pic proton baksan pic basic ve pic proton aynısı hemen hemen ETE hocamızın forumda n3310 yapmış olduğu glcd uygulaması vardır pic basic ile
picbasic ile glcd'nin yönetiminin biraz zor olduğuna yönelik yazılar gördüm. GLCD'lerin görüntüleri gerçekten çok iyi. pic basic ile yapılan bir iki uygulamanın kodlarına, incelemek için ihtiyacım olacak. bir adres bilen yada elinde örnek uygulamalar olan var mı? araştırdım ancak genelde c ile ilgili yazım örnekleri gördüm.
pic proton baksan pic basic ve pic proton aynısı hemen hemen ETE hocamızın forumda n3310 yapmış olduğu glcd uygulaması vardır pic basic ile
bak o aklıma gelmemişti aykut, o da yardımcı olur. başka örnek bilen varsa çekinmeyin söyleyin arkadaşlar![]()
![]()
![]()
GLCD uygulaması derslerim içinde olması gerek diye hatırlıyorum ama yok ise ilişikte ekliyorum. Gerekli açıklamalar program içinde mevcut.
Temel prensip şöyle;
EKran bitlerle ifade edilen noktalardan oluşuyor. Yukarıdan aşağıya 8 er bitlik sütünlar halinde dolduruluyor. 1 verirsen tek nokta 3 verirsen üst üste 2 nokta 7 verirsen 3 nokta şeklinde devam ediyor. İlk sıra doldurulduktan sonra bir alt satıra geçip orasınıda benzer mantıkla doldurursan şekli oluşturuyorsun.
Hatta gerekirse farklı şekilleri üst üste yazarak hareketli şekillerde elde etmek mümkün.
Hafrler rakamlar her şeyi sen üretmek zorundasın tabiiki . işin zor yanı da buradan geliyor.
,Ete
kodları inceleyeceğim teşekkürler ETE hocam. 13 derslik yazınıza bakmıştım var mıdır diye ancak göremedim.
glcd'yi alırken dikkat etmem gereken bir kod uyumluluğu var mı? galiba bunlarında normal lcd'ler gibi bazı standartları bulunmakta.
Sanırım KS108 serisi olan GLCD leri kullanman daha uygun olacak.
Ete
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)