birde tsop1738 elemanının 3. yani out bacağından herhangibir elemen kullanmadan direk pic e girebilirmiyiz

sa herkese.ben bir sumo robot yapmak istiyorum.sensör olarak ır sensör kullancam.ama kafam bir noktada karışıyor.acaba ır sinyalini şifreleme yoluyla göndermeye gerek varmı.şifrelemeden gönderirsek rakibin sensöründen gelen ır sinyali ile karışırmı

birde tsop1738 elemanının 3. yani out bacağından herhangibir elemen kullanmadan direk pic e girebilirmiyiz

Aleyküm Selam,
Ir sensör hiç iyi olmuyor.Bence ulturasonik sensör kullanmalısın.Biz geçen dönem yapmıştık,Ir sensör çok kısa mesafe algıladı hatta çok çok az agıladı.O yüzden değiştirdik.
Ama minilerde onlarımı kullanıyorlar orasını bilemicem.Bizim robot içinde sharp sensörü vardı her yerde işe yaramadı değiştirdik.
Hatta bende bir kitapçık vardı pdf formatında sumolarla ilgili bulabilirsem koyarım buraya.
Buldum dosyayı,işine hayli bi yarıyacağını düşünüyorum.
Konu aka sehzade tarafından (22.Şubat.2012 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: Dosya ekleme

hocam ben robotta 5 tane sensör kullanmayı düşünüyorum. sharp sensörün fiyatına baktım.37 lira imiş.çok pahalı.ultrasonik sensörde 30 tl

Evet o civarlarda.Ama hobi amaçlı yapıyorsanız bu linkteki sensör işinizi görebilir.Ancak yarışma gibi bir şey planlıyorsanız kafanızda ultrasoniklerden vazgeçmeyin derim.
not:5.sensorü bulamdım nereye koyacağınızı?Sağ,sol,ön,arka etti 4,peki ya 5.?

2 tane öne 1 adet sola 1 adet sağa ve bir adette arkaya

Anladım.O zaman yarışma gibi bir düşünceniz var?

tam kesin değil şu an

Eğer öyle bir düşünceniz var ise masraflı olur.Çünkü kafadan pil 200 tl tutuyor ve ır sensorler etkisiz kalabilir bu yüzden ultrasonik sensor kullanman lazım.Biz 150 tl'ye yaptık dersin birisi için ve yarışma için hesap yaptık ekstradan 550tl daha para çıktı.

evet hocam masraflı oluyor.ama yarışmaya katılma ihitmalim düşük.çünkü kocaeli gebzede oturuyorum.itü nün ayazağa kampüsünde itüro yarışması var ama 3 gün sürüyor.kocaeli ve istanbul ne kadar komşuda olsalar arada yine bayağı bir mesafe var.trafikte cabası.büyük olasılıkla sadece egomu tatmin etmek için basit bir robot yapcam![]()

O zaman yolladığım linkteki sensor işinizi görür.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)