teşekkürler arkadaşım.
acaba video in deki 4148 in yanındaki 1k pot ne işe yarıyor, birde t1 trafosunu birazdaha açıklayabilirmisiniz.
Konu profahmet tarafından (02.Eylül.2009 Saat 06:42 ) değiştirilmiştir.
teşekkürler arkadaşım.
acaba video in deki 4148 in yanındaki 1k pot ne işe yarıyor, birde t1 trafosunu birazdaha açıklayabilirmisiniz.
Ben açıklayayım![]()
1k trimpot, D1 dc restorasyon devresini müteakip video sinyali için genlik ayarıdır, T1 ise ses sinyalini taşıyıcı sinyale modüle etmek içindir, tek önemli özelliği 5.5MHz olmasıdır.
peki abi biz bu t1 i nasıl sararız yada nerden ne diye satın alırız. ve bunun mesafesi 100m dir sanırım bu mesafe arttırılabilirmi. birde hadi bunların hepsi bitti biz bunun alıcısını nasıl tasarlayacağız.
T1 i sarmaya uğraşmanı tavsiye etmem, karaköyde 5.5MHz ses bobini diye arayabilirsin, metal kılıf içerisinde siyah ya da yeşil nüveli oluyor, mesafe Q2 nin watı işe orantılı, alıcı ise herhangi bir VHF tunerli televizyon olabilir, C5 ile frekans ayarı yaparsın T1 i de sesi net duyacak şekilde ayarlarsın.
arkadaşlar. ben de buna benzer bir devre arıyorum. ama benim istediğim bir kameradan alınan bilginin kablosuz olarak bilgisayara aktarılması. bu konuda bana yardım edebilecekler var mı acaba. tşk.
cameranın çıkışı zaten videodur.
devrede gösterilen video in girişine video sinyalini audio in e ise audio sinyalini girersin.
alıcı olarak bir tv yada tv kartı olabilir ama tv kartı analog olması lazım (pc için)
dijital olanlar sadece dijital yayınlar için yani direk çanaktaki lnb ye bağlanılıyor...
| єхтяємє ѕσυη∂™ | נвℓ тєαм |
arkadaşlar bu devre calışıyormu
ve bana başka böyle ses ve ğörüntü gönderen devre lagzım yardım ederseniz sevinirim
arkadaşlar bu verici devrenin karşılığında alıcı bir devre nasıl yaparız.tv nin scart a girmerk için. rf den olmayacak
arkadaşlar ben bu devreyi yapmaya başladım 75ohm lik direnc ve ses trafosunu takmadım denedigim zaman devrey sizlere anlatırım bir de elinde ğüclü verici devresi olan varsa sevinirim
yıldızelektronik teşekkürler devre için
arkadaşlar şu var evinizde eskki kullanmaduğınız video veya vcd player var ise onların içindeki kibrit kutusu büyüklüğündeki.modülatör bu da aynı şey hani malzemesini vs bulamayan olursa saygılar sunarıım
Konu erdemefe tarafından (26.Aralık.2008 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim ekleme
Evet.
peki hocam bunun değerini nerden anlıyacağız ben evde malzemelerin arasından buldum birde bunun kılıfı içinde pini var onu şaseyemi vermek gerekiyor yoksa boşmu kalmalı
Sayın Arkadaşlar görulduğu gibi bu devrenin calışmaması için her hangi bir engel yok
fakat kafa kurcalayan bir kaç şey var burada bence ,ben derimki bunun alaıcısının olması gerekmezmi, birde buna her kamera takıla bilirmi USB veya KOAX gibi Çalışma frekansı ne olacakki alıcıyı ona göre ayarlayacagız ilginize teşekkurler bilgilendirmeniz içinde allah zihin açıklıgı versin...![]()
bu projenin yapılmış olanı varmıdır. denenmişmidir bu çok işimize yarayacak bir proje yapandan allah razı olsun. emeklerinize çok tşk ederim. yapılmış bir örneğin resmini verebilirmisiniz. birde anten olarak nasıl bir şey takılabilir.
arkadaşlar yukarda yazdıklarımı okumadınız sanırım...tekrar yazıyorum 5-12 bantlarında çalışır evinizde eski kullanmadığınız video veya vcd player var ise onların içindeki kibrit kutusu büyüklüğündeki.modülatör bu da aynı şey tani tv anten girişi ne taktığınız kablo ile vcd video dvd her ne ise arasındaki ses görüntü transferini sağlayan birim küçük tunere benzer genelde parlak metalden her yeri kapalıdır. veya geldik piyasaya akıllı kutu diye satılır.hani şu skart soketi olmayan tv lere skartlı bir cihaz bağlamak için ....
arkadaşlar buradaki camera girişine herhangi bir web cam baglasak olurmu benim bitirme ödevim rf ile hem ses hemde görüntü iletmek eger elinizde bununla ilgili başka devreler ve bilgiler varsa paylaşabilirmisiniz bide bu devreyi yapan varmı çalışıyomu
arkadaşlar tam benim aradım devre. bununla wepcam bilgisini rf ile pc ye nasıl aktarırız? anten çıkışını rf devresini data pinine baglasak alıcı rf devresinden alıp nasıl kullanabilirz? yardılarınız için teşekkürler
Bu devre analog sinyaller için, pc'de başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü pc kameraları dijital veri aktarıyor. Elinde ki analog sinyalle çalışan bir web cam ise o ayrı. ama piyasada daha ben görmedim. genel itibari ile usb kullanırlar
peki benim anlattigim gibi uygun devre var mı sende?
yok maalesef. kolay bir uygulama olmadığını düşünüyorum. usb haberleşmede bilgisayar çeşitli driverlar kullanıyor. Bu yönde bir haberleşmenin pic üzerinden olabileceğine şüphe ile bakıyorum. normalde bu tip dijital hobi uygulamalarında cmucam denen bir kamera kullandıklarını biliyorum. o da web camden oldukça pahalı ve görüntü kalitesi daha düşük. ama çok detay bilgi sahibi değilim. Elekronik Hobi isimli kitapta cmucam'li bir örnek vardı diye hatırlıyorum.
Belki video ve ses sinyallerini analog dijital çevirici ile sonrasında rf modüllerle ile transferi güzel bir uygulama olabilir. Bu uygulamada da analog mini güvenlik kameraları var onlar kullanılabilir. internette bir ara araştırdım ama dişe dokunur bir şey bulamadım. Aslında çok merak ettiğim bir konu. Eğer mümkün ise ev içerisinde ses-video transferinde kullanılılabilir. Çok keyifli bir çalışma olurdu.
ilgin için sagol. başka kameralarda cıkışlar usb degil nedenir ona bilmiyorum sarı beyaz kırmızı jaklar ile çıkş veriliyor tv ye flan drek baglananlar. bu kameralar bu devre için olurmu ?
Evet uygundur. O kameralar analog sistemde çalışıyor. Devre şemasına göre transferi yapan sistem mono olarak çalışmakta. Dolayısı ile stereo yayın alamazsın. kırmızı yada beyaz(sağ-sol) bunlardan birini kullanamaycaksın.
ses önemli degil sadece görüntü istiyorum. uzaktan kotrollu robot arac projesnde kullnacam. bilgiler için sagol.
bu devre için alıcı ne olacak? tv mi?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)