Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Harf oluşumundaki ledler yanmıyor

Merhaba arkadaşlar

Bu konularda daha yeni olduğum için bazı sorularım size basit gelebilir.

Şöyle bi sorum olcak.

Forumda led tabela örneklerini inceledim. Mesela 14 kanal bi devre yapılmış bunu isisde çalıştırınca ledler çalışıyor sorun yok. Burda her kanal 1 lede bağlandığı için sorunsuz çalışıyor ama diyelim ki ben 1.kanala A harfini oluşturcak ledleri dizince ledler yanmıyor. Bunu nasıl aşabilirim. Ledleri paralel bağladım olmadı.Transistör sürerek mi aşılır ?. Bu konu hakkında görsel bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

forum üyesi
    Nereden
    MERSİN

Standart Cevap: Harf oluşumundaki ledler yanmıyor

Oradaki devre bir tek Led için kurulmuş ve İSİS te çalışma prensibi görsel olarak anlatılmış..
    Siz çok sayıda Led ile Harf oluşturup yakacaksanız,Ledlerin sayısına göre BC337 veya led adedi dahada fazla ise BDX53 veya dahada fazla ise IRFZ44 türünde amperleri yüksek transistörler ile harfleri sürmen lazım..
    Kullanılacak transistör çeşidi her harfi oluşturduğunuzda ledlerin çektiği akımın büyüklüğü ile doğru orantılıdır..
    Anlaşıldığı kadarı ile daha işin başındasınız.Bu işe başlamadan önce biraz ledleri ve transistörleri inceleyip çalışma prensiplerini öğrenmeniz gerekir..Forumumuzda bu konuda çok mesaj war..Ledlerle ilgili geçmiş konu ve mesajları incelerseniz çok sorunuza cevap bulacağınızdan eminim.Takıldığınız yerde elimizden geleni paylaşırız..

Kolay Gelsin..

forum üyesi

Eklenen Resimler Eklenen Resimler  
    Tekirdağ Namık Kemal Meslek Yüksek School

forum üyesi

Merhaba arkadaşlar,

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Öğrenmek için bi kaç sorum daha olcak. Harfleri oluşturuken paralel mi serimi nasıl bağlantı yapsak ii olur. Paralel bağlarsak akım değeri artacak seri bağlarsak akım değerinde değişme yok aynı şekilde voltajlarında da tam tersi durum söz konusu.

Diyelim ki 16F628A picini kullanıyoruz ve 10 adet portunu çıkış yaparak ELEKTRONIK yazısını animasyonlu olarak yazdırmak istiyorum. Resim ekte bu şekilde yapmak istiyorum.
    Aynı anda tüm isimler yandığında çekilen akım ne olur nasıl bir led bağlantısı yapayım paralel seri ? Kullandığım Led Kırmızı Led çektiği akım 20mA Çıkışları 22 ohm dirençle destekliyorum ayrıca BDX53 transistör kullanıyorum.Bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)