Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım.Bugun gördüm sitenizi bu işlere çok meraklıyım önceden ufak devreler yapmıştım..
arkadaşlar foruma baktım ama kafam karıştı çok devre var onun için buraya yazmaya karar verdim 500-600 metrelik bir alanda cok net ses verecek bir devre yapmak istiyorum daha önce yapmadım onun için kolay olursa cok iyi oluryardımcı olacak arkadaşlardan bi istediğim daha var mazeme listesinide yazarlarsa cok memlun olurum şimdiden sagolun...
o siteyede baktım arkadaşım ama bilgili kişilerden yapacağım basit bi devre istiyorum araştırdıkca ve yorumları okudukca kafam karışıyor onun için daha fazla araştırma yapmadan burayla ilgileneceğim![]()
devre %100 çalışıyor sonra çalıştıramadık demeyin.Bu devreden daha önce en az 7-8 tane yapmıştım,bir kısmını sattım,bir kısmını da eşe dosta bağışladım ve kısa süre önce yeniden yapma gereği duydum.Devreyi proteus 7.5 sp3 ile çizdim.
Daha önceki denemelerimde 2-2.5m uyduruk bir anten ve 9 volt dandik bir pil ile açık alanda yaklaşık 1300m yayın yaptım(google earth ile mesafeye bakabilirsin).Eğer iyi doğrultulmuş 12v bir güç kaynağı ve kaliteli bir anten kullanırsan ve devrendeki transistörü iyi seçersen (ben 2N2219 kullandım) tahminen yayının 2Km civarına ulaşabilir,ben bu devre ile 1300 metreye dediğim şartlarda ulaşmıştım,ayrıca devrenin ses yükselteç kısmı çok kaliteli,sesleri çok hassas bir şekilde alabiliyor,casusluk için de çok rahat kullanılabilir.
malzeme listesi falan deme,herşey üstünde yazıyo bozuşmayalım.
resimler;
![]()
Konu antivir-US tarafından (24.Aralık.2009 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
peki bu devre için en iyi transistörü hangisi olur onuda yazarsanız yarın mazemeleri alıp yapacağım
2N2219 gayet iyi sonuç verdi.eğer kısa mesafe istersen bc547 gibi düşük güçlü de kullanailirsin...
evet gercekten tebrikler bu konuda profahmet hocamizinda cok degerli paylasimlari var
teşekkür ederim.
zaten Türkiyede şema/baskı paylaşmanın fazla sakıncası yok,Türk insanı o kadar tembel o kadar rahat ki,ne öğrenme arzusu var insanlarda ne de bunun kaygısı.Baskı da versem bunu yapacak kişiler parmakla sayılabilecek kadar az memlekette,zaten baskı yapmayı bilen adam oturur uğraşırsa tasarım da yapar.Onun için içim de rahat.
kabul edelim hepimiz tembeliz...
ben bu devreyi yapmaya çalıştım yapamadım ya frekansını bulamadım bide bc183 yerine 547 kullandım ama gene nafile olmadıfrekansını nasıl bulucam yardım edermisinz ?
----------
enfhacksiyon@hotmail.com eklerseniz ordan konuşalım.
Ben vereyim arkadaşım hem baskı devre hem şemasını...
Umarım işine yarar ben çok iyi sonuç aldım...
Kolay gelsin..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)