Duray hocam verici katında ortadaki transistörde 27 k'lık direncin diğer ucu transistörün kollektörüne bağlanmamış ben bu ucu kollektöre bağladığımda pre amp daha kazançlı çalıştı.![]()
Duray hocam verici katında ortadaki transistörde 27 k'lık direncin diğer ucu transistörün kollektörüne bağlanmamış ben bu ucu kollektöre bağladığımda pre amp daha kazançlı çalıştı.![]()
devreyi denedim ses iletimi oluyor fakat alıcı kısımda kulağı rahatsız eden bir ıslık sesi var. modülün data bacağı ile şaseye değişik kapasitede kondansatörleri bağladım ıslığı bastırıyor tam kesilmiyor ve iletilen seside beraberinde kısıyor. nasıl çözebiliriz bu olayı.modüller 433mhz lik ht12 ile kullanılan modüller.![]()
Selam arkadaşım ,
Sorun kaynakları şunlardır :
1- Alıcı ile verici birbirine çok yakın olursa ,
2- Mikrofon kazancı çok olursa
3- Modülasyon girişten aşırı sürülürse,
Söz konusu akustik geri besleme dediğimiz olay (Islık sesi) ortaya çıkar.
İlk olarak alıcı-verici arasındaki mesafeyi biraz arttır.
Kesilmedi ise,
mikrofona paralel 100pf yada 470pf kondansatör at.
yine kesilmez ise kondansatör yerinde kalsın ayrıca paralel trimpot at.Minimumdan ileri doğru yavaş yavaş ayarlaya ayarlaya devam et.
Ses çınlamaya,ıslığa yönelirken biraz geri gel,timpotu çıkar değerini ölç,aynı değerde sabit direnç lehimle.
Hepsi bu..
Kolay gelsin
ta2ctp..
üstat en kısa zamanda deneyeceğim.sonucu tekrar yazarım. çözümleriniz için teşekkür ederim. bilgiyi paylaşmak kadar güzel bir şey yok.![]()
arkadaşlar bunu daha önce tecrübe etmiştik. problemi çözmüştük. bi göz atıverin
http://www.eproje.com/modules.php?na...ewtopic&t=2000
ta2ctp söylediğiniz şekilde kondansatör ve direnç ekledim.
mikrofonu söktüm ve girişteki 12 k lık direncide beraberinde söktüm ve girişe bir distorsiyonu çok çok düşük bir ses kaynağı bağladım (araya kondansatör ekleyerek PC min ses kartı çıkışını). alıcı katta ses duyuluyor fakat ses aynen zor çeken radyo istasyonları gibi cızırtılı. mesafeyle cızırtı değişmiyor. modülün çıkışına kulaklık bağladım ses oradada cızırtılı. bunun sebebi ne olabilir. benim modüller dijital olsaydı herhalde ses iletimi olmazdı ( ancak 0 ve 1 ler iletilirdi) başka bir problem var gibi.
ta2ctp Nickli Üyeden Alıntı
Kardeş çok güzel anlattın teşekkürler![]()
bu modüllerle görüntüde aktarılabilirmi.
teşekkürler
acaba bu modülden web cam ile usb girişi arasına koysak görüntü aktarır mı? veri hızı belki yetmeye bilir.
bu devre bizim bildiğimiz arx34 atx 34 modüllerle mi yapılıyor?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)