Tşk. Patron optocoupler ile devre oluyor ama simülasyon için nasıl yapayım bilmiyorum hadi infraredi normal led olarak kullanırım ama foto trans nasıl olcak kendim mi çizeyim anlamadım.
yardım için tekrar saol...![]()
arkadaşalar şu proteus library sinde neden fototransistör, infrared led falan yok aşağı yukarı piyasadaki butün library leri indirdim ne yapmam lazım bana yardımcı olursanız sevinirim. kolay gele![]()
Tşk. Patron optocoupler ile devre oluyor ama simülasyon için nasıl yapayım bilmiyorum hadi infraredi normal led olarak kullanırım ama foto trans nasıl olcak kendim mi çizeyim anlamadım.
yardım için tekrar saol...![]()
eyvallah![]()
slm
proteusun kütüphanesine tpic6b595 eklemek istiyorum
bunu nasıl yaparım yardım edebilirmisiniz
proteusun kütüphanesine ENTEGRE eklemek istiyorum
BAN YARDIM EDERMİSİNİZ entegre eklemek ili ilgili türkçe ebook video varmı
ya arkadaşlar proteusta eleman eksikliği var buzzer falan bulamıyorum yardımcı olurmusunuz![]()
arkadaşlar isisde şema çizerken simulasyon için eleman oluşturulmaz fakat sadece şemada göstermek için oluşturabilirsiniz aresdede her kılıf yok buton ve buzzer gibi bunlar içinde elinize alacaksınız kumpası malzemeyi ölçüp biçip areste oluşturacaksınız kılıfı
peki nasıl oluşturacam
önce sol taraftan bir pad seçeceksin elemanın padlerini yerleştireceksin sonra dış sınırlarını yandaki çizgi kare yuvarlak ikonlarından biri ile çizeceksin sonra yaptığun herşeyi seçip sağ tıklayıp MAKE PACKAGEye tıklayacaksın malzemenin ismini verip kategosini seçip ok dedikten sonra kütüphaneye eklenecektir
ya kardeş saa zahmet oluyor ama resimli yapamazmısın ya ben böyle yapamam pad derken pad ne ya
[line]
bişey daha sorucam intenetten indirdiğin bi devreyi proteus areste açtığın mesela yeni bir eleman gördün onu kütüphaneye kaydedebilirmisin acaba
Konu Mucit23 tarafından (03.Mart.2009 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
evet edebilirsin elemanı seçili hale getirip sağ tıklayım make package dediğinde kaydolur
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)