Merhaba
ilk komut dizimini şöyle yapsan
basla:
portb.0=1
pause 1000
portb.0=0
pause 1000
goto basla
bide böle dene
selam arkadaşlar benim sorunum protonda delay komutu ile ilgili askerden yeni geldim dolayısıyla bazı şeyleri unutmuşum normalde mcs kullanıyordum fakat sistem 64. bit olduğu için prtona geçtim sorunum şu
gerekli değerleri verdikten sonra
basla:
portb.0=1
delayms 1000
portb.0=0
goto basla
end
gibi deneme için yaptığım porgramda pic delayms dem önceki komutta kalıyo yani delayms komutundan öte ilerlemiyor (isiste deniyorum ve pic 16f628a kullanıyorum)
fakat hiç bir ayarı değiştirmeden programı
basla:
if portb.0=1 then
portb.1=1
delayms 1000
else
portb.1=0
endif
goto basla
end
şiklinde yazdığımda butona basıp bırkatığında bir saniye sonra led sönüp program devam ediyo yani delayms komutu çalışıyor bunun nedeni ni anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba
ilk komut dizimini şöyle yapsan
basla:
portb.0=1
pause 1000
portb.0=0
pause 1000
goto basla
bide böle dene
pause komutu protonda işlemez sen programı komple bi yaz belki başka yerde hata vardır
Device 16F628A
Xtal 4
Output PORTB
TRISA=0
TRISB=%00000001
PORTB=0
basla:
If PORTB.0=1 Then
High PORTB.1
DelayMS 500
Else
Low PORTB.1
EndIf
GoTo basla
End
bu çalışıyor
Device 16F628A
Xtal 4
Output PORTB
TRISA=0
TRISB=0
PORTB=0
basla:
PORTB.1=1
DelayMS 500
PORTB.1=0
DelayMS 500
GoTo basla
End
bu çalışmıyor

can polat doğru yazmış.portb.0=0 yazdıktan sonra delayms 1000 yazmalısın.sen yazmadığın için o led sadece 1ms söner(sanırım.işte pic bir kodu ne kadar zamanda okuyorsa led de o kadar sönük kalacaktır.buda 1ms felan yapar)1ms sönmesinden dolayı sn bunu gözünle göremessin.oraya gözünle görebilecek kadar bir gecikme yazmalısın
beyler çok saolun büyük bi hata yapmışı dediğiniz gibi son delay komutu yazmayınca program durmuş gibi gözüküyor tekrar çok saolun
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)