kutupluysa olabilir diye düşünüyorum.
selam arkadaslar tek kanal bi kumanda devresi yaptım ve çalıştıramadım..orjinal devrede 0.1 mikrofarad kutuplu kondansatör var ben 100 nf mercimek kondansatör kullandım..acaba sorun kondansatörler olabilir mi..devreyi 3 defa kurdum 2defa alıcı göz degiştirdim olmadı..bi yardım ederseniz.şimdiden teşekkürler
kutupluysa olabilir diye düşünüyorum.
Allah hepimize mühendis olmayı nasib etsin
By : Seyit Ali Yiğit
Merhaba
Kondansatörden kaynaklanan bir problem olmasa gerek.Devreyi çizerseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
ares çizimi bana ait..ama çalışmadı..ilk elektrik verince ledler den biri çok kısa yanıp sönüyo digeri de yanık kalıyo..verici kısmını telefonun kamerası ile kontrol ettim ır led çalısıyo.anlamadım gitti ..2 gündür buna ugraşıyom...alıcı gözün bombeli kısmı iç tarafa bakıyo devremde .ilk yaptıgımda dışa bakıyodu gene çakışmadı..
Merhaba
Devreyi gördüm.bc558'in collectöründeki 220kohmluk direnci,çok turlu 470 ohmluk pot ile değiştirin.IR sinyali vermeden önce beyzde belli bir voltaj görmeniz lazım.Transistör o zaman kesimdedir.47 ohmluk direnç üzerinden 100mikrofarat şarj oluyor.Sinyal gelip alıcı gözdeki direnç düşünce kondansatörde deşarj oluyor ve şaseya(negatife) gidiyor transistör iletime geçiyor.Özetle verdiğiniz sinyal ile gözün 3-1 arası dirancin çok küçük olması gerekir.Not:0.1 100 nano dur.kondansatörler.pdf
dedigini yaptım kudret abi. röle arka arkaya cok hızlı bi şekilde çekip-bırakıyo..sanırım bu trimpotttan oluyodur..bi de 0.1 mf kondansatör yerine 1 mf taktım..denemeye devam ediyorum.sonucu yazcam tekrar

kond.alakası olduğunu zannetmem 0,1 mf = 100 nf aynı değer.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)