mrb. ben harunn öncelikle bu udevreyi yayımladıgın için tşkr. sizden bi şey istesem; bu devrenin nasıl çalıştıgını pic in bu devrelere gore ne yaptıgı hakkında biraz bahsedermisiniz?![]()
Konu profahmet tarafından (18.Nisan.2009 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir.
mrb. ben harunn öncelikle bu udevreyi yayımladıgın için tşkr. sizden bi şey istesem; bu devrenin nasıl çalıştıgını pic in bu devrelere gore ne yaptıgı hakkında biraz bahsedermisiniz?![]()
slm hocam ben devrenin baskı devresini çıkardım kurdum ama çalıştıramadım sen devreyi çalıştırabildin mi çalıştırdıysan bana yardımcı olabilir misin?
Konuyu biraz daha açarsan yardımcı olabilirim.Tam olarak nereyi çalıştıramadın?
merhaba hocam ben devrenin tam olarak mikrofonlu yükselteç kısmını çalıştıramadım pik kontrol kısmı çok iyi çalışıyor ama diyer kısım çalışmıyor
Peki ne tür mikrofon kullanıyorsun? Sorun mikrofondan kaynaklanabilir.
alakan için teşşekür ederim bende mikrofondan şümhelendim ilk kullandığımda elektret mikrofon daha sonra kapasitif mikrofon kullandım ama yinede çalışmadı
deniyorum ama mikrofon yükselt kısmı mikrofon ses alsada almasada 1 oluyor pice her iki kısım 1 bilgisi gönderiyor yanı mikrofonlu kısımda bir sorun var çözemedim bu devreyi biran önce çalıştırmam lazım
bu devrenin en düzgün çalışan yeri kulak devreleri. kapasitif mik. yeterli oluyor bu devre için. bende ilk yaptığımda 2 yerde hata yapmıştım. biri transistörü(pnp) yanlış bağlamıştım. diğeri ve daha önemlisi mikrofonun bacaklarını yanlış bağlamıştım. bi mikrofonu ters cevirmeyi dene ama diyorsunki her zaman 1 çıkışını veriyor. o çok önemli değil. 1.5 volta kadar değerlerde zaten pic dikkate almıyor. eğer o da olmazsa kardeş pic devrende sorun olabilir. pici ayrı kulak devresini ayrı kontrol et. kulak devresini tamamen ayır devreden öyle çıkış almaya çalış. eğer herşey normalse ve ses geldikçe led yanıyorsa demekki pic.li kısımda sorun vardır. kuplajlama hatası olabilir. son olarakta şunları yap; vss ayağını 220ohmluk bir direnç üzerinden toprağa ver Vdd yide 22pF kapasitörle gerilime bağla. bu dediklerimi aynı aanda yapmaya calış.
kolay gelsin
Çok güzel bir proje sağol!![]()
merhaba bende bu devreyi yapmak istiyorum tüm malzemeleri aldım ama pıc16f84 enteğresini nasıl programlayacağımı bilmiyorum pıc programlama kartımda yok bir tane almayı düşünüyorum bana pıc programlama hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum
[line]
ha birde sesi takip eden robotun hex dosyasını nereden bulabilirim
Konu Mucit23 tarafından (15.Ocak.2009 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
arkadaşım forumda pic hakkında pek çok kaynak var bir bakarsan ii olur. Ama sana bilen birinin yardım etmesi ii olur takıldığın yerlerde yardımcı olacak bu işe nasıl başlayacağın çevrende bilin hiç kimse yok mu?
ozaman bi hocalarıma sorayım onlarda pıc programlama kartıda olması lazım
evet bir danış onlar sana yardımcı olurlar sen galiba liseye gidiyorsun eğer öyleyese son sınıftada lazım olacak o dersi göreceksin
evet kardeş liseye gidiyorum bu devreyi yaptım ama çalışmıyor kulaklardan birisi çalışıyor onda sorun yok diğeri çalışmıyor sonra motorlarda birisi devamlı çalışıyor diğerinde tık yok yardımınız gerekiyor ne yapmalıyım
[line]
evet liseye gidiyorum ben bu devreyi yaptım amam çalışmadı kulaklardan birisi düzgün çalışıyor diğeri çalışmıyor motorladan birisi devamlı çalışıyor diğerinde tık yok kulakların birisinde devamlı led yanıyor ve yakiaşık 5 volt civarında devamlı çıkış veriyor diğerinde sadece ses geldiği zaman led yanıyor ona göre çıkış veriyor acil yardımınız gerekiyor
Konu Mucit23 tarafından (23.Ocak.2009 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
arkadaşlar ne yapacam bilmiyorum yardım edin
![]()
kardeş önce kartını iyice bir kontrol et soğuk lehim geç. kısa devre var mı iyi bak. çünkü motor devamlı çalışmayacak. büyük ihtimal transistörler yanmıştır kısa devre edip motoru çalıştırıyordur. çalışan elemanları çalışmayan kanalda denemeyi dene. sonra sonuçları yaz.
arkadaşlar siz bu projeleri gerçekleştirmek için lazım olan malzemeleri nereden temin ediyorsunuz?![]()
arkadaşlar bu proje hakkında yeterli bilgiye sahip birisi ile irtibata geçmek istiyorum. acaba yardımcı olabilir misiniz?
ısıste çalıştırman için ısıste pıc ı proğramlaman lasım..
çok teşekkürler...
mrblar abiler bu robotu okulda proje için sunduk rar dosyasındaki soundbug1_asm adındaki kodlar pic i programlamak için gereken kodlar mı yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba bu devreyi proteusta çizdiyseniz paylaşır mısınız?
arkadaşlar bu devre yanlış a dan z ye aynısını yaptık kodlarını(hex) dosaysını bulup pice yükledik ama devre çalışmadı sadece enerji verildiğinde ledler yanıyo devre çalışmıyor ve biz şöle bişey öğrendik ki kesinlikle yaşadığıız bişey yalan sölemiyorum bu robotu hazıralayıp devre şemasını kodları nete veren kişi bu robotu yapıp net üzerinden pazarlamsını yapıyo sınıf arkdaşım robotu net üzerinden sipariş verdi robotu monte ettiler ama çalışmadı bunu yapan,satan adamı aradık dedi ki o devre yanlış kodlarda yanlış ben bilerek yanlış verdim dedi sonra parayı iade ettiler bunları yaşadık bence bunları dikkate alarak yola çıkın sonuçta bu devre için harcanan bir emek ve para var
saygılarımla
arkadaşlar bukadar devreyele uğraşmanıza gerek yok transistör ve ve mic ile bu işi gerçekleştire bilirsiniz
internetde amfibot diye arama yapın karşınıza çıkacaktır.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)