Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Angry Halkı Böyle Kandırıyorlar

arkadaşlar nette dolaşırken bu for-x marka subwooferi gördüm aklıma sunnynin subwooferi geldi karşılaştırma yaptım aynısı. ben bu olayı başka ürünlerde de görmüştüm. türkiyedeki italatçı firma bir marka uyduruyor örnet sunny for-x jamesson simbo diye çindeki farikaya diyorki bana yaptığın ürünün üzerine şu markayı yaz şu kadar yolla diyor. onlarda yolluyor. yani ordata marka diye birşey yok sadece kağıt üzerinde tabela markası oluyor. aynı olayı arçelik ve beko marka uydu alıcısında görmüştüm aynısı birinin üzerinde arçelik diğerininse beko yazıyordu. içini açtığım zamanda plakette tayvan yazıyordu. arkadaşlar bu markaların hepsi göstermelik.

işte size bir tane daha

biri siyah biri beyaz. ama aynı fabrika çıkışlı. biri pilippo diğeri for-x

Bunlarda kareler. biri for-x diğeri harward fakat hiç bir fark yok aynı fabrika çıkışlı.

cedance ve osawa ama yine bire bir aynı. üzerindeki yazı farklı sadece.

ve anlıyoruzki ortada bu kadar marka olmasına rağmen hepsi aynı fabrikada yapılıyor.
    Konu isa_olcer tarafından (31.Temmuz.2009 Saat 20:30 ) değiştirilmiştir.

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart Cevap: Halkı Böyle Kandırıyorlar

senin anlaşılan piyasa kültüründen uzak olduğun belli... öncelikle arçelik beko koç holding kuruluşudur... tüm ürünleri birebir aynıdır bir kaç ürün dışında seri imalat olduklarından sadece isimdeğişikliği ile piyasaya sürülüyolar buda farklı firmalarmış gibi kanul görerek rekabet ortamında pazar oluşturmak amacıdır... yani tek elden tüm işlerin yürütülmesini önlemek amaçlı... sıra o sublara geldiğinde ise çindeki seri imalat firmalarına kim hangi isimle başvurursa vursun istediği markayı yazdırmada özgürdür... sen ister sunny, ister for-x olsun 2 side çok iii olduğu söylenemez ama farklı markalara kıyasla... otomobil piyasasında da durum böyledir... peugeot-citroen-opel-renoult v.b. firmaların ticari bir çok aracı piyasada bulunmaktadır... bu milleti kandırmak değil beğenilen ürünlerin çeşitli tüketici gruplarına ve marka severlere hitap etmesinden kaynaklanır...

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Öyle dostum piyasada bir çok isim yapmş firma halka sunduğu çoğu ürünleri arkaplanda çinde fason şirketlere yaptırıyor. Arçelik'in bir tek yazarkasası yok geri kalan bütün ürünleri beko ile birebir aynı beko arçelik keysmart casper vestel regal felan hepsi çinde hannstar isimli bir notebook üretici firmaya veya baska bir firmaya notebookları barebone olarak ürettirip bu firmalardan çok cüzi fiyatlara alıp burada markasını koyarak satarlar örneklemek gerekirse zamanında arçelik bekonun 250 liraya sattığı 520 model receiverlar çinden 20 dolara alınıyordu. yani büyük karlar dönüyordu ortalıkta son olarak casper'in çıkardığı 10 inc minibook notebooklar msi firması tarafından üretiliyor yani caper sadece notebooku alıp içindeki hddyi yükseltmiş satıyor diğer bütün özellikler aynı ve daha bir sürü örnekler verilebilir.Uzun lafın kısası piyasada böyle bir çok işler dönüyor

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

arçelik ve bekonun koçun olduğundan haberim var. halkı kandırıyorlar demek istediğim. olmayan markayı varmış gibi gösteriyorlar. her ne olursa olsun bu işin adı halkı kandırmaktır.millet piyasada çeşit var sanıyor ama hepsi aynı fabrika çıkışlı bu yasal değil ama oluyor işte.

forum üyesi

isa_ölçer sen bayağı bi geride kalmışsın. simdiki tvlerin hangisi çinde üretilmiyo sölermisin bana(tüplü tvler) hepsinin tüpü çin. 2-3 sene anca gidiyolar. garanti süresi veriyolar 2 yıl ama o kadar gitse bile şükretmek lazım. yada aselsan diyeyim. türkiyede telsiz diyince akla gelen isim nerde üretim yapıyor sence-tayvan. daha neler neler ama adamların suçu yok. aselsanın burda yaptıgı cihaz 2000$ iken motorolanın aynı özellikli cihazı 500$ civarındaydı doğal olarak kimse almıyordu. aradaki kalite farkınıda düşünen yoktu.

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

tamam orası öylede aynı modeli ellei farklı marka üretiyor güya lafta markalar

forum üyesi
    Nereden
    antalya

Alıntı tmsh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isa_ölçer sen bayağı bi geride kalmışsın. simdiki tvlerin hangisi çinde üretilmiyo sölermisin bana(tüplü tvler) hepsinin tüpü çin. 2-3 sene anca gidiyolar. garanti süresi veriyolar 2 yıl ama o kadar gitse bile şükretmek lazım. yada aselsan diyeyim. türkiyede telsiz diyince akla gelen isim nerde üretim yapıyor sence-tayvan. daha neler neler ama adamların suçu yok. aselsanın burda yaptıgı cihaz 2000$ iken motorolanın aynı özellikli cihazı 500$ civarındaydı doğal olarak kimse almıyordu. aradaki kalite farkınıda düşünen yoktu.
    vestel tüplü tv lerin bazı modellerini keni bünyesinde üretiyor arçelik beko gurubu da bazı marka model olarak türkiyede üretime devam ediyor.ayrıca her çin malı kötü diye bir olay yok hp nin bazı model yazıcılarıda çinde üretiliyor microsoftun klavye mouse vs leri de çinde üretiliyor marka ve model olarak bazı şeyleri karıştırmış gibi görünüyorsunuz isa kardeşim sana gelince aynı hoparlörü isaölçer adı ile ürettirsen iyi bir piyasa ve kalite yakalasan aranan markalardan olsan bende desem ki ya dandik bu isaölçer markası yaramaz dolandırıcı desem yakışık alırmı almaz...bahsi geçen kurumlar sonuçta ticari markalardır isteyen alır isteyen almaz ne demişler ucuz etin yahnisi yavan olur bakın örnek çin malı tv ler var 37 ekran 99 tl ye 1500 taksit
    bakın sony var 37 ekran çin üretimi 400 tl ee ne olacak şimdi 400 kaat verip sony mi alacaz..yoksa 99 kaat verip aha gitti gidiyo mu diyecez..kararı son kullanıcı alıcı verecek yani kimse o malı zorla silah zoru ile satmıyor 1 milyoncular vardı mesela yaw ne olacak 1 milyona ne veriyolar gibi bi mantıkla 1 kamyon ıvır zıvır alan oldu ne oldu senin beğenmediğin 1 milyonla bu milyonu üst üste koyunca nerdeyse 1 ülkenin ekonomisi kurtuldu.aselsan taivanda üretim yapıyor diyen arkadaş...profesyonel ürünler değil taiwanda yapılan ürünler. dikkat.....
    bahsettiğiniz telsizer stratejik öneme sahip ürünlerdir.yurt dışında üretimi söz konusu değildir bu tür konularda birim maliyeti 10 000 usd de olsa dışarı hiç bir şekilde sızma vs olmayacağı gibi aselsan gibi bir kuruluş bu ürünü dışarı yaptırmaz dediğim gibi stratejik önem konusu sizde araştırabilirsiniz... eğer kesin bir bilginiz varsa model no vs verin araştıralım aselsan telsizlerde. radyo amatörü olduğum için bu konuda aselsanı falan karıştırmayalım.yurt dışı üretimi olan aselsan cobra pmr lisanssız haberleşme ürünleri vs hariç.....isa kardeş sende radyo amatörüsün kullandığın yüksek frekans cihazların menşei japon yada amerikan olmasına rağmen dikkat edersen üretimi çin olabiliyor...bu da demek değil ki her çin malı kötü tü kaka değil her çin malıda eve sokulur değil... arkadşlar lütfen....saygı ve sevgilerimi sunarım...

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

çin malı kötü demedim. sadece burada üretilmiyor demek istedim. gören vatandaşlarda vaybe türkiye elektronikde ne kadar ilerlemiş vestel lcd plasma tv yapıyor diyor. vestel italat ihtacat AŞ elektronik değil

forum üyesi
    Nereden
    antalya

Tamam agam diyen gitti nasıl derseniz öyle olsun...siz bilirsiniz
    http://www.vestel.com.tr/Dev/Vsg/VestelElektronik.htm ilgisni çeken varsa bi okusun ilave şunada bakıverin (www.bekoelektronik.com.tr)tıklayınca otomatik olarak http://www.grundigelektronik.com.tr/927.aspx ) çıkacaktır
    http://www.grundigelektronik.com.tr/1031.aspx burda yazılanlarıda bi okuyalım
    (Hisselerin satın alım sürecini takiben, 09.04.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketimizin Beko Elektronik A.Ş. olan ismi Grundig Elektronik A.Ş olarak değişmiştir. Grundig Elektronik A.Ş. olarak bundan sonra da sizlere yüksek kaliteli, rekabetçi ve yenilikçi ürünlerimizi sunmaya devam edeceğiz.Saygılarımla,
    Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk Grundig Elektronik A.Ş. Genel Müdür)
    gelelim bizim aselsana http://www.aselsan.com.tr/icerik.asp..._id=12&lang=tr
    buyrun ne diyolar (dikkat ederseniz lisansız pmr telsizler ıvır zıvırdan bahsetmiyo burada üretiyoruzda demiyor) mesela PRC-9651 modelini google aratırın ne diyor
    onu bırakın piyasada adam bildiğimiz 16f84e yaptığı ticari ürün yazılımının asm sini vermezken.
    bende inatla şunu demiyorum herşeyi biz burda türkiyede yapıyoruz demiyorum ama o kadarda basit değil yani olayaz çok bizdede var kafası çalışan elektronikçi olsun tasarımcı olsun vs olsun ha dahada olmadı örnek kurtuluş savaşı bakınız neler yaptık.
    neden yapmayalım.lütfen yazılanları yanlış anlamayın..
    isa kardeş ticari alanda illaki konusu yazacak kuralı varsa bilmiyorum mesela şu magnum marka dondurma varya onda da üretici olarak magnum dondurma üretim vs a.ş. yazmıyo ünilerver yazıyo şimdi bu firma demek değilki omo üretemez fabrikasını bölümlerini ayırır üretir omo deterjan üretim a.ş.yerine ünilever üretim a.ş. yazınca
    olmuyomu yani.....ya isa kardeşim sana biraz takılayım dedim nazımız geçer diye yaa hemen kızma kardeşim.hem banane kim nerde ne üretirse üretsin benim üretecek durumum yok yukarıdakileri olsa olsa tüketici olur bizden...bari bilinçli tüketici olabilsek kardeşim saygı selam 73 s tb4ba.

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

bi kere siz benim bu konuyu açmamdaki amacımı anlamamışsıznız. ben diyorumki millet görsün harward daha iyi jamesson daha kötü demesinler hepsinin bir birinin aynı. sadece üzerindeki etiket değişik. bak sinbo diye bi marka var güya afedersiniz kıl alma makinasıldan su soğutma makinasına ütüden fırına varana kadar envai çeşit ürünü var. adam bir şirket açıyor 4 koltuk bir masa ismini ne koyalım ne koyalım diye düşünüyorlar kamosonic olsun diyorlar. sonrada bakıyorlar çinde hangi fabrika ne yapıyor sipariş veriyorlar üzerine kamosonic yazın 1000 tane gönderin hepsi fasa fiso. gelelim zurnanın zırt dediği yere. bunlar malüm arada bir bozuluyor servise götürüyor vatandaş. hiç bir yedek parça yok. kırılan kapağı uhu ile yapıştırmalar mp3 çaların kapağına bakır tel takmalar. falan filan bi çok uyduruk tamir yapıyorlar. stajımı philips ve premier in yetkili servisliğini yapan bir yerde tamamlamıştım. içerisi premier vcd ile dolmuştu hepside yedek parça bekliyor ama gelmeyeceği kesin bu durumlara düşmayin diye açtım bu konuyu

forum üyesi
    Nereden
    antalya

e aga biz nededik konu nerelere gitti yukarda bahsi geçen kurumlar sonuçta ticari markalardır isteyen alır isteyen almaz ne demişler ucuz etin yahnisi yavan olur bakın örnek çin malı tv ler var 37 ekran 99 tl ye 1500 taksit
    bakın sony var 37 ekran mesela çin üretimi diyelim 400 tl ee ne olacak şimdi 400 kaat verip sony mi alacaz..yoksa 99 kaat verip aha gitti gidiyo canı ucunda 2 sene garantili sonra atarız soni veya başka kaliteli bişey almayalımmı diyecez..kararı son kullanıcı alıcı verecek yani kimse o malı zorla silah zoru ile satmıyo aga o değilde yakında ucuz çin malı ekmek çıkıyomu oleyyyyy ya banane isteyen istediğini alsın herkezin aklı var fikri var yani görüntü herşey değildir azıcık şöyle cıngıllı bilmemneli oldumu aha bu iyidir bak alak demeyecekler o zaman kicker rabson jbl pioneer alpine devam aga.vs kalite markalara
    konuyu birazdaha değiştireyim...
    (bu ara bizim evin oralarda takılmayın arkadaşlar kızıyorum bi gün bi sakatlık olmasın
    ALLAH korusun o ne öyle cıstak cıstak bum pıs bum pıs adama bak adam adam değilki (müzik kültürü yok kafadan 1 saygı yok 2 terbiye yok 3 yeter.....arabaya bak tesisata bak tesisatı satsan altındaki arabadan fazla eder arabaya baksan motor bitik yürüyen aksam emanet ayakta zor duruyo depo da benzin yok kırmızı yanıyodur cebinde benim hesap ekmek parası yoktur amortisörler kesik arabanın eksozu açık hörrrnnn bop bop ediyo arabanın hertarafı gece kulübü gibi abuk subuk nerde ışık çıkaran bi şey varsa takılmış renk uyumu falan yok yani arka lastikler kabak ötesi (araba yanlarken - kavşakta el freni çekerken veya kalkarken lastikler yola tutunmasın daha çok gürültü çıkarsın gacırdasın hem yeni alacanda ne olacak o yolu tutuyo aga onun yerine bi kare bas apörle (hoparlör) alırız...ha şimdi bu sayın arkadaşlarımıza akustik ne demek düzgün müzik ne demek diye sorsak heralde abi sub bas şöle 5 tane atacan arkaya bide tweeter mümkünse 20-30 tane bide mid takımı cart curt marka 5 bin watt anfi (e üstünde öyle yazıyomuş) neyle besliyon aga bunu kapasitör var aga (haaaaaa kapasitör olunca demek 5 bin watt anfi bağlanabiliyo) akü sorma zaten taş çatlasın 60 ah yedek varmı yok) 5000 wat bölü 12 volt 416.6 amper saat eder bu ara açcen aga bunları sonuna kadar al sana müzik.... al sana akustik alsana müzik...zaten soranda kabahat.şimdi bu adam kırmızı ışıkta yanında durur ses zaten sonuna kadar açık her yer zangırdıyo bide artis artis bakar ağzında cakgıdı cakgıdı sakız bu arkadaşa dönüp ne var gibilerinden bakarsın bi aslında sesi kıs evladım demek bu.. arkadaş ta vay be herkes benim tesisata hasta oldu nasılda bakıyolar be havasındadır.bu ara zavallı arabanın gaz pedalına sonuna kadar basar hörrrrrn hööörrrrrrrrrrrrn kontak açılır kapanır pat pat caaaaaaaat eksoz patlatılır...(lan bu ışıkta yanmadı getti be kurtulsak şu adamdan) arkasından taş atıp kovalasan aga bası fazla açmışız arka cam patladı beeee der...ortalıkta ee o zaman bu arkadaşı alacan araçtan indirip asfalta monte edecen döşeme halısı paspas niyetine mümkünse bi daha ordan çıkmayacak ki hem kendine hem çevreye hemde annesi ve diğer aile üyeleri hakkında arkasından yorum yapılmasın.ha tesisat kullanmayalımmı rica ederim elbette kullanalım ama caddeden sokaktan geçerken öyle 1 viteste gece yarısı ne bilem sabahın köründe vaktin önemi yokta boyna tur atıp yayın yapmak...hoş değil yani cadde üstünde hastanemi var okulmu var kreş mi var vs vs veya adam yorulmuş oturmuş balkona benim hesap bi çay içecek (bardak hoplamaktan yerinde durmuyoki adamın ciğeri sallanıyo) elbette setimiz olsun elbette müzik dinliyelim ama yukarda olduğu şekilde değil.benim kabaca demek istediğim bu
    yaşlısı hastası çocuğu ne bileyim işte kuşu kurdu rahatsız edip ne zevk alırlar onu bilmem... varsa yanlışımız buyrun arkadaşlar kusura bakmayın...sakın zevklerle renkler tartışılmaz demeyin renk ve zevk kişinin kendi beğendiği ve üçüncü şahıslara zarar vermeden rahatsız etmeden yaptığı işlerdir isa kardeşim evin dışını beyaz değilde ne bilem mor renge veya ala bula renge boyamış boyasın isa kardeşim siyah pantolon değilde gri pantolon severmiş...olsun bakın size bi zararı varmı olayın yok ha bu bu adamın zevki imiş kimse isa gri pantolon giymiş diye rahatsız oluyomu yook olay budur...sayın arkadaşlar ve isa kardeşim saygı selam hürmet...antalyadan...tb4ba

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

iyi güzelde biraz özet geç. günde 10-15 dakika işten güçten vakit bulup bilgisayarın başına oturuyoruz onuda senin yazdıklarını okumakla geçiriryoruz benim demek istediğim etrafta şu marka bu marka var demeyin marka felan yok etiket üzerindeki yazı var sadece. ama marka diye yutturuluyor. bunu anlamanın en önemli yeri bu tip markaların sadece türkçe web siteleri var başka ülkelerde hiç bir eseri yok. çinlilerin mallarını bize allayıp pullayıp yutturan bu adamlar yüzünden bi çok türk çinliler tarafından öldürülüyor. uyumayalım

forum üyesi
    Nereden
    antalya

iyide ne bağırıyon yaa döveydin bide...isa yaa.kardeş saygı selam 73's anlaşıldı

forum üyesi
    Nereden
    istanbul/güngören

İsa biraz daha rahat ol bence bahsettiğin mesele , marka olmaya engel değildir.

Bu anlatış tarzınla otomobil firmalarından, çok kaliteli bilinen markalardan bir başlarız. Etrafta marka bırakmayız.

Hatta sonunda nasanın içindeki Türkleri ve Japonları çekemeyen aptal fransız ve almanlara ulaşırız.

Meseleye şu açıdan bakmalıyız; Bu ürünler hepsi aynı, Verilen para birimide aynı : Türk Lirası. Neden bizde üretmiyoruz?
    Eğer üretmiyorsakta susacaz gibi gözüküyor. Marjinal olmak hepimizi üzebilir.

Eğer meselenin ampli kısmınıda görmek isterseniz http://www.realmofexcursion.com/

bu linkten "> component> amp guts" u tıklayın hemen hemen her amplini iç yapısının aynı fabrikadan çıktığını görürsünüz.

Saygılar.

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Alıntı TB4BA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyide ne bağırıyon yaa döveydin bide...isa yaa.kardeş saygı selam 73's anlaşıldı
    bağıran yok ne bağırması.

fatihcol@

bahsettiğin siteyi biliyorum ve sıkca kullanıyorum.

forum üyesi
    Nereden
    antalya

yav isa elbette bağırmadığını biliyorum da samimiyete binaen şaka olsun diye yazdım ne bağırıyon diye tekrardan tüm foruma saygılar selamlar.

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

benim de canım çok sıkılıyo,birinize bağırsam olur mu

forum üyesi
    Nereden
    antalya

yok be arkadaşlar iki günlük dünya değmez sonunda gideceğimiz yer hep aynı kalp kırmaya değmez.kalıcı dostluklar arkadaşlıklar önemli.saygı selam

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)