Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    super Moderator
    Nereden
    Nerden geldik nereye gidiyoruz

tr 11 adet picbasic dersleri

picbasic pro öğreniyorum

merhaba
    aşagıdaki linkte 11 adet picbasic pro ders notları mikrocode studio ve pbp2.46 derleme programı vardır mcs programı demo değil istenildiği kadar yazılıp derlenebilnir ve derslerde açık kod ile birlikte şema anlatım

MCS programını kurun sonra pbp2.46 klasörünü C YADA D hedef sürücüsünde bir yere kopyalayın
    programı yazıp kaydedin sonra F9 basıp derleyin

11 adet picbasic derslerini görüpte picbasic pro öğrenmeyen kimse kalmasın
    allaha emanet olun
    http://elektrobilim.googlecode.com/files/BASIC-DERS.zip
    Konu profahmet tarafından (21.Ekim.2009 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi
    Nereden
    ANKARA

Standart Cevap: 11 adet picbasic dersleri mcs ve pbp2.46 full derleme programı

Merhaba Aykut54,
    Rapidde dosya mevcut değil, halen mevcut ise rica etsem ataeyidogan@gmail.com adresime maille gönderirmisin?
    Selamlar,

super Moderator
    Nereden

http://rapidshare.com/files/61884086/pb-og.zip
    11 adet pbp dersi mcs program ve pbp2.46 derleme full sürümü

forum üyesi

teşekkürler

forum üyesi

Standart Cevap: 11 adet picbasic dersleri

çok teşekkürle elllerine sağlık paylaşım için. .

uygulamada kullanmış olduğum 16F84 A' yı başka bir projede kullanabilimiyim acaba ? yani bu pıc'imizi ilk projeye heba etmiş olyoruz ? eeprom sisstemini biliyorum tekrar tekrar yazılabilir ve silinebilir. eğer bu pıc silinebilyorsa neyle kodlama yolulaymı yoksa ayrı bir pıc programlayıcımı gerekli? 1.derste deki symbol yazma silme değiştirme konusu acaba bu sormuş olduğum soruya yakınmıdır. tekrar paylaşım için teşekkürler başarılar.

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

eeproma bilgi yazmak için kodların arasına(tabii neresine yazacağına programcı olarak sen karar vereceksin) WRITE komutunu ekleyeceksin,yazdığın bilgiyi okuman gerektiği yerde de READ komutunu kullanacaksın.Daha önce deneme için basit bi çalışma yapmıştım,incelemek istersen gönderebilirim,istersen internet üzerinden de örnekler bulabilirsin.Yalnız eepromun yazılıp silinebilme ömrü var,şimdi datasheetten 16f84 e baktım,eepromu 10 milyon defa yazılıp silinebiliyormuş.picin programı ise 10 bin defa yazılıp silinebiliyor,yani kullandığın pici silip yeniden programlar ve istediğin başka bi devrede kullanabilirsin...

ETE
    misafir

F serisi olan Yani Flash tipi picler tekrar tekrar kullanılabilir. Bunun anlamı içine program yazılabilir ve silinip yeniden başka program yazılabilir demektir. Birde C serisi (16C54 gibi) picler vardır. Bunlar tek sefer kullanılan piclerdir. Silinip yeniden program yazılamaz.

Bir pice program yazmak için bir programlayıcı satın almanız (yada kendiniz yapmanız) gerekir. İşin başında iseniz iyi bir programlayıcı almanızı öneririm. Zira çok fazla çeşit pic var her programlayıcı hepsini programlayamıyor maalesef.
    Bildiğim kadarı ile en iyilerinden birisi PicKit2 dir. SOnra Brenner8 veya Brenner-9 geliyor daha sonra K149 ve K128 gibi programlayıcılar. Bunların hepsi USB den haberleşerek çalışırlar. Birde seri (RS232) den çalışanlar var . Onlar çok basit dirler ancak çalışma voltajını port dan almaya çalışırlar ve buda yeterli gelmediği için genelde sorun çıkartırlar. USB=>RS232 çevirici ile çalışmazlar yada çalışır denilenler sorunlu çalışır. En iyisi USB den çalışan bir tane almaktır.

Her bir programlayıcının bir de arayüz programı vardır ve bu program pice yazılmış hex programını alır ve programlayıcı ile bağlantı kurarak siz programla deyince de programı pice yazar. Bu arayüz programlarıda programlayıcı ile birlikte verilir yada internetten bir adres verirler oradan yüklersiniz.

Derslerde anlatılanlar pice yazılacak programın nasıl hazırlanacağı , hangi komutlarınne şekilde kullanılacağı yönünde dir. En basit ve anlaşılır dil olan Basic diline aittir. Basic bir program yazma ve derleme sistemidir. Bütün işlemciler aslında ASM denilen bir makina kodu ile çalışırlar. Bu kod sistemi ile çalışmak vede anlamak zor olduğu için program daha anlaşılır komutlarla Basic dilinde yazılır. Basic derleyiciside bu kodları ASM koduna çevirip yazdığınız programın Hex uzantılısı olarak kayıt eder. İşte pici çalıştıran esas bu hex uzantılı programdır. Bu programı derleyiciler üretirler ve arayüz programlarıda pice yazarlar.

ETE

forum üyesi

pıc programlamaya adımımı daha yeni attım. sayın arkadaşlar bir tane pıc programlayıcı pıcKit2 satın aldım beraberinde cd' si de var. cd yi kurdum. hex dosyasını pıc'e yüklüyecek ara yüz bu mu oluyor acaba? derleyici olarakta microchip'in sitesinden MPLAB IDE v8.40 ' ı indirdim kurdum. arkadaşlar derleyici olarak hangisini kullanmalıyım bir ametör olarak. ete bahsettiğin basic. visuel basic mi, picbasic mi yoksa ikiside aynı programmı ? kusura bakmayın zamanınızı aldığım için.

super Moderator
    Nereden

estağifirullah bilmediğini soracaksın tabiki şahsım adına biliyosam yardımcı olurum?
    pic kit2 içinde programı varsa onu kullancaksınız pic mcu'ya burdan hex yükleyebilirsiniz.
    DERLEYİCİ olarak ne kullanmak istersin? Yada hangi dil ile programlarını yazacaksın onu iyi tayin etmen gerekir?

ETE hocamızın yazdığı programlar pic basic dilidir

Visual Basic, C , ASM bunlar dillerini temelidir pic veya atmel yada değişik mcu'lar için işlemcinin anlıyacağı kodlar geliştirilmiştir.

Visula Basic temel bir dil picbasic ise pic mcu için tasarlanmış yazılım dilidir.

iyi çalışmalar

forum üyesi

slm butun bu calısmalar harıka emegı gecenlere tesekkurler..fakat sormak ıstıyorum pıc basıc ögrenmek ıcın kıtap ve deney setı yokmudur acaba..tesekkurler..

forum üyesi

7/24 servis garantili , "@ETE ile pic basic pro " var.

super Moderator
    Nereden

Alıntı KAZIMUGUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7/24 servis garantili , "@ETE ile pic basic pro " var.
    KAZIM ABİ öyle ETE hocamız sayesinde ilerleme kaydettik.

forum üyesi

slm
    ilginiz için teşekkürler..ETE ile pic basic pro dedıgınız kıtap neden ve nasıl temın edılır bu konuda bırsey yazmamıssınız ayrıca deney setı ıcerıklı oldununu söylemısınız bana bır tel verırsenız ararım..kolay gelsın..

super Moderator
    Nereden

Alıntı ferruh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm
    ilginiz için teşekkürler..ETE ile pic basic pro dedıgınız kıtap neden ve nasıl temın edılır bu konuda bırsey yazmamıssınız ayrıca deney setı ıcerıklı oldununu söylemısınız bana bır tel verırsenız ararım..kolay gelsın..
    Forumumuzda mevcut zaten Hürmetkar Hocamızın Şimdilik 13 adet dersi yayınlandı. Hemen hemen hertürlü konu mevcut.

Eğer deney seti işi sana kalmış ister çizersin kendin yaparsın yok uğraşmama der isen piyada satılanlar var hem programlayıcı hem deneme bordu 10fxxx.............18fxxx programlar devrelerin çalıştırabilirsin.

iyi çalışmalar.

forum üyesi

slm
    Aşağıdaki ürüne bir bakınız.
    http://www.expkits.com/?s=ex8b.htm

forum üyesi

slm

Elektronik forumlarda , isteyen herkese koşulsuz yardım eden @ETE nic li bir hocamız var.
    PBP üzerine en güzel ve öğretici onun dersleri var.
    Foruymlarda ücretsiz paylaşılıyor.
    Onu kastetmiştim.
    7/24 servis garantisi ile de gece gündüz sorulara sorunlara koşulsuz çözüm getirir.
    Öyleki çözümlerini , pbp orijinal sitesi melab da dahi bulamazsınız.

Önerilen linkteki kitleri bende kullanıyorum , gayet mükemmel , hiç sorunsuz çalışyorlar ve çok faydalarını gördüm.
    Üretici hocamız , en iyi baskı devre ve programları konusundaki en iyilerden ve o programları öğrenmemizde katkısı büyük bir hocamızdır .
    Bu vesile ile kendisine teşekkür ederim.

Acemilere kesinlikle kendin yap demiyorum , ucuz - pahalı satın al.
    Yazılım sorunları ile nasıl olsa uğraşacaksın. Birde donanımı başına bela etme.
    Zaten programlayıcılar üzerinde genelde programlı bir pic olur.
    Onu nasıl programlayacaksın ? , açmaz .

Üzerinde pic olmayan basit ve yazılımı ücretsiz çözümlerde var ama dediğim gibi sorun çıkması her an muhtemel , başlangıçda şevkin kırılmasın.
    Lakin tabii birde duygusal konular var.Sorun varsa onlara başvurulabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)