Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart wireless mouse vericisi bozuldu.nedeni için fikirleriniz

mousenin scroll tusu arızalandı.(solidworkste parcayı dondurmek ıcın kullanılan tus).bir yere takılıyordu bu tus.bende icini acıyım duzeltiyim dedim.onu duzelttim.ancak suanda alıcıyı algılamıyor mouse.cok dikkat ettim tornavida devrede bir yere değmesin diye değmedide zaten.ancak elim değdi.başka hiçbir işlem yapmadım.sadece scroll topunu yerine oturtum.ama simdi alıcıyı bulmuyor mouse.sizce sebebi nedir.
    set halinde microsoftun mousu.biliyorum piyasada cok guzel 10-12 liraya wireless mouse var ancak bununla uğraşıyım diyorum.elektronik bilgim çok çok az.yardımlarınızı bekliyorum.nasıl tamir edilir acaba...

nurim
    misafir

Standart Cevap: wireless mouse vericisi bozuldu.nedeni için fikirleriniz

Alıntı isanev Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mousenin scroll tusu arızalandı.(solidworkste parcayı dondurmek ıcın kullanılan tus).bir yere takılıyordu bu tus.bende icini acıyım duzeltiyim dedim.onu duzelttim.ancak suanda alıcıyı algılamıyor mouse.cok dikkat ettim tornavida devrede bir yere değmesin diye değmedide zaten.ancak elim değdi.başka hiçbir işlem yapmadım.sadece scroll topunu yerine oturtum.ama simdi alıcıyı bulmuyor mouse.sizce sebebi nedir.
    set halinde microsoftun mousu.biliyorum piyasada cok guzel 10-12 liraya wireless mouse var ancak bununla uğraşıyım diyorum.elektronik bilgim çok çok az.yardımlarınızı bekliyorum.nasıl tamir edilir acaba...
    Alıcı verici arasında bir hata varsa...
    1-İki kanaldan haberleşme yapılıyorsa (a ve b ) veya (1 ve 2)...vb. Alıcı ve vericinin aynı kanalda olması gerekir.Her ikiside a-a, 1-1..vb.
    2-Beslemede sorun varmı? Enerjiler tamammı?
    3-Anlattığın kadar müdahale yaptıysan, scroll düğmesini yerine oturttuğunda, montaj esnasında her hamgi bir tuş basılı kalmış olabilir mi?

Kolay gelsin
    nurim

forum üyesi

beslemede sorun yok.pillleri tam şarj ettim taktım.hatta sıfır pil ile denedim kaç kere.
    tuş takılı kalma olayı hiç yok.belki swithc içinden arızalanmış olabilir ama çok düşük ihtimal.
    kanal olayını nasıl bulabilirim onu tam anlayamadım.sistem klavye+mouse set halinde.alıcı klavyeyi tanıyor.sorunsuz hertuşu çalışıyor.ancak mouse u tanımıyor.alıcının içi hiç acılmadı.büyük ihtimalle onda bir sorun yok.zaten klavyeyi de sorunsuz tanıyor.mousenin vericisinde sorun var.
    bu devrelerde frekans ayarı yapılmıyor mu.nasıl tekrar tanıtacağım bunu vericiye???

----------

ya büyük ihtimalle elim bir yere değipte frekans ayarı bozuldu.siz ustalar anlarsınız.şundan eminim.bu tarz bir devre hassas olur dedim ve scrool u yaparken tornavida bir yere değmesin diye dikkatli oldum .ve kesinlikle eminim ki değmedi.ancak parçayı tutarken ister istemez elim devrede bir yerlere temas etti.pil takılıyken mi scrool u yaptım hiç hatırlamıyorum.ama takılıyken yapmam.bunu akıl edip pili çıkarmışımdır herhalde.
    yani uzun lafın kısası arıza elimden çıktı.nereye dokunupta frekans ayarlarını değiştirebilirim acaba.

forum üyesi

alıcı üzerinde iki düğme vardır bu düğmeler klavye ve mouse'un çalışma frekansını ayarlar. Klavyede ve mouse üzerinde de bu anahtar vardır. Klavyede bu anahtar nerde ise mouse üzerinde tersinde olmalı. Anahtar üzerinde ki bilgiler klavye ile aynı olmalı. kontrol edin bir daha.

nurim
    misafir

...kanal olayını nasıl bulabilirim onu tam anlayamadım.....bu devrelerde frekans ayarı yapılmıyor mu.nasıl tekrar tanıtacağım bunu vericiye....ya büyük ihtimalle elim bir yere değipte frekans ayarı bozuldu..nereye dokunupta frekans ayarlarını değiştirebilirim acaba.
    Tamda anlatmak istediğim buydu. Yani frekans (kanal) ayar swici varsa o kaymış (konum değiştirmiş) olabilir, diye anlatmak istemiştim.
    Kolay gelsin
    nurim

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

mouse ve usb alıcının üstünde ufak birer siviç vardır ikisine aynı anda bir kaç saniye bas cihazlar birbiriyle eşleşsin sonra dene

forum üyesi

ya ben elektronik bilgim az dedim sizde beni iyicene cahil yaptınız.bende makine mühendisiyim.
    switch ler ile eşleştirmeyi yaptım tabikide.olmadığı için arızalandı diyorum.fotoğraftada görüldüğü gibi mouse un ne içinde nede dışında bir ayar düğmesi var.sistemde sadece alıcıda klavyede ve mousede birer tane eşleştirme için switch var.yani bir ayar yapılacak hiçbir kontrol yok.
    nurim resime bir bakarsan L4 ve L5 birer bobin herhalde.bunlar sanırım omik direnç(nasıl yazılıyor) sağlayıp akımı değiştirerek frekans tutturmak için kullanılıyor.işte burada ben cahilim.acaba bu L4 L5 yerine ayarlı direnç taksam frekans ayarını yapabilirmiyim.

nurim
    misafir

...burada ben cahilim.acaba bu L4 L5 yerine ayarlı direnç taksam frekans ayarını yapabilirmiyim.
    Hayır, yapamazsın.

Kolay gelsin
    nurim

forum üyesi

yok mu yardım edebilien.

TABELA PANEL AYDINLATMA
    Nereden
    MALATYA

bilgisayara giren usb soketin lehimimlerini kontrol et-alıcı kısım- belki kopukluk vardır-bilgisayara taktıgında aygıtı tanımıyorsa lehimler kopmuş olabilir
    Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)

forum üyesi

orayı hiç ellemedim.mühtemelen elimle resimdeki devrede bir yere dokunduğum için oldu.muhtemelen değil kesinlikle.o devreye metal hiç bir şey değmedi.mouse düşmedi.alıcı hiç ellenmedi.
    bu resimdeki U2 ve U3 elemanlarının isimleri neler ki.hani diğerlerini tanımla sınırlı olsada biliyorum.bunlara ne deniyor.

super Moderator
    Nereden
    MeRSiN

muhtemelen onarım yaparken bilmeden bobinlere dokunup frekans ı kaydırdın yada bozdun... çok hassastır onlar dikkat etmek gerekir.
    | єхтяємє ѕσυη∂™ | נвℓ тєαм |

forum üyesi

bende onlardan şüphelendim.peki ne yapmak lazım.bobinleri söküp tekrar mı lehimliyim.

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

iki plaket arasındaki bağlantı pinlerini tekrar lehimle. tamir ederken sökülmüş olabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)