Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Dijital Potansiyometre

Arkadaşlar merhaba,
    Elimde 4 potlu bir devre var.Bu devrenin potlarını dijital potansiyometre entegresi ile çalıştırmak istiyorum.Devreye pic ile lcd ilave etmek istiyorum ve ekranda ayarladığım değeri sayı olarak görmek istiyorum.Bunu hangi dijital potansiyometre entegresi ile yapabilirim.Birde dijital potansiyometreyi pice nasıl bağlantı yapıp picle bunu kontrol edebilirim.Ben pic programlama dili olarak protonu kullanıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

forum üyesi
    Nereden
    izmir

Standart Cevap: Dijital Potansiyometre

pt2258 6 kanal ses volume control chip i i2c ile kontrol edebilirsin. piyasa da var . internetten datasheetini inceleyerek çalıştırabilirsin. 16f877 gibi bişey kullan hafıza ancak yeter. kolay gelsin

forum üyesi
    Nereden
    mersin

"RAERCAN" KONUYLA İLGİLİ DEĞİL AMA PİC HAFIZASINDAN KONU AÇILMIŞKEN SORAYIM. BENİM HEX DOSYAM 15KB OLDU. 16F877 HAFIZASI YETMİYOR. SANIRIM 16F877 11KB İDİ. HANGİ PİCİ KULLANMALIYIM YADA 15KB'TI NASIL DÜŞÜREBİLİRİM
    Kendimi Nokta Kadar KüCük HiSSettiqim Zaman Bakıyorum Ki, AnLamLı Bir CümLenin Sonundayım...

forum üyesi
    Nereden
    izmir

dostum hafızayı verimli kullanmalısın. programını buraya yazarsan ben olamam belki ama arkadaşalr yardımcı olabilir. 18f serisini inceleyebilirsin.

forum üyesi

cevablar için sağolun.
    ama ben buna nasıl program yazacağımı bulamadım.Birde bu entegre nasıl pot görevi görecek anlamadım.Mesela pot 3.3k ise buda aynı değeri verebilirmi?

Hatem - Elektro
    Nereden
    İstanbul

@mesut64 15Kb olarak nerden baktın boyutuna.Hex dosyasının boyutu ise o önemli değil.Önemli olan yazdığın programdaki word sayısı .Bir word 2 byte 'a eşit yani yazdığın program 4096 word'u geçmemesi lazım ki 877 kullanabilesin.877nin hafızası da 8Kb.

----------

@ınsert arkadaş dijital pot entegresi için aşağıdaki linki ve ete hocanın derslerini incele.Ama ete hocanın dersleri de aşağıdaki linkde de basic kullanılmış belki işine yarar.

http://www.picproje.org/index.php/to...topicseen.html

forum üyesi
    Nereden
    mersin

[QUOTE=Sayment;45583]@mesut64 15Kb olarak nerden baktın boyutuna.Hex dosyasının boyutu ise o önemli değil.Önemli olan yazdığın programdaki word sayısı .Bir word 2 byte 'a eşit yani yazdığın program 4096 word'u geçmemesi lazım ki 877 kullanabilesin.877nin hafızası da 8Kb.[COLOR="Silver"]

hex dosyasına özellikler deyip öyle bakmıştım. ama derlerken word olarak 2500 falan kelime var. o zaman 16f877A uygun.
    (dostum kusura bakmnasenin konunun altından ben de karıştım. konunla ilgisiz oldu idare ediver artık. yeni bir konu açsam sitede kirlilik olacaktı)
    Kendimi Nokta Kadar KüCük HiSSettiqim Zaman Bakıyorum Ki, AnLamLı Bir CümLenin Sonundayım...

forum üyesi

Arkadaşlar O kadar uğraşmama rağmen Ds1868 i çalıştıramadım.Çalıştırabilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba?

nurim
    misafir

Alıntı ınsert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar O kadar uğraşmama rağmen Ds1868 i çalıştıramadım.Çalıştırabilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba?
    Hadi internetten aramıyorsunuz ona alıştık, bari forumu arayın.....
    BAK BURADA ARADIĞIN DEVRENİN UYGULAMASI VAR
    İncele, bakalım konuyla ilgili ne söyleniyor.....

Kolay gelsin
    nurim

forum üyesi

Kardeşim insanlara kızmak ne kadar kolay değilmi.Araştırma yapmadığımı nerden biliyosun.Verdiğin adresteki dosyayı 3. indirişim.Ama olmuyor çalıştıramadım bir türlü.

nurim
    misafir

Alıntı ınsert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim insanlara kızmak ne kadar kolay değilmi.Araştırma yapmadığımı nerden biliyosun.Verdiğin adresteki dosyayı 3. indirişim.Ama olmuyor çalıştıramadım bir türlü.
    Haklısın,
    -"Arkadaşlar O kadar uğraşmama rağmen Ds1868 i çalıştıramadım.Çalıştırabilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba?"
    Bu, cümleden senin o dosyayı kaç kere indirdiğini, neler yaptığını, bunların hangisi yüzünden de, çalışmadığını anlayıp söylemediğim için ben özür diliyorum.

Kolay gelsin
    nurim

forum üyesi

Özür dileyecek bir durum yok arkadaşım.
    Verdiğin adresteki dosyanın simulasyonunu yaptım.Fakat simulasyonda çalışmadı.Bende gerçek devreye kurup denemedim.Bir tane program yazdım simulasyonda çalıştı fakat gerçekte çalışmadı ne yapacağımı şaşırdım inan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)