usta deney setinden programlayacaksan ben bağlantıları söylerim öyle bir kartım var ama sen devrenide koy

bu konuda neler bılıyorsunuz yardımcı olurmusunuz bıraz. internette buldugum 2 tane icsp devresini kurdum ama ıkısınıde çalısmadı. kendısı yapmıs bızzat calıstırmıs arkadaslar varsa yardımlarınızı beklıyorum. teskkurler

usta deney setinden programlayacaksan ben bağlantıları söylerim öyle bir kartım var ama sen devrenide koy

kardes her devreye ayrı icsp mi olsturucaz. ben istiyorum kı bı devrem olsun, tum herseyi onunla programlayayım pic i sokmeden. sen baglantıları ver bi deneyeyım ıstersen.
Eğer devrenin üstünde programlayacaksan, daha baskı devre aşamasında bunu için çip'in uçlarını programmere bağlayabilecek şekilde çıkarmalısın. Ayrıca devrenin voltajı ile programerin voltajı çakışmaması gerekiyor, eğer öyle bir durum söz konusu ise çakışmayı önlemek için o noktalara diyot koyman gerek. Tabi ki bu bağlatılar her devrede değişik olacak.
Saygılar.

kardes bunları bılıyoruz da hangi pin nereye baglanacak, arayuz programında mısal ben winpic kullanıyorum herhengi bir ayar gerekırmı bunları ogrenmek istiyorum.
winpic bilmiyorum ben brener biliyorum. yanlız icsp için 5 pin gerekli bunlar VCC,VDD,VPP,data ve Clock
(877 için pinleri yazıyorum VDD ve VCC belli VPP 1 nolu pin -MCLR ile aynı-,data 40 nolu pin clock ise 39)

aralara direnc,diyot vs. kullanmıcak mıyız?
pek tabiki bağlayacaksınız
ha vdd,vcc y egerek kalmaz ama pgm,pgc ve vpp için devre şart.
nasıl bir devre bağlamamız gerekiyor?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)