Program filesta labcenter electronics'in içinde proteus klasöründeki Library ve models klasörünü alsan yeterli olur benim bildiğim.
Arkadaşlar kütüphaneye yeni eklediğim elemanları bilgisayarıma yedeklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?
Program filesta labcenter electronics'in içinde proteus klasöründeki Library ve models klasörünü alsan yeterli olur benim bildiğim.
Araştırmak ön sevişme gibidir!
Hem models, hem library klasörlerinde eklediğim elemanlar yok.
Areste "Library" menüsünden "Library Manager" 'i açın. Daha sonra sağ tarafta "userpkg" seçeneğini seçin ve aşağıdan "Dump Libraries" diyerek gelen pencereden "save as" i seçip text files olarak kayıt edebilirsiniz.Dah sonra bunları getirmek için adı library seçilir dosya türü text files seçilir ve o daha önce kayıt ettiğiniz dosya gösterilir. Veya pack library diyerek (kütüphane dosyalarınızın hepsi seçili olacak fakat) direk olarak library klasörüne kayıt edebilirsiniz. Ancak bu zaten program filestaki library klasöründe USERPKG adı altında kayıtlı şimdi elemanın birini sildim ve library ve models klasörünü tekrar kopyaladım program filesa ve eleman tekrar geldi. Yani kısacası sadece library klasörünü kopyalasanız yeterli ancak genede models klasörünüde kopyalayın yanında. Ayrıca bahsettiğim USERPKG dosyalarını Program Files-Labcenter Electronics-Library klasöründen bulup rarlayıp atabilir misiniz acaba. Bende çalışıyor mu diye bakayım eğer çalışırsa sorun olmaz zaten.
Kolay gelsin.
----------
Elemanların tek tek ismi değil kayıt ettiğiniz kütüphane ismi altında bu elemanlar olur bunun ismi de USERPKG isimli dosyadır tabiki library managerdan ismini değiştirmediyseniz.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.
arkadaşlar ben 7.6 proteus kullanıyordum ısısı açınca direk kapanmaya başlar oldu böyle olunca 7.7 yükledim bir kaç gün 7.7 düzgün çalıştı gene bu gün açılınca direk kapanıyor acaba benim pc denmi kaynaklanı yor bu durum
Yaklaşık 1 haftadır 7.7 sp2 kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ben.
alternatif bir yöntem daha:
önce yeni bir isis dosyası aç. kötüphaneye eklediğin elemanları tek tek listeye ekle ve çizim alanına rasgele yerleştir.
son olarak bu dosyayı kaydet.
yedekleri tekrar yüklemek için kaydettiğin isis dosyasını aç ve elemanın üzerine sağ tıklayıp "Make device" yi seç. bundan sonrasını ileri ileri diyip kaydet.
------
proteus kapanma sorununu gidermek için PWI dosyalarını silin. ayrıca güncel yayınlanan sürümleri kullanın. eski sürümlerden bazıları sorunlu.
kullanışmış bir ısıs dosyasını açsamda sıfırdan bir belge açsamda kapanıyor bana pwı dosyalarından gibi gelmiyor daha nceleri kullanılmış bir belgeyi açarken pwı dosyasını silmessem kapanıyordu onu biliyordum ama şimdi sıfır belge açsamda kapanıyor
proteusun içindeki Readout.DLL dosyasını değiştir sorun düzelir. ayrıntılar şu sayfada yazılmış.
http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=4066
değiştireceğin dosyayıda buradan indirirsin.
Bende de eski isis dosyalarında açtığımda direk kapanıyor. Çözüm olarak ise başka bir yere taşıdığımda ordan açtığımda dosya açılıyor.
Kolay gelsin.
ete hoca redout dosyasını vermiş ama 7.6 ben şuanda 7.7 kullanıyorum
ilginden dolayı teşekkür ederim ama bununda faydası olmadı bu sefe hata vererek kapanıyor
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)