Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart seri porttan haberleşme

merhaba arkadaşlar. bana bir konuda yardım edebilir misiniz? ben matlab tan görüntü işlemeyle topu kamerayla göreceğim ve bu bilgiyi pic'e göndereceğim. pic'ten de dc motoru sürerek sağa sola hareketi sağlayacağım. bana matlab ile pic arasında haberleşmeyi nasıl sağlayacağım hakkında yardımcı olabilir misiniz....

----------

arkadaşlar yardım eden yok mu bu konuda....

görüntü işlemeden binary bilgi geldiğini düşünürsek pic te nasıl bir kod yazabiliriz....

yardım ederseniz sevinirim...

özel üye

Standart Cevap: seri porttan haberleşme

Merhaba
    Arkadaş ben amatörüm fakat konuyu da bilmiyorum MATLAB hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linki buldum yarım saat kadar inceledim.Matlabdan datalar paralel olarak gelirse ki siz bunu soruyorsunuz ben de cevabı yok fakat dataları PIC'te işlemek için .asm öğrenirken bir proje yapmıştım.Giren BCD kodlar PIC'ın diğer pinlerinde aynen gözüküyor.Bu demektir ki giren BCD kodları yazılım ile PIC'in diğer pinlerinde istediğimiz değişikliği yaparak(BCD kod olarak)görebiliriz.Bu arada giren BCD kodları da Exor ile mukayese ederek step motorunu kontrol edebiliriz.Bu bahsettiğim konu sizin işinizi görür mü?
    Basit ve de manuel olarak giren BCD kodların PIC'te nasıl bilgiye dönüştürülüp çıkış olarak görebilirsiniz.Not :555 reset timerını ayarlayarak aradaki sönmeler ayarlanabilkir.
    BCD test.asm

BCD test.DSN
    http://www.mathworks.com/company/new...FR_NL_alkermes

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

bu matlap i nerden indire bilirim hazir konu acilmisken banada yardimci olursaniz sevinirim.

forum üyesi

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    Arkadaş ben amatörüm fakat konuyu da bilmiyorum MATLAB hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linki buldum yarım saat kadar inceledim.Matlabdan datalar paralel olarak gelirse ki siz bunu soruyorsunuz ben de cevabı yok fakat dataları PIC'te işlemek için .asm öğrenirken bir proje yapmıştım.Giren BCD kodlar PIC'ın diğer pinlerinde aynen gözüküyor.Bu demektir ki giren BCD kodları yazılım ile PIC'in diğer pinlerinde istediğimiz değişikliği yaparak(BCD kod olarak)görebiliriz.Bu arada giren BCD kodları da Exor ile mukayese ederek step motorunu kontrol edebiliriz.Bu bahsettiğim konu sizin işinizi görür mü?
    Basit ve de manuel olarak giren BCD kodların PIC'te nasıl bilgiye dönüştürülüp çıkış olarak görebilirsiniz.Not :555 reset timerını ayarlayarak aradaki sönmeler ayarlanabilkir.
    BCD test.asm

BCD test.DSN
    http://www.mathworks.com/company/new...FR_NL_alkermes
    siz parelel haberleşmeden bahsediyorsunuz. ben seri haberleşme yapacağım. gönderdiğiniz kodları assemblyden atmışsınız. ccs ile yazılmış rs232 ile seri haberleşmeden kodlar varmı elinizde veya bu konuda yardımcı olabilir misiniz...

özel üye

Merhaba
    Bende bulunan kaynağı size sundum,forumda daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur herhalde.Kolay gelsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)