f628a seçmiştim sen istersen farklı picleri alıcı olarak kullanarak maliyetide düşürebilirsin mesela alıcılar 12c508 gibi ucuz pic olabilir vericide 16f84 olabilir. Sana kalmış fikir vermesi açısında yaptığım uygulamayı gönderiyorum kodları inceleyip çalışmasını anlayabilrsin
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Bir bitin konumu değişir Dünya değişir

forum üyesi

merhaba seri port pc haberlesmesı hakkında yaptıınız uygulama var mı ornek?

a-normal
    Nereden
    elazığ

Alıntı tamirci_erhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin işlem için her alıcıya bir kod vermelisin ve vericiden gelen kodu bütün alıcılar alıcak kendi kodu olan alıcı işlem yapacak bir ara aklıma öle bir şey gelmişti picbasic ile bir kaç deneme yapmıştım isiste çalışıyordu fakat gerçekte denemedim devrede 1 alıcı 8 verici var vericiden basılan butona göre alıcılaradan birtanesinin çıkışındaki ledin durumu değişiyordu yazılımsal seriport ile yazmıştım o zamanlar pic olarakta 16f628a seçmiştim sen istersen farklı picleri alıcı olarak kullanarak maliyetide düşürebilirsin mesela alıcılar 12c508 gibi ucuz pic olabilir vericide 16f84 olabilir. Sana kalmış fikir vermesi açısında yaptığım uygulamayı gönderiyorum kodları inceleyip çalışmasını anlayabilrsin
    udeanın modüllerini uyandırmak için bi sinyal varmış. bu kodlarda öyle bi sinyale gerek yok mu?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)