bende bir radio var abicim sadece fm alıcısı yok bunu yaptıgımdaa fm kanallarını çekermi? ben onun için konu açmıştımm radio nun fm alıcısı yokk fm alıcı yapmak istiyorummm bu devre olabilirmii ?
Konu profahmet tarafından (01.Mayıs.2007 Saat 21:46 ) değiştirilmiştir.
bende bir radio var abicim sadece fm alıcısı yok bunu yaptıgımdaa fm kanallarını çekermi? ben onun için konu açmıştımm radio nun fm alıcısı yokk fm alıcı yapmak istiyorummm bu devre olabilirmii ?

ben bilgi sahibi değilim de 4 bit demek nedir
Yıldız Hocam güzel bir proje ,denenmiş bir çalışmamıdır?

MHMT-91 kardeş güzel yakalamışsın fm alıcı olarak kullanmak için çok uygun bir devre.ama bazı ufak değişiklikler yapman lazım.antenin olduğu bölümdeki bf 199 la beyzi topraklı rf preamplifimikatör ikinci bf 199 lu bölüm yüksek frekans osilatörü.devre alıcı frekansa yakın frekans üretir.bu frekans rf preamplifimikatör çıkışındaki frekansla karıştırılır elde edilen fark frekansı osilatör çıkışından alınır.filitrelendikten sonra sadece ses frekansı kalır geriye.bu sinyal lm 358le yükseltilir.çıkışa kulakçık bağlanırsa ses duyulabilir.yalnız bu devrenin frekansının ne olduğu hakkında pek açıklayıcı bir şey gözükmüyor.ama sen L 11 bobinini bir kurşun kalemin üzerine biraz kalınca bir telle 5 sipir sarıp ayarlı kondansatörü de 10-60 pf lik trimer kullanırsan c16 3,3 pf lik kondansatörüde 4,7 yaparsan fm alıcın hazır olur.yalnız ayarlamayı plastik tornavida kullanarak trimer den yapacaksın.lm 358 entekresinin çıkışına da bi kulaklık tamamdır.ayrıca bobin ve kondansatörlerin değerlerini farklı değerlerde değiştirerek de başka frekansları alman da mümkün ben buna benzer bir devreyle kısa dalga yayın bile almıştım.gerçi teoride almaması lazım. çünkü bu tarz devreler frekans modülasyonlu yayınları almak için daha uygundur ama ne oldu bende anlamadım belki de yayın çok güçlüydü ondandır.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)