2km zannetmiyorum ama 100mt civarında rahatlıkla çalışabilir. benim kullandığım bir devre var alman opperman kitabında 100mt civarı çok güzel ve sorunsuz ses veriyor.
2km zannetmiyorum ama 100mt civarında rahatlıkla çalışabilir. benim kullandığım bir devre var alman opperman kitabında 100mt civarı çok güzel ve sorunsuz ses veriyor.
2km işi banada pek inandırıcı gelmedi.
paylaşımın için teşekkürler
arkadcaş lar bana kaktan kaska haberleşmek için devre lagzım yardım cı olurmusunuz ban aabu konuda
2 km bana biraz atamaca geldı ama yabanı sıteden aldım demıssın u yabancılar yapıyorda yanı bıraz ıncelemek lazım derım ben ama yapsak bıle kacak yayından dolayı hemen yakalarlar![]()
İkilemde kaldığınız noktalara açıklık getirelim ;
1-) 2N2218 transistörü ile rahatlıkla iyi bir RF devre ile 2Watt alabilirsiniz.
Bu da ideal koşullarda ve ideal bir antenle en az 2-3 KM yayın mesafesi demektir.(FM ve Optik görüş mesafesi için). Bu sınır,daha da aşılarak HF bandında (1,6 - 30MHz arası) bu transistör ile ülkeler arası propagasyona bile şahit olunmuştur.
2-) Bu arada , 2813 Sayılı yasayı okumanızı KESİNLİKLE öneririm.
3-) Arkadaşımızın da dediği gibi hakikaten "Birşey olmaz"....
Sadece Birkaç ŞEY birden olur ve başınız inanamayacağınız kadar ağrır.
Bkz: 2813 Sayılı Kanun.
3-) İlla da verici derseniz, o zaman Her sene Nisan ve Ekim aylarında yapılan Amatör Telsizcilik Sınavlarına katılıp paşa paşa belgenizi alacaksınız , gururla telsizinizi belinize takıp propagasyona katılacaksınız.
Bkz : www.antrak.org.tr
Hepinize en derin Saygılarımla...
ta2ctp
arkadaşlar bana 5km çalışan rf verici alıcı lazım 2 fonksiyon olursa çok iyi olur n olur yardım edin acil.
ben 11. sınıf öğrencisiyim dinleme devresi yapmaya çalışıyorum ama
ABİ başımız ağrımadan nasıl çeşit fm verici alıcı yapabilirim
illa 2 km olması gerekmiyor orta çapta mesafeli için devre arıyorum
birde bu şekilde yanlışlıkla Ticari amaçla büyük bir alanda yayın yapan radyo istasyonlarının frekanslarına girebilir galiba bunu engelleyebilirmiyim
ta2ctp tb6csw
cevabınızı bekliyorum.saygılarımla
bu devreyi değil ama başka bir devreyi yaptım,sadece bu transistörü ekledim değişiklik olarak ve 9volt pil ve dandik bir antenle(yaklaşık 1.5 metre telden yapılmış bir anten)açık alanda 1600 metreye kadar ulaşabildim.Ölçtün mü derseniz evet ölçtüm,ben ısparta da çevre yolunda 7.katta oturuyorum ve evimizden çevre yolunun bitimi tam 1600 metre(daha önce arabayla ölçmüştük)
9volt pil değilde(zaten 9volt pilin verebileceği akımın yeterli olabileceğini sanmıyorum) 12 volt iyi doğrultulmuş bir güç kaynağı ve iyi bir antenle 2KM yi geçmek hiç te tesadüf sayılmaz...
ben bu devredeki transistörün kullanıldığı bir kit almıştım. devre çok güzel. tam olarak ölçmedim ama baya bir etki alanı var. şeması burada devrede preanfi olarak LM741 opampı ile yapılmış bir devre kullanılıyor. ayrıca bobinde yoktrimer kondansatörü eğer piyasada bulamazsanız eski tv devrelerinden çıkıyor. ama frekans ayarını mutlaka metal olamayan bir tornavida veya başka bir şey ile ayarlayın. pcb çizip yakında eklerim.
![]()
2w süper fm vericinin pcb si var mı?
arkadaşlar mikro dersinden kalacam bana 12 kanallı radyo frekanlı uzaktan kumanda devresi lazım ilgileriniz için şimdiden teşekkurler
lütfen arama yapalım forumda tam istediğin gibi picle yapılmış 12 kanallı rf alıcı devresi mevcut
http://www.elektrobilim.org/forum/sh...ighlight=kanal
slm merhanba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum ban yardımcı olabilirsiniz umuduyla anten hesapları ve anten yapımı ile ilgili ugraşan arkadaşlar bana ayrdım ederse sevinirim bana msn imden ulaşın lütfen djsinantemizoz@hotmail.com sağolun
![]()

arkadaşlar ben proteusta pek iyi değilim yaş 45 yeni öğrendim ancak bu kadar çizebildim SÜPER VERİCİ fm devresi ama bunu çalıştıramıyorum PCB isteyen arkadaşlara yardımcı olur umarım çizim ve smlasyonda hata yok ama herhalde sonlandırmayı iyi yapamadım devredeki iki adet tr ve 68 ohmlar ısınıyor ama alıcı cihazda tık yok yalnızca bu 2 n 2218 ben bulamadım 2 n 2219 a buldum onu kullandım ben devrede köprüleme yapamadım az dikkatli olursanız c 10 bacağının geldiği yerde dört adet kalın bağlantı pin yeri var oralar biribrilerine köprülenecek birde ben aa119 kullandım varikapın - si ile l 1 bobinine besleme + verilecek düzeltip yayınlayacak arkadaşlara kolay gelsin hem eksiklerimide görme imkanım olur saygılar sunarım.
not= mikrofon yerine ben sistem içinde bulamadığım için buzzer olarak ekledim
ARKDAŞLAR O 2 KM FM VERİCİ BENDEDE VAR gayet güzel ama ordaki devre şemasında hatalar var yapacak olanlar kontrol ederek yapsın ben baktım pcb ile karşılaştırdım bir birine uymuyo yapacak olanlara başarılar pcb sini çizmiş tim kayboldu ama yine çizcem paylaşırım
elinde devre olan varsa pcb yi arkalı önlü tarayıp buraya koysunlar.
ben yarım saatte pcb çizerim.

Devreyi çalıştıramadım ? Çalıştırabilen varmı? Devrede Bobin yok deniliyor ama şemada var gözüküyor?
R4-R11-R10-R6 Eksiye bağlanırken tek tek mi bağlı yoksa birbirine bağlı olarak mı eksiye bağlı?
Konu harti212 tarafından (11.Aralık.2011 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.
harti212 büyük ihitmal o bobin plaket üstündedir.Dirençler ise iki bağlantı arasında bir fark yok
arkadaşlara önerim bu fm vericilere uzaklık yönünden fazla güvenmesinler şu ortamda birçok elektronik cihazın bulunduğu zamnda mesafeleri bc 108.2n 2219-2218-gibi transistörlerle yapılmış fm vericiler 400 600 mt mesafeyi zor gider
----------
gösterdiğin dirençler birbirine bağlayıpta eksiye bağlayabilirsin
----------
bobin yerine telde çekebilirsin
tarayıcım olsaydı eklerdim. devreyi omni dipol anten ile test ettim yaklaşık 1 km çapında yayın yapıyor.
yukarıdakı devre çalışmadı beyler yardım edebilecek olan varmıı) ayne devreyi proteust çzip yaptım baskı devresini anten falan tmm ama???

Devreyi çalıştıran üstadlarımızdan yardım istiyorum devrenin baskısını buraya yüklermisiniz bizde bu sayede devreyi daha doğru bir şekilde yaparak çalıştırabiliriz, Lütfen yardım.
Ayrıa bu devrenin aynısının farklı çizilmiş halini buldum hangisi doğru ?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)