kardes bu devre hakkında bıraz bılgı verır mısın rf de yenıyım de tanımak anlamak ıstırum rf yı
tesekkur ederım sımdıden
ve allah tuttugumuz orucları kabul etsın
slm arkadaşlar
Devre 3V ile çalışıyor ama siz bunu da değiştirebilirsiniz, RF Kısmı 9-12V besleyip daha uzun haberleşme mesafeleri elde edebilirsiniz.
Şemada L3 olarak görülen Anten direkt PCB ye çiziliyor. Anteni çizerken kullanılması gereken yol genişliği 1.7mm ve antenin toplam uzunluğu ise 50mm olmalıdır. Benim gibi burada gösterilen antenden farklı bir anteni PCB’ye çizerseniz malzeme değerleri ile oynamak zorunda kalabilirsiniz.Değerini değiştireceğiniz malzeme muhtemelen L1 olacaktır.
Devreyi 315 Mhz Frekansında çalıştırmak için yapılması gereken malzeme değişiklikleri aşağıda gösterilmiştir.
C5: 3.9 pF
C6: 22 pF
C7: 2.7 pF
C8: 5.6 pF
L1: 56 nH
L2: 1 μH
SAW: 315 MHZ SAW
Sadece test için bu devreyi kuracaksanız tek yüzlü bir PCB ile halledebilirsiniz. Yok ben bundan iyi performans aldım ben bunu pro hale getireceğim diyorsanız PCB yi çift yüzlü dizayn edin. Analog ve dijital kısımları ayırın ve malzeme olarak 1mm FR4 PCB kullanın
Devre çalışma frekansı olarak 433.92 Mhz’e ayarlıdır. Bazı malzemeler değiştirilerekfarklı çalışma frekansı elde eidilebilir. Tabi SAW Resonator elemanı da o frekansa göre olmalı
Devrede EPCOS SAW Resonator kullanmak zorunda değilsiniz. Aynı frekansta çalışan piyasadan temin edebileceğiniz başka bir SAW da kullanabilirsiniz.
Konu mustafa imurge tarafından (22.Ağustos.2010 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir.

kardes bu devre hakkında bıraz bılgı verır mısın rf de yenıyım de tanımak anlamak ıstırum rf yı
tesekkur ederım sımdıden
ve allah tuttugumuz orucları kabul etsın
bu devre alıntıdır 3**volt sitesinden aldım

nasıl calısır falan mantıgını bılıyo musun
merhaba
16f84 ile 6 kanal alıcı verici

tesekkur ederım kardesım sagolasın
caner kardeşim kusura bakma soruna cevap veremedim bilgim yok o yüzden

kardesım sen cevap vermeyı dusundun bır seyler yaptın ya benım ıcın cevap vermıs kadar oldun allah razı olsun kardesım ıyı calısmalar
devreyi yapacak olan arkadaşlar baskı devreyi kendileri çizsin buradaki pcb smd malzemeye göre çizilmiş sanırım.
sanada caner kardeş
arkadaşlar çalışması kısaca şöyle.. 433 mhz sinyalimiz var. bu testere dişi şeklinde . biz bunu transistör yardımı ile istedigimiz şekilde modüle ediyoruz. ve bu module edilmiş sinyali rf olarak ortama bırakıyoruz. bu sinyali alıcı algılıyor .
modüle etmekte şöyle düşünün. bi ışık kaynagınız var. bu şebeke gerilimi olan 50 hz de calışıyor. biz bunu elimizle mors alfabesine göre aç kapa yaparsak uzaktaki adam mors alfabesini anlar. ama aslında frekans 50 hz üzerinden modüllenmiş ışıktır.
bizim burada ışıgımız 433 mhz ve biz pic ile diyelim seri olarak 10101111 yolluyoruz. 3200baud hızında. bu 433 mhzliksürekli sinyal 3200 baud luk sinyal ile şekillendirilmiş oluyor. 433 mhz bu 3200 baudluk sinyali taşıyor. tıpkı ışıgın sizin mors alfabesini taşıdıgı gibi.![]()
mustafa kardeşim öncelikle slm 320volt ve çeşitli sitelerden bol bol alıntı yapıyorsun ve sitede paylaşıma sunuyorsun açıklama istendiğinde ise cevap veremiyorsun... sana sormak istediğim bu paylaşımları sadece paylaşmış olarak mesaj sayını attırmak için mi yapıyorsun yoksa farklı bir amacın varda bizmi bilmiyoruz açıklarsan sevinirim...
abi acayip fesat bi tutum![]()

mert53 teknık ogretmen kardesım mesajlar cok olursa ne oluyo ben daha yenıyım de elektrobılım de bunun amacı ne acıklersan sevınırım tesekkur ederımn
Konu açılalı 1 hafta olmuş ama farketmez bu tür devreler her zaman lazım olabilir. Bu frekansta ben hazır rf kit kullanmayacağım kendim yapacağım diyenlere yardımcı olabilirim.Gerek alıcı gerek vericisinde...
Gelelim Çalışmasına :
Devremiz 2 kattan oluşmakta birincisi kodlayıcı ikincisi osilatördür. MC145026 kodlayıcısı motorola firmasının ürettiği bu kodlayıcı yaklaşık 2khz lik bir sinyal üzerine seri olarak bindirilen 5+1 bitlik sayısal kelimeden oluşur.
Kodlayıcı girişlerin sayısı 9 dur.Bunun 5 üç konumlu , 4 ü iki konumludur.Konumdan kasıt + , - , boşta olma durumudur.Hem vericisinde hemde alıcısında (MC145028,MC145027) girişler böyledir.
Osilatör katı saw rezonatörlüdür.Piyasa bulunma ihtimali düşüktür.Bizzat kullandığım şemayı veriyorum.Bobin karta çizilecek.4 kanal diyotlu kanal seçmeli 433Mhz verici.
mustafa imurge senin verdiğin 433MHz nin alıcısı yokmu kardeş![]()
Allah hepimize mühendis olmayı nasib etsin
By : Seyit Ali Yiğit
alıcısı yok ama bir radyo ile dinleme yapılabilir.
arkadaşlar encoder ve decoder entegreleri kullanılarak çalışan bir çift devreye ihtiyacım var. yardımcı olacak arkadaşa makul bir ücret verebilirim. özel mesajınızı bekliyorum halid661@hotmail.com
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)