Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

tr S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

ARKADASLAR öncelikle merhaba Delta Ekran İle S7 200 Plc Yİ HaberleŞtİrmek İsİtyorum .9 Pin Serİ KonnektÖrÜnde Hangİ Pinlerine BaĞlayacaĞimi Bİlmİyorum ..bu HaberleŞme Kablosunun Pin Numaralarini Nasil Yapabİlİrİz. Özellİkle Plc Tarafinda Hangİ 9 Pin Numaralari Nasil Kullaniriz. ...Bilgisi olan arkadaslarımızdan yardım bekliyorum Herkese Kolay Gelsİn..

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

anos Ce: S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

bence seri portan baglanan rs232 data kablosuu gibi bir sistemle haberleşmektedir. onun baglantı uçlarını biliyorsan ona uyarlayarak denemeni tavsiye ederim bakarsın olumlu sonuç alabilrisn. onunda pin baglantısıı dediğin gibi s7-200 cpu yu çalışştırmada dediğim kabloyu kullanarak veri akatarımını saglıyoruz veri aktarmak demek aynı zamanda seri porttanda haberleştirmek demek diye düşünüyorum sen dediğim şekilde denemeye bak olumlu ve olumsuz sonuç alırsan bizimle paylaş içalışmalar

forum üyesi

tr Ce: S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

evt dediğiniz gib seri haberleşme rs 232 onda sorun yok cpu kısmında plc haberleşme pınlerını bilimyorum yani rx-tx uçlarının hangi pın numaralarına denk gelicek benim için önemli olan o .çünkü plc den plc ye seri port pın numaralrı değişiyor .

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

Standart Ce: S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

peki siemensin kendi sitesinde bunun ayrıntılarını anlatan dokumanı mevcut olması gerekiyor baktınızmı oraya ? ama uyelik gerektiriyor bulamazsanız ben yine yardımcı olurum .

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

Standart Ce: S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

BU İŞİNİ GÖRÜRMÜÜ BİR BAK İSTERSEN

TP170 Paneller iki gruba ayrılır.

1. TP170 micro serisi

2. TP170B veya TP170A serisi olarak.

Senin elindeki panel hangisi bilmiyorum ama 'micro' serisi yanlızca s7-200 le (yani PPI) 'A' ve 'B' serisi ise s7-300 ve s7-400 serisiyle haberleşebilir(yani mpi)

MPI olarak haberleşirken bağlantı

9 pin sokette 3------->3
    5------->5
    8------->8 şeklinde yapılan bağlantıyla olmalıdır.

konuyla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda linkini verdiğim pdf dosyası linkinden alabilirsin

TP170 Paneller iki gruba ayrılır.

1. TP170 micro serisi

2. TP170B veya TP170A serisi olarak.

Senin elindeki panel hangisi bilmiyorum ama 'micro' serisi yanlızca s7-200 le (yani PPI) 'A' ve 'B' serisi ise s7-300 ve s7-400 serisiyle haberleşebilir(yani mpi)

MPI olarak haberleşirken bağlantı

9 pin sokette 3------->3
    5------->5
    8------->8 şeklinde yapılan bağlantıyla olmalıdır.

konuyla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda linkini verdiğim pdf dosyası linkinden alabilirsin

http://support.automation.siemens.co...ew/en/19082123
    Eger bu değilse aşagıdaki adresten sorgulama yap
    http://support.automation.siemens.com

forum üyesi

tr Ce: S7 200 PLC İLE 5.7 İNÇ DELTA EKRAN HABERLEŞME KABLOSU HAKKINDA YARDIM?

sayın elektrobilim ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.sorunu s7 200 türkçe kullanım kitabından port bilgileirnden öğrendim daha dikkatli bakmak gerekiyormuş.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)